Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Internet Explorer


Pjotr

Recommended Posts

Unit-AE35

Helló, ez tök jó. De amikor a múltkor felraktam a bétáját, kinyírta az egész webböngészős mindenemet firefoxxal, ie-vel együtt. Vista home basicem van. Ez most talán nem fogja...

Link to comment
Share on other sites

Lalolib

Próbaként feltelepítettem a 64 bites Vistámra. Érdekes, hogy a 32 bites IE8 fel sem települt.

Nekem egy kicsit lassúnak tűnik. A program mélyén biztos komoly fejlesztések vannak, de egy átlag falhasználót a könnyű kezelés érdekli igazán, ahhoz meg kiegészítő alkalmazásokra lenne szükség. Azt nem tudom, hogy hasonlóan a Firefox-hoz, lesz-e ilyen lehetősége az IE8-nak.

Olyan földet rengető újdonságot amiért egyből átváltanék rá, még nem fedeztem fel.

Link to comment
Share on other sites

Pjotr

64 bitesre 64 bites megy, szerintem jól van ez így. :igen: Mert - ugye - minek is kellene a 32 bites, ha már 64 biten pörgünk. :D

 

Kiegészítős-bazirgálós majd talán a következő "Internet Explorer" lesz, abban fognak nagyot változtatni (volt is erről valami írás, ha megtalálom, linkelem).

Link to comment
Share on other sites

KGigi
Mert - ugye - minek is kellene a 32 bites, ha már 64 biten pörgünk.

 

Az IE7 64 bites változata olyan gáz volt, hogy még a 64 bites Vista alatt is a 32 bites volt az alapértelmezett. :hááát: Én egyelõre nem teszem fel, megvárom a tapasztalatokat.

Link to comment
Share on other sites

Pano

Hali!

 

Én tegnap öt óra előtt pár percel, az elsők között szedtem le az IE8-at. Mindig is Firefox fan voltam, de azért vártam is a 8-as "felfedezőt", hogy megnézzem mi igaz a hatalmas szóbeszédből.

 

Elég hamar le is jött a 17 megás telepítő, ami további komponenseket töltött le. Amikor ez megvolt, elkezdte telepíteni. Nagyjából a felénél kaptam egy hibaüzenetet, hogy telepítési hiba, a telepítési útvonal nem elérhető, vagy nem létezik a merevlemez meghajtón (he?!). No, mondom a Microsoft hozza a formáját.

Telepítő leállít, megpróbáltuk újra. Ugyan az. Na mondom még 1x megpróbálom és hagyom a francba, ekkor gond nélkül felment.

 

Nos, az első pillanatok tapasztalatai abszolút pozitívak voltak: sokkal gyorsabb, mint a 7-es (végre normális kedvencek sávval), a füles kezelés is jobb, a sok új kisegítő lehetőség és funkció hirtelen bőségzavart okozott. Aztán arra jutottam, hogy ennek nagy része annyira felesleges -nekem legalábbis-, hogy szinte semmi értelme. Egyedül a "Send with Gmail" gyorssegédletet tudtam igazán üdvözölni, meg a kijelölt szöveg rákeresésére a Google-ban. A többi az csak a Windows Live szolgáltatások kezelésére irányult, amit soha nem használtam, és nem is fogok. Nem tudom mi alapján döntötték el, hogy az Explorert használók pl. csak a windows live blogon vezetnek blogot. Nah mindegy is. Itt is kicsit szűkűlt a felhasználói szabadság érzetem, ami Firefox-nál nekem nagyon bejött.

Aztán nagyon örültem a "Bezárt fülek újra megnyitása" funkciónak, csak az az egyetlen baja, hogy valahogy olyan érzést kellt, hogy a fejlesztés kb ennyiből állt: "Há legyen benne ez is, mert a többiben van", de nem igazán van úgy kivitelezve, ahogy kéne.

Nos, az úgynevezett kompatibilitási mód nagyon jó dolog, de sokszor csalt mosolyt az arcomra az, hogy rengeteg -alapjában IE-re optimizált oldalon- kellett használnom, hogy normálisan működjön.

 

Nos, a lényeg az -így dióhéjban összefoglalva-, hogy már nagyon kellett ez a frissítés, az IE használók nagyon fognak neki örülni, mert teljesítményre biztos használhatóbb, de ha a fejlesztéseket egy kupacban nézzük, az IE8 nem más csupán, csak egy égető szükségű -ámbár messze nem teljes, vagy közeli- felzárkóztatás, amit meg kellett lépni.

Link to comment
Share on other sites

Lalolib

Én is így voltam vele, ezért próbáltam először a 32 bitest felrakni. A 64 bites felment simán, a gyorsaságától nem vagyok elájulva.

Ezen túl meg olyan hiányosságai vannak melyek továbbra is bosszantóak:

1. pl. a Startlapból vagy a Hirkeresőből el akarok olvasni egy oldalt, akkor azt nem új fülön jeleníti meg hanem új ablakban! Mint a középkorban. Tudom, a középső egérgombbal van megoldás, de a füleknek épp az a jelentősége, hogy eltünjenek az átláthatatlan ablakok. Miért nem lehet jobban testreszabni a böngészőt?

2. Nincs benne helyesírás ellenőrző.

3. Még mindig alapszíntű letöltéskezelővel van ellátva!

Nem nagy dolgok ezek, de ahogy írtam már előbb, én mint egy átlagos felhasználó próbálgatom a programot.

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Látjátok, ezért nem tettem fel. :D A Microsoft megint megcsinálta... :hááát:

Link to comment
Share on other sites

Pano
1. pl. a Startlapból vagy a Hirkeresőből el akarok olvasni egy oldalt, akkor azt nem új fülön jeleníti meg hanem új ablakban! Mint a középkorban.

Ezt a fülbeállításokba meg tudod változtatni, csak akkor tényleg minden külön fog megnyílni, az is, aminek nem kéne :D

Link to comment
Share on other sites

Pjotr

OFF

Értem én, hogy a 64 bit még nagyon mellőzve van, de miért is telepít valaki 64 bitet? Azért, hogy 64 bites alkalmazásokat futtasson, meg azért, hogy használni tudja mind a 64 GB memóriát.

Én minden programomból - ha lenne 64 bites belőle, és 64 bites operációs rendszert használnék - 64 bites változatot telepítenék.

Link to comment
Share on other sites

KGigi

OFF

Azért telepítettem 64 bites rendszert, mert muszáj volt. 1 giga ramot buktam volna, mivel a két VGA-val együtt 5 GB memória van a gépemben. Amiből lehet, igyekszem 64 biteset használni, hiszen jelentősen gyorsabbak, ha tényleg kihasználják a 64 bites utasításkészletet. A gond ezzel csak az, hogy nagyon sok program 64 bites változata rosszul van megírva és csak papíron használja ki azt vagy instabil a működése.

Link to comment
Share on other sites

Csaba_1

Sziasztok!

 

Nekem ugyan 64 bites gépem van, de a vista 32 bites. Letöltöttem a 32 bites változatot, de nem tudom feltelepíteni. Hibát nem ír, csak hogy indítsam újra.

 

A vistám eredeti így nem tudom mi baja lehet. Valaki tud tippet adni?

(Kb fél hónapja van egy kis gondom a frissítésekkel, mert egyszer leállítottam és azóta nem tudja folytatni ami félbeszakadt.)

Link to comment
Share on other sites

Pjotr

Töröld ezt a mappát, vagy legalábbis amit csak tudsz: C:\Windows\SoftwareDistribution\

Link to comment
Share on other sites

Csaba_1

Töröltem, de semmi változás nem történt...

Link to comment
Share on other sites

VIZI

Sziasztok! Feltelepítettem 32 bites Vistára az IE8-at. Eddig IE7-et használtam, nem volt vele bajom. Ám ezzel az IE8-cal -lehet, hogy hihetetlen- nem tudok megnyitani semmilyen linket új lapon, vagy új ablakban. Az utóbbi esetén egyszerûen nem történik semmi, meg sem nyílik egy új Explorer sem. Új lapon történõ link megnyitása esetén nyílik egy új lap, de csak azt írja ki. hogy Csatlakozás... Mi lehet a probléma?

Link to comment
Share on other sites

Le Banner

Én eddig sem használtam csak magában az Internet Explorert. Többnyire a Firefoxot használom, az az alapértelmezett böngészőm. Viszont nagyon sokszor használom az Avant Browswert, ami pedig ugye - mint tudjuk - az IE-re épül. Eddig az volt a tapasztalatom, hogy legalább olyan gyors volt mint a FF. Most, hogy már nálam is az IE8 van fent azt veszem észre, hogy lényegesen lassabb lett az Avant Browser böngésző. Sokszor már idegesítően belassul. Ezt viszont az IE8 számlájára írom mert azóta van ez a jelenség. (sajnos)

Van még mit javítaniuk Microsoftéknál ezen az IE8-on! Inkább vártak volna vele még néhány hetet és csiszolgatták volna még egy kicsit.

Link to comment
Share on other sites

Jozsef68

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem,hogy a webhely jelszavakat hogy lehet megjegyeztetni vele?

Az Ie7-nél ez automatikusan mûködött.

Válaszotokat elõre is köszi. :ötlet:

Link to comment
Share on other sites

vodás

 

Kommentár nélkül:

 

 

---------- Forwarded message ----------

From: Mailbox ügyfélszolgálat <admin@mailbox.hu>

Date: 2009/3/25

Subject: Rendkívüli hírlevél - Internet Explorer 8 beállítás

To: mindenki@mailbox.hu

 

 

Kedves Mailboxosok!

 

Az elmúlt pár napban rengeteg hibajelzést kaptunk arról, hogy az Internet Explorer legújabb, 8-as verziószámú programjával nem lehet a levelezõrendszerbe belépni. Utánajártunk a kérdésnek, íme a megoldás. Aki hallja, adja át. :)

 

Az Internet Explorer 8-as verziójú böngészõjével a belépés csak akkor lehetséges, ha az XSS biztonsági szûrõ ki van kapcsolva. Ehhez a következõket kell tenni.

 

* Kattints az Eszközök->Internetbeállítások menüpontra.

* A Biztonság fülön az Internet (földgömb) ikonra kattintva alul az "Egyéni szint" gombot nyomd meg.

* Lapozz legalulra és az XSS szûrõ engedélyezése beállításánál válaszd a letiltás opciót.

 

Angol verziót használóknál:

 

* Tools->Internet options

* Security, Internet, Custom level

* XSS-filter disable

 

Üdvözlettel:

 

Mailbox ügyfélszolgálat

:dühös:

Link to comment
Share on other sites

Giraffe1

A Smashing Magazine oldalán van egy érdekes írás az IE 8.1 várható újdonságairól.

Ami több mint érdekessé tenné a programot, az a 3. pont, azaz a "Firefox Extensions Support". :hááát: Az Acid 3 teszt 71/100-as eredménye egész jónak mondható, ugyanakkor kíváncsi lennék, hogy milyen JS teszttel hozták ki az IE6/7-et gyorsabbnak, mint akár a Chrome, akár az Opera. (Utóbbi esetben még elképzelhetõnek tartanék egy Opera 3-mal történt összehasonlítást, de a Chrome-nál??? :S)

 

Nagyon remélem, hogy a tegnap este kirakott cikk nem egy elõre hozott áprilisi tréfa! 8)

 

Link to comment
Share on other sites

h.arpad

Hm. Importálja a Firefox könyvjelzőit. Nagyon impresszív. Kár, hogy jobb oldalt az eszköztár már megint nem mozdítható sehová.

Amúgy gratulálok az IE8 fejlesztőinek, mert sikerült elérniük a Firefox lassúságát a program indulásakor. Nálam jelenleg a Google Chrome indul a leggyorsabban, azt követi az Opera és jóval elmarad a Firefox és az IE8...

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Az egyetemen már fent van, hát nem nyűgözött le. Elszomorítóan lassan indul és lassú böngészés közben is. Legalább azt megoldották volna, hogy XP alatt a menüsor ne a menüsor közepén legyen. Egyelőre fent sincs a 8-as, majd az SP2-vel együtt felteszem. Én Operát használok évek óta és ki is tartok mellette, főleg hogy látom, mi mindent fejlesztenek a 10-es verzióra.

Link to comment
Share on other sites

SkyBird

Gyalázatosan lassan indul az IE8, fõként lassú gépen.

Link to comment
Share on other sites

Pjotr

2 másodperc alatt indult el nekem az előbb. Gondolom, nem önmagában indul lassan, valami visszafogja (letöltőbeépülő, JAVA, miegymás, nekem ezek közül egy sincs).

 

Update @19:52: Újra 2 másodperc (sem) volt.

Link to comment
Share on other sites

SkyBird

Nekem inkább 10 másodperc, és ez még nem is egy lassú gép.

Van Java 1.6.0_13 és FDM beépülő is.

Pariban a Firefoxszal indulási időben.

Link to comment
Share on other sites

Fujitsu
Van Java 1.6.0_13 és FDM beépülõ is.

Úgy kell neked. :P

Nem rossz ez az IE8, de engem nem gyõzött meg. Van benne 1-2 funkció, ami tetszik, de szerintem sok benne a felesleges komponens. A testreszabhatóságával is problémáim vannak.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...