ProFiler Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Tegnap érdekes felhívással találhatták szembe magukat a Vatera és TeszVesz aukciós portálok eladói (és vásárlói is, de az most mellékes). Bejelentették, hogy a termékek után termékfeltöltési díjat kell fizetni, mert állítólag sok a felesleges áru. A Vatera fórumán hatalmas felháborodást váltott ki ez az ügy. (Vatera.hu Fórum > Általános > Technikai észrevételek > Vélemények, Panaszkönyv) Eszméletlen, hogy az emberek kapzsisága nem ismer határokat - immáron az interneten sem. Rengeteg embert ellehetetlenítenek, saját magukat egyenesen tönkre teszik. Mi a véleményetek errõl? Feltöltési díjak 1Ft, minimálár nélkül 0 Ft 2 - 5000 Ft 5 Ft 5001 - 10 000 Ft 10 Ft 10 001 - 20 000 Ft 20 Ft 20 001 - 60 000 Ft 30 Ft 60 000Ft felett 40 Ft Tehát ha valamit két forintéret akarunk eladni, azért már a termék feltöltésekor fizessünk 5 Ft-ot. Ha nem adom el az árut, akkor annyiszor fizessem, ahányszor hosszabbítom. Nem az 5 Ft-tal van a baj, hanem azzal, hogy ha többszáz/többezer termékem van fenn a Vaterán, akkor több tízezres nagyságrendû összeget kell fizetni havonta a semmiért. Ciao.
t-rex Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Ez jó ötlet volt, remélem sok vevõ és eladó megtalálja és innen tájékozódahtnának a tudatlanok, (magamat is beleértve), hogy melyik az hely ahová költöznek az eladók. Nekünk nincs idõnk bejárni a városba boltokat nézegetni. Már automatikusan nyúltam a Vaterához, ha kellett valami. Árusítottam is. Nem gagyit. És volt cucc ami három hónap után tûnt fel valakinek. Egyébként meg aki normálisan tudja használni a keresõt annak semmi baja nem volt a sok áruval. Nyilván ha nyári szandit keresek akkor nem a télikabátok között fogok keresgélni, és abszolút nem fog zavarni, hogy júliusban 500 dzseki hentereg valahol a vaterán. Mi van a könyvekkel? Egy könyvesboltban is van ami hónapokat dekkol? Ne is beszéljünk egy antikváriumról. Hát éppen a választék ami vonzó volt. Volt hogy hónapokig szemeztem egy Hummel szobrocskával míg karácsonyra megvetettem magamnak. Meg is ütött volna a guta, ha már nincs ott. Szerintem a kapzsiság lesz a vesztük. És biztos jól fog járni az, aki létrehoz egy Antivaterát, vagy ha már létezik is, akkor annak adjatok hangot itt.
ProFiler Posted March 18, 2009 Author Posted March 18, 2009 Amit eddig a Vatera fórumán ajánlottak (majd a moderátorok töröltek) az a http://www.zsibvasar.hu/. Ha valakinek van még jó ötlete, itt szívesen fogadjuk! Ciao.
ProFiler Posted March 18, 2009 Author Posted March 18, 2009 Számomra egész szimpatikus oldal: Kerkin. Mármint ránézésre. De a lapon rengeteget találni. Csak ezeknek nincs forgalma. Ciao.
shine111 Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Nagyon örülök, hogy ajánlottátok a Topaukciót! Én már licitálok ezért: http://www.topaukcio.hu/perl/bieten.cgi?lot=851 Köszi
minorcor Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Terjeszd te is, ha nem értesz egyet a vatera kapzsiságával! "Ha nem tetszik a vatera hozzáállása a dologhoz, akkor alkalmazd a sikertelen aukció, pozitív visszajelzéssel! Ezzel kifejezheted a nem tetszésedet a vatera ügyfeleihez történõ hozzáállásával! A sok pozitív visszajelzéssel rendelkezõ eladókat már úgysem érdekli, ha nem negatívot kapnak, õk csak jól járnakvel, a vatera meg elgondolkozhat majd a miérteken! A fórumokból kitörlik a nekik nem tetszõ hozzászólásokat! A tévedésbõl sikeresnek minõsített tételeket is kiszámlázzák! Feltöltési díj bevezetése! A felhasználók mindenre sablon válaszokat kapnak!"
ProFiler Posted March 24, 2009 Author Posted March 24, 2009 Ezt én személy szerint nem tartom túl jó ötletnek, de majd elválik. Mindenesetre többszáz pozitív értékelés mellett engem még az a pár darab semleges is zavar... Ciao.
ProFiler Posted March 25, 2009 Author Posted March 25, 2009 Ezt a körlevelet kaptam, ha már az oldalajánlónál tartunk: Mint bizonyára értesültél róla a Vatera feltöltési díjat fog bevetetni minden általad felrakott termékre. Függetlenül attól, hogy a terméked elkel vagy sem, kifizettetik veled ezt a díjat. Gondolom ez neked sem tetszik. Van másik megoldás!! Amennyiben rendelkezel a vatera feltöltõ/letöltõ programja által lementett saját termék adatbázissal, akkor azt a munkatársaink egyszerûen, gyorsan fel tudják tölteni a most induló aukciós portálunkra. Milyen elõnyöket tudunk nyújtani más portálokkal szemben? Nem kell újrakezdened a terméklapok készítését! Azonnal a teljes termékmennyiségeddel indulhatsz! Nem kell új fotókat készítened! Akár a már jól ismert, bejáratott felhasználónevedet is használhatod! A vaterán megszokotthoz nagyon hasonló termékkategóriákat alakítottunk ki, így a vásárlóknak és neked sem kell egy teljesen új rendszert megszokni! Az elsõk között lehetsz az új portálon! A "Galéria" szolgáltatás ingyenes! A meghirdetett áruidat cserére is felajánlhatod! Az oldalunkon hamarosan lehetséges lesz a PayPal rendszerû fizetés! Igényes, könnyen kezelhetõ felület! Mit gondolsz megér neked egy próbát? Ha felkeltettem az érdeklõdésedet és szeretnél konkrétumokat is megtudni, kérlek jelezz vissza mailben: aukciosporta@gmail.com Addig is kérlek nézd meg ezt a linket, errõl az oldalról van szó: www.aukcio.ittvettem.hu Köszönöm, hogy végigolvastad a levelem. Nyugodtan hivatkozzatok rám (funda28) nagyon segítõkész emberek várnak rátok nekem 3600 termékem töltötték át a vateráról 2 nap alatt. Végül már csak annyi bajom van az egésszel, hogy olyan, mintha szétrobbantották volna az embereket és mindenki megy, amerre lát. Magyarul nem egy helyen lesznek az eladók, arról nem is beszélve, hogy a vevõk még maradnak a Vateránál. Zavaros az egész... Ciao.
apaszka Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 ír: Tudom nem jó topikba írok! Bocs! Tudtok valami hirdetés feladó szkriptet? Akár privibe is jöhet,akár link is! Köszönöm !!!! íl:
amd_fan Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Én is sztrájkolok! Nem fogok minden egyes indításért egy csomó pénzt fizetni... Inkább átviszem az összes cuccomat zsibvásárra, vagy marsra.
mikaferi Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 Itt is tudtok ingyenesen aukciókat feltölteni/indítani, ingyenesen nyithattok akár saját boltot is. Ha van saját honlapod, abba akár shop-ként is beüzemelheted: http://www.topaukciok.hu
Greene Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Ahogy nézem, akár mehetett volna a saját weblap ajánlós részbe is.
zorzy Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 "Sok a felesleges áru." Gondolom ez azért van mert nem viszik el a cuccokat, és miért?! Én mobiltelfon gyűjtő vagyok, így ezt látom át. A helyzet a következő, olyan készülékeket árulnak 5-1000 ezerért amik max pár száz, pár ezerért is be lehet szerezni, egyszóval a vatera híres arról, hogy rengeteg az elszállt ár. Ha ilyenek az eladók miért lennének az oldal üzemeltető is mások. Ráadásul nem értem miért nem lehet elfelejteni az ilyen aukciós oldalakat? Ott van a hardverapro stb.
Greene Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Azért nem lehet elfelejteni, mert a Vatera a legnagyobb site. Én kb. egy hónapja 4-5 cuccot adtam el ott nem egész két hét alatt. Amit eladsz annak visszakapod a feltöltési díját. Viszont a párszáz forintos apróságokat kiűzték. Nekem nem is hiányzik, hogy valaki 50 forintos DJ Bobo matricát, meg 100Ft-os Rotring ceruzát áruljon...
Recommended Posts