Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Van egy kis helyi hálózatom. Egy routerbõl és pár WinXPPro-s gépbõl áll. Akármelyik géprõl szeretném a másikat elérni olyan szinten, hogy például be tudjak lépni telnettel, üzenetet tudjak küldeni a felhasználónak, egyszóval szeretnék a lehetõ legjobban hozzáférni és használni, segíteni a felhasználóját a hálózat másik gépein a sajátomról. Hogyan tudnám kitanulni ezt a "mesterséget", milyen lehetõségeim vannak??

Posted

Köszi, ilyet már használok, de előfordul néha, hogy nem kéne zavarnom a felhasználót, aki a gép előtt ül.

Posted

Az milyen segítségnyújtás, ahol a felhasználó nem is sejti, hogy kontárkodnak a gépén?

Posted

Nem segítségnyújtás, hanem inkább adminolás. Ok, ha segíteni kell a felhasználónak ott a VNC program, de ha nincs szüksége segítségre, csak éppen egy egyszerűbb karbantartást akarok elvégezni, akkor az aktuális felhasználót kizökkentem a munkamenetéből és igazából ezt el akarom kerülni. Lehet, hogy hülyeséget mondok, de azt hiszem, a WindowsXP-ben van arra lehetőség, hogy a hálózat rendszergazdája például belenyúlhasson a házirendbe egy másik gépen. Csak nem tudom, hogy hogyan kell engedélyezni ezt a funkciót. Nézegettem programokat, találtam a stunnelt, de az csak kapcsolódáshoz jó (őszintén szólva nem is értem, hogy mire jó, csak sejtem).

Posted

Ehhez szerver is kell, ami kezeli a csoportházirendeket.

Posted

Jah akkor ehhez nem elég csak két sima WinXP Pro-s gép?

Posted

Nem. Kell egy AcitveDirectory is.

• 11 months later...
Posted

Üdv!

Egy kis segítséget szeretnék kérni a Zyxel NBG-420N router IPSec-es beállításához, sajnos nem boldogulok vele. :upsz: Csatlakozni szeretnék a munkahelyi hálózathoz.

--- KÉP ---

Posted

Ismered a munkahelyi hálózat beállításait? Nem lenne egyszerûbb a VPN alagutat kialakító eszköz kliens programjával csatlakozni direkt a gépedrõl?

Posted

Ismerem a beállításokat, eddig w$-on keresztül csatlakoztam.

Ezt a router azért kaptuk, hogy ezzel kapcsolódjunk :hááát: . De sajnos nem jön össze a beállítás :( .

Posted

Igen!

Egy kis magyarázatot kérhetnék az Autentication Method és a IPSec Algorithm -beállításhoz, mert azt hiszem rosszul értelmezem azért nem megy :upsz: .

Posted

Authentication Method:

Attól függ a beállítás, mivel tudod magad azonosítani a munkehelyed hálózatán:

1. ip-vel, akkor add meg azt az ip-t, amit beállított a rendszergazda

2. domain névvel: add meg a domain-t, amit beállított a rendszergazda

3. email címmel: add meg azt az email címet, amit beállított a rednszergazda

Secure Gatwey Address:

értelem szerűen a távoli rendszer ip címét vagy domain nevét kell megadni, hasonló lehetőségeid vannak, mint fent

IPSec Algorithm:

Encapsulation type: tunnel vagy transport lehet, attól függően, hogy mit vár a túloldal

Protocol: a túloldalnak megfelelő beállítás szintén, AH vagy ESP lehet

Pre-Shared Key: ez a kapcsolódáshoz szükséges kulcs, amit a rendszergazda beállított

Az utolsó két beállítást szintén az határozza meg, hogy mi lett a munkahelyeden beállítva.

Posted

Köszönöm a segítséget megpróbálom mégegyszer.

• 1 month later...
Posted

Helló!

Van 2 XP-s gép a hálózaton amik között olyan kommunikációt szeretnék, hogy csak az egyikrõl lehessen elérni a másikat. Tehát 1-es gép minden jogosultsággal eléri a 2-est. 2-es viszont se internetezni, se a hálózaton böngészni nem tud.

Erre szeretnék valahogy megoldást találni. Nincs szerverünk csak egy router.

Posted

Az internetelérést a routerben tudod kilőni, vagy pedig fix IP-t állítasz be és nem adsz meg hálózati átjárót. Az 1-es gép elérésénél még egyszerűbb, minden hálózati mappánál töröld ki a "mindenki"/"everyone" csoport jogait, ezzel csak azok férnek hozzá a mappák tartalmához, akik ismerik valamelyik fiók jelszavát azon a gépen. De az adott felhasználó hozzáférésének tiltásával ez is kiküszöbölhető (ha nincs ott, hozzá lehet adni). Arra figyelj, hogy a "mindenki" csoport beállításai a helyi felhasználókra is vonatkoznak, tehát semmiképpen se válaszd a tiltást, mert azzal saját magadat is kizárod. Ha simán törlöd, azzal már nem férnek hozzá a mappákhoz. A 2-es gépen értelemszerűen fordítva, a "mindenki" csoportnak pipáld ki a teljes jogosultságot.

Posted

Ha XP Professional van a gépeken. Home-nál nincs ilyen lehetõség.

Posted

Alapból nincs. De egy kis trükközéssel be lehet kapcsolni. Meg ha jól emlékszem, csökkentett módban Home alatt is megjelenik a fül.