Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Samsung DigitalCam


Ice-T

Recommended Posts

Ice-T

Sziasztok!

 

Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy nemrégiben vettem egy Samsung VP-DX 100 kamerát.

Ez a kamera mini DVD-re vesz fel. Ezt két állásban lehet megtenni, az első állásban rendes DVD formátumban vesz fel, amit ha lezárok akkor lejátsza az asztali DVD lejátszó. A másik állás egy VR mód, ahol elvileg (még nem próbáltam) olyan módba vesz fel hogy később lehet vágni, szerkeszteni a kamerán és áttöltve a számítógépen, gondolom hogy valami videóformátumban rögzít mondjuk MPEG-2 és ha lezárom a lemezt és beteszem gépbe akkor csak videó fájlok lesznek rajta, nem AUDIO_TS és VIDE_TS mappa.

 

A kérdés az lenne hogy milyen mini DVD lemezt érdemes venni hozzá, mert nem tudom hogy melyik a jobb a mini DVD-R, vagy a mini DVD+R.

A leírásában azt írták hogy a +-os lemezt tovább tart lezárnia a kamerának, de neten rákerestem hogy mi a különbség és azt találtam hogy a +-os lemez elvileg adatra van kitalálva és gyorsabb(?!).

Tehát milyen lemezt érdemes venni hozzá, melyik a jobb? És a piaci full original csomagolású márkás (Pl.: Philipsh, TDK) lemezeket érdemes megvenni, vagy azok mind jól hamisított gagyi lemezek?

Megmondom őszintén hogy nekem eddig csak ilyen "piaci" Philips és más márkás DVD lemezeim voltak és semmi bajom nem volt velük eddig, de mivel most a nyaralásunkat akarjuk megörökíteni azon a pár száz forinton nem fogok spórolni ha a kamera nem szimpatizál azokkal a lemezekkel...

 

 

Várom az ötleteket / tapasztalatokat segítségeket! :)

Link to comment
Share on other sites

ProFiler

Nekem Sony DVD-s kamerám volt, az pl. nem szerette sem a TDK, sempedig a Philips lemezeit. Végül a Budget márkánál kötöttem ki, no azzal tökéletesen mûködött. Bár Neked is inkább ajánlom az RW-ket - rá fogsz jönni, hogy nem annyira jó buli sok kis DVD-re tenni mindent.

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...