Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Asus P5QL Express Gate Install

Recommended Posts

Posted

Üdv!

A Hardver:

Asus P5QL

2*2 GB 1066 DDR2

ATI 4670 1gb DD3

Samsung HD502IJ 500 GB

Intel Core 2 Duo e8200

A probléma:

Az experess gate -t telepítése nem sikerül.

Próbáltam SATA vinyorol IDE modban ahogy irja kézikönyv.

Probáltam USB pendrive ról.

EGyik sem működött.

Annyi történik h bootol mondjuk az USB -ről, a monitoron csak üres feketeséget látok, a hdd led pedig pirosan folyamatosan világit a házon.

Először gondoltam h csak telepitgeti a fájlokat, de 30 perc alatt sem történt semmi változás.

Akinek van ötlete szivesen veszem.

XP SP3 mellé szeretném tenni.

[OP]Destroy-man
Posted

Windowsból kell telepíteni, majd BIOSban konfigurálni az indítást. :)

Posted

kösz. Ezt magamtól is tudom. Ezért irtam ide mert hiába teszem fel nem történik semmi.

Posted

Rajta van az alaplapi DVD-n. Azt kell telepíteni. Nekem XP-m van, simán mûködött minden. A vinyóm meg AHCI módban volt, aztán IDE-re állítottam, és már mûködött is. A BIOS-ban is engedélyezni kell az Express Gate funkciót.

Posted

Igen, Igen ez mind megvolt ahogyan írtad.

IDE módban felrakva XP alatt a boot cd ről.

BIOS-ban engedélyezve van.

ÉS a következő indításkor nem jön be a linuxos felület. semmi nem történik, csak fekete a képernyő.

Újra kell indítanom, a vinyot lehuzni elötte amin az express gate telepítve van.

így a biosba legalabb betudok lépni és letiltani az experess gate-t.

Aztán vinyo vissza és már indul is az xp.

Azután Uninstall expressz gate.

vissza biosba és enable express gate......

És innen indul újra az ördögi kör :)

Posted

nekem úgy volt ez az egész, hogy a amikor az Express Gate engedélyezve volt, és a SATÁ-s vinyóm nem IDE módban volt, akkor egy fekete kép jött kapásból a legelején, hogy valami ERROR, nyomjak egy gombot a folytatáshoz.

A biztonság kedvéért kövesd a lépéseket (lehet, hogy valamit mindig kihagysz)

- elõ az alaplapi DVD-vel, Install Express Gate (nálam a SATAII-esen van az opr. is)

- feltelepült, utána restart

- Delete gombot nyomogatni, belépés a BIOS-ba

- Toolsnál az Express Gate engedélyezése

- nincs restart, elsõ SATA meghajtót IDE módba, F10, Yes, restart

- megint be a BIOS-ba, hogy megnézd még egyszer a beállításokat

- és ennyi után mûködnie kell!

ha mégse, engem megkereshetsz

(tegnap kipróbáltam, kapásból mûködött, bár a hálózat az nem nagyon :nem: )

Posted

OK. Köszi. :D

Megoldódott a probléma. Minden mûködik. (pedig eddig is ugyanígy csináltam )

Sure leírása telejsen korrekt.

bye

• 2 months later...
Mindmegette
Posted (edited)

És mi van akkor, ha AHCI módban lévõ vincsijeim vannak? Az extra szolgáltatások miatt nem is szeretnék ezen változtatni. Ilyenen van a rendszer is.

De van 2 db ATA-rendszerû vincsi is a gépben. Egyikre fel is nyomtam az Express Gate-t, de nem reagál rá a gép, indul az XP azonnal.

Esetleg elõfordulhat, hogy csak azon a vincsin figyeli, aki a boot-sorrendben is van? Szomorú lennék...

szerk:

Valahol mintha olvastam volna, hogy csak sata vincsire lehet feltenni. Gondolom ezért nem ment a második körös ATA-próbálkozáskor. No sebaj, felnyomtam pendrive-ra, hisz az új verza elvileg menne onnan is. De nem teszi. Ha azt állítom be boo-nak, ha nem..

Illetve -amit csak kamerával tudtam leellenõrizni a gyors post-olás miatt- néha-néha a bios post után kinyom alulra egy sort, ami arra figyelmeztet, hogy nem sikerült elindítania az Express Gate-t, és próbáljam frissíteni, de ezt hiába teszem meg, nem történik változás....

Edited by Mindmegette