Jump to content
GSForum - Segélyvonal

DVD lemez probléma

Recommended Posts

Posted

Szeretnék dvd-re kiirni egy filmet, de most már a második lemezzel járok ugy, hogy a a meghajtó nem ismeri fel. Gondolom, hogy akkor nem a lemezekkel van a probléma. Segitséget szeretnék kérni, mit csináljak. Elõre is köszönöm.

Posted

Frissiteném, de nem értek hozzá, segitenél, hogy mit kell csinálni?

Posted

Nem értem, mivel nagymama koru vagyok, ezért kértem a segitséget.Sajnos tul sokat nem értek a számitógéphez. A firmware frissités vezióját már tudok, de nem tudom hol találom.

Posted

Töltsd le a firmware-t a gyártó oldaláról, ez valószínûleg egy zip fájl lesz. Tömörítsd ki, lesz benne egy futattható állomány. Ezt kell elindítani. Közben minden védelmi program legyen lekapcsolva és semmilyen program ne fusson a gépen.

• 1 month later...
Posted

Sata 2-es whinchesterem van, kaptam kölcsön egy dvd írót, mert az enyém betojt, és az meg ide csatlakozású. Berakom a dvd lemezt és 12*-esen meg 18*-san is 1 óra alatt írja ki a dvd-t. Most a lemez rossz?

Friss az xp, friss a driver is, régen amikor már kötöttem ilyet a gépemre, akkor ment normálisan.

Driver detective programmal leellenőrizve nem újak a driverek, de könyörgöm régen meg jó volt?

Mostanában semmi sem jön össze!

Posted (edited)

Hát teljesen igazad volt.

Csak már azt nem értem, hogy ha átállítom az eszközkezelõben a másoldagos ide csatornát, akkor is pio módban üzemelteti. Eltávolítottam, majd megint ugyan azt csinálta.

A bios a másik két meghajtóm mellé nem ismeri fel, csak a bios betöltése után a J micron vezérlõ. Ott is Ide van beállítva, nem pedig achi vagy raid. Jumpert nem használok, mivel a kábel végén egy meghajtó van. Még amit ide tudok írni okosság képpen, a kábel gyári és kb 1 évben egyszer veszem elõ, nem hiszem, hogy kábel probléma lehet, egyébként 80 eres.

Edited by KGigi
Posted

Távolítsd el az eszközkezelõben, kösd egy üres IDE-csatornára mint master, kapcsold be a gépet. Ha még mindig nem jó, akkor újra eltávolítás, ha ki lehet pipálni, akkor driverrel együtt, majd újraindítás, de az író maradjon ugyanott. Mûködnie kellene.

• 2 years later...
Posted

Helló

Mi van akkor és mit lehetne tenni vele!

Van egy Optiarc 5200A íróm és frissítettem a firmware -jét és írtam vele egy Philips DVD+RW lemezt ami eddig gond nélkül írás után pc-n asztali lejátszóba ment és most egyszerûen nem olvassa semmi nem lehet törölni lefagy tõle az xp az asztali lejátszó sem csinál vele semmit másik lejátszó gépekbe :nem: , lg, pioneer íróba sem lehet törölni.

A vicces az, hogy csak a Philips lemezeknél csinálja ezt a többi típus jó. :ötlet:

[OP]Destroy-man
Posted

Rakd vissz az elõzõ FW-t. Valószinû komptabilitási gond lesz.

Posted

Hú azt, hogy kell? Gondolkodtam már rajta de nem tudom. Most a 1.09 FW van fenn

[OP]Destroy-man
Posted

FW frissítés elött volt lehetõség biztonsági mentést készíteni az aktuális FW-rõl. Azt kell visszatöltened.

• 2 years later...
Posted

Nem problémám, hanem egy kérdésem lenne.

Újraírható DVD-mre nagyon sokszor írtam már, eddig még jól működött. Kíváncsi vagyok, hány újraírást bír ki egy ilyen DVD +RW. 100-at, 1000-et, 10000-et? Ez utóbbi azért biztos túlzás. A típusa egyébként Traxdata 4x 120 mins/4,7 GB.

[OP]Destroy-man
Posted

1000 írás környékére vannak tervezve ezek a lemezek.

• 7 months later...
Posted

Eddig bírta egy TDK DVD-RW újraírható lemez. 400 Ft volt az ára, május 24-én vettem. 42, azaz negyvenkettő írást kibírt, a 43-ikat elrontotta. Nem kevés ez? Felírt ugyan valamit, de a Total Commander, az ImgBurn, stb. nem észlel lemezt, ha beteszem a DVD-íróba.

[OP]Destroy-man
Posted

Ha gyártási selejtes lemezt sikerült venned, akkor ez belefér. Kb. minden 1000. lemez hibás, de még a gyári, műsoros lemezek sem képviselnek jobb minőséget. Lehet kapni ugyan garantáltan jó minőségű műsoros lemezeket is, csak azok ára egy "kicsit" drágább a megszokottnál. AudioCD esetében 40e-100e Ft között mozog egy album ára. Viszont ezek a lemezek hangminőségre is sokkal jobbak, mint egy MedaiMarktos CD. Ha viszont biztosra akarsz menni a lemezre való mentéskor, akkor 24 karátos aranylemezt kell használni. Azokra 300 év garanciát vállalnak. Bár újraírható lemezt még nem láttam belőlük.

Posted

Óvatos kérdés: biztosan kuka a lemez?

[OP]Destroy-man
Posted

Formázd meg, (ha engedi), és utána használhatod, viszont a tökéletes adattárolás nem garantált. Nekem is volt 1-2 olyan DVD-RW lemezem ami még 20 írást se bírt ki. Azokat még formázni se lehetett.

• 1 year later...
Posted

Már a negyedik DVD-RW lemezt használom (el). 45 írás fölött tönkrementek. TDK pluszos és mínuszos is volt meg egy Verbatim.