Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Vélemények a 2009. februári számról


payskin

Recommended Posts

payskin

:windows: --> cimlapok_0902.jpg

És végre tartalom is! --> itt :D

Link to comment
Share on other sites

istfod

Sziasztok!

Megérkezett a februári PC WORLD tegnap. Átfutva megint sok hasznos tartalmat találtam. Nagyon tetszik a Windows 7-tel kapcsolatos cikk, remélem a kiértékelése folyamatos lesz. Várom a fórumon is a tartalmas hozzászólásokat.

Link to comment
Share on other sites

Ötvös Tomi

Több teljes verziós programot használok a PC WORLD jóvoltából, köszönet érte! Viszont ezt a mostani Ashampoo Power UP 2009-es programot mintha megkaptuk volna 2008. decemberében.

Link to comment
Share on other sites

mizsi

Azt csak az előfizetők kapták meg, hiszen postán jött. Most mindenki megkapja (a magáét). :D

Link to comment
Share on other sites

Challenger

Igen, az egy kicsit vicces volt, hogy egy 4,5 megás programot kapok egy cédén karácsonyra. És szegény Ashampoo Power UP 2009 nem fut 64 biten. De nem vagyok elégedetlen. :)

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Lemaradtam az újságról. Viszont holnap megveszem, remélem már kapható az újságárusoknál. ;)

Link to comment
Share on other sites

Dávid Csaba

Nagyon vártam a mostani számot. Egyik szemem sír, a másik nevet. Vannak jó cikkek, az elkövetők szabadlábon védekezhetnek: Cs. István és S. Balázs... Ahogy a művelt magyar mondja: reszpekt! :D

 

 

Amiktől viszont a falra másztam:

 

- Legális illegális, minden a warezról

Elnézést, de ehhez a cikkhez kellett 3 ember??? Pár összedobott közhely, látszatinformáció és ferdítés. A cikk végén meg egy interjú arról, mennyire jól megéri warez oldalt üzemeltetni... Hol van itt a "minden"? :dühös:

 

 

- Adobe Creative Suite 4 Production Premium

Két és fél oldal egy majd 700ezer forintos szoftverről... Közben a Windows7 kapott négy oldalt. (Bár valószínű, hogy az utóbbi folytatódik, míg az előbbi remélem nem.) Két és féloldal olyan szoftverről, melyről ezeket olvasom: "Az alapfunkciókban kevés újat tud mutatni a fejlesztőcsapat..." ; "...ne várjunk tőle nagy csodát, ugyanis ez csak rásegít más szűrőkre..." ; "... tény, alig kapunk beállítási lehetőségeket." ; "... ma még inkább technológiai demó, mint munkaeszköz ez a funkció." De jó, hogy van! :hááát:

Amin külön jót derültem: "... már közvetlenül innen is elkészíthetjük a YouTube filmünket..." Hát persze, egy 700ezer forintos programmal YouTube videót... :pislog:

Amit meg végképp nem értek: "Évről évre megújítja termékeit az Adobe... ami egy ekkora csomagnál két dolog miatt sem jó döntés. Egyrészt nem olyan alacsony az ára, hogy a cégek az évenkénti újítást megengedhetnék, másrészt a kapott újdonságok nem feltétlenül olyanok, ami miatt indokolt a frissítés. Ezt az Adobe is jól tudja, ezért idén csupán két igazán ütős újdonság került a programokba..." Ha nem indokolt a frissítés még egy cégnek sem - magánszemélyről nem is esik szó -, miről beszélgetünk egyáltalán két és fél oldalon keresztül? Ha pedig nem szerencsés az évenkénti frissítés, akkor mit jelent az, hogy az Adobe EZÉRT idén csupán két igazán ütős újdonsággal hozakodott elő??? Akkor most csak én érzem ellentétesnek a leírt mondatokat, vagy tényleg azt olvasom, hogy bár az Adobe is tudja, hogy nem jó dolog az évenkénti frissítés az ár és az újdonságok igazi hiánya miatt, de éppen EZÉRT frissít évente...

 

Köszönöm, érdekes olvasmány volt, de csak technológiailag. Értékelem az erőfeszítést, a munkát - elnézést a helyenként nyers fogalmazásért -, de nekem ez valahogy "nem jött át". Legközelebb szívesebben olvasnék GIMP, Paint.NET, vagy más hasonló árcédulájú kép és videómanipuláló szoftverekről trükköket. Valószínűleg többen is használják ezeket - legalább is legálisan.

 

A lap többi részéről majd máskor, holnap korán kelek. :)

Link to comment
Share on other sites

slowhand

Kedves Fórumozók!

 

Ebben a számban egy kicsit kevesebb engem érdeklő cikk volt, de ez nyilván személyes ügy , mindenkinek vannak kedvenc témái. A márciusi előzetes alapján a következő számban lesz nekem is.

 

Amiért írok, az egy felvetés. Az Agnitum Outpost regisztrációmra "Helytelen aktiváló kulcs " üzenetet kaptam. Többször ellenőriztem, jól írtam be. Van valakinek hasonló tapasztalata?

Link to comment
Share on other sites

Giraffe1

A kulcs biztosan jó, mert én az alapján frissítettem - még 38 napig érvényes.

Link to comment
Share on other sites

slowhand

Kedves Giraffe !

 

Köszönöm a megerõsítést, ennek alapján még egyszer nekifutottam, és valóban én hibáztam ( I helyett 1)

Link to comment
Share on other sites

1933

Szervusztok! Ma léptem be én is ebbe a fórumba (eddig egyben sem voltam tag, Hihihi!).

Sok-sok észrevételem lenne, de annyira speciálisak az egyes témakörök, hogy kapkodhatom a fejem, hova is lépjek be.

 

Még nem találtam meg, hogy a februári számhoz csatolt Windows 7 tapasztalatait hol lehet közölni. Itt várom valaki válaszát. Van bizony tapasztalat, mert már 2 napja nyúzom órákon keresztül! Sok-sok fagyás, miután sikeresen feltelepült. A többit majd késõbb és ott!

 

Ha nehezen olvasható, akkor az azért van, mert Ubuntu 8.04.1 alól használom az internetet! (De van most már 8 db jogtiszta Microsoft operációs rendszerem is a Windows 7-tel együtt. Ebben a DOS 6.22 is benne van. Hahaha!)! Persze azért nem vagyok guru, csak egy nyugdíjas, érdeklõdõ felhasználó.

 

1933

Link to comment
Share on other sites

kori

Örülünk az ilyen idős fórumtagnak is. :) Van Win 7-es topik is és ott megoszthatod tapasztalataid. Ubuntu-t valószínű itt kevesen használnak, de biztos vannak hozzáértők. 8)Itt a Win7-ről folyik eszmecsere.

Link to comment
Share on other sites

AlexD

Akkor ismét néhány észrevétel. Látom az újság felét Gyepes Máté kolléga írta, de ezen már meg sem lepõdöm. Akkor csak címszavakban:

 

1. Tószegi Szabolcs írásait nagyon kedvelem, különösen amikor jegyzeteket ír. Az "Internetes védelmi csomagok tesztje" írásban azért én megemlítettem volna, hogy a Norton Internet Security 2009 esetén - random módon - elõjön egy nagyjából orvosolhatatlan probléma. A "Symantec Service Framework", illetve eme hangzatos név alatt futó alkalmazás, amelynek egyéb moduljai a Live Updatért is felelnek, egyik napról a másikra képes 50-100%-os CPU terheltséget generálni. Mégpedig azért, mert összeakad a háttérben futó Windows Update-vel. Most vagy az egyiket kapcsolom ki, vagy a másikat. Sajnos nálam speciel a Windows Update kilövése után is fennállt a probléma, ezért kénytelen voltam a legális biztonsági csomagomat leszedni,mert egy notebooknál nem igazán szerencsés, ha 70 fokra melegszik a processzora és az alaplapja. Ez egyértelmûen a Symantec sara, már a 2008-as verzióban is megvolt, de csináltak a fejünkre, ahelyett, hogy kijavították volna a problémát.

 

2. Tuningsuli kezdõknek - VGA túlhajtás. Sok hûhó semmiért megint. Ezt a mondandót körülbelül 10 mondatban össze lehet foglalni, egyetemen egyszer a professzor megkért, hogy 1 oldalba sûrítsem össze egy 500 oldalas könyv esszenciáját. Itt meg csak azt látom, hogy nyúlik a szöveg, mint a rétestészta, hogy ki legyen töltve az erre kijelölt 3 oldal, de semmi hasznosat nem tudunk meg, csak a szerzõ magányvéleményét, errõl meg már leírtam a véleményemet.

A szerzõ megint kifogásolja a szerinte rizikósabb módszert, a VGA kártya biosának újra-flashelését. Ekkor ugyanis a kártya alapvetõen a megemelt órajelekkel indul 3D-ben, amelyet jeleznek is az olyan programok, mint a Riva Tuner, vagy az ATI Tray Tools. Amirrõl elfelejtett beszélni a töltelékszöveg közepette, az, hogy ennek a módszernek - amely kétségtelenül hordoz veszélyeket magában - akkor van csak értelme, ha elõtte a lementett biost (például NIBITOR-al menthetjük le és változtathatunk rajta) átnézzük és megbizonyosodunk róla, hogy bios szinten is lehet a mag feszültségét emelni, manipulálni. Ha lehet, akkor van igazán értelme a bios szintû VGA tuningnak, mert akkor nem pusztán azokat az értékeket érhetjük el, mintha például a már említett Riva Tuner-el meghúznánk a kártyát, hanem jóval magasabb frekvenciákat is. Ez persze nem jelent feltétlenül gyorsabb kártyát, mert az órajel korántsem minden.

A cikk szerzõje szerint a bios szintû VGA kártya manipulálás a garancia elvesztésével jár. Nem jár vele, de ezt már elég fáradtan írom le (mindig fáraszt, ha valaki a valótlanságot megpróbálja igaznak feltüntetni). Ha el akarom adni a kártyát, a Nibitor-al lementett eredeti biost vissza-flashelem és ezzel meg van oldva a gond. Ha meg tönkrement és biost cseréltem rajta, akkor egy halott kártyáról senki sem mondja meg, hogy milyen bios van rajta, legalábbis a szervíz biztosan nem. Egyszerû logika az egész.

A memórialapkák késleltetésérõl sem szól a szerzõ, pedig minél kevesebb a késleltetés, annál jobban tuningolható a kártya memóriája is. Az az állítás pedig már tényleg megmosolyogtató, hogy egy 100k-s hardvert nem szabad húzni, a szerzõ szerint idézem - "butaság" - mivel elég alapórajeleken is bármilyen feladatra. Akkor nyilván egyik tuningõrült sem venne ilyen kártyákat, hiszen az õ céljuk éppen az, hogy a legutolsó teljesítmény morzsát is kisajtolják a kártyáikból (na ez pont olyanra sikerült, mint Gyepes Máté szóvirágai). Másfelõl az állítás azért is hamis, mivel rengeteg olyan szoftver létezik, amelyeknek semmilyen videokártya-CPU páros sem elég. (Ezt is leírhatta volna a szerzõ röviden és tömören: minál erõseb egy CPU, vagy inkább minél magasabb az órajele, mert nem igazán a magok száma az, ami számít, annál inkább kihajt egy kártyát, tehát ha gyenge a CPU-nk egy csúcskártyával sem megyünk sokra a CPU limit miatt.) Valamint túl sok program sikerül optimalizálatlanra, vagy egyszerûen elméretezik a gépigényét. Volt alkalmam kipróbálni két darab kátmagos kártyát is (9800GX2 és 4870X2). Az elõbbin kifogott a Ghost Recon: Advanced Warfighter 2, ha be volt kapcsolva a PhysX gyorsítás, mivel nagy felbontásban 40 fps körül ment a jó néhány éves program, az utóbbin pedig a Stalker: Clear Sky. Persze minden szûrõ bekapcsolva, magas felbontásban (1680x1200 felett).

Végül ehhez még egy gondolat: miért hiszi azt bárki is, hogy egy kezdõ ezen cikk(ek) alapján fogja megtalálni boldogulásához vezetõ utat? Egy írott médiának, amely eleve le van maradva az internet állandóan változó világához képest, nem olyan cikkekkel kellene elõrukkolnia, amelyeket nem olvashat az emberek nagy része sehol? Eredeti látásmóddal, hasznos ötletekkel? Még azt is jobban tolerálnám, ha egy jó összefoglaló cikk lenne a netrõl összeszedve az információkat, de ez így nem sokat ér.

 

3. Warez téma, fájlcserélgetés, stb. Sajnálom, hogy megint ezt kell mondanom, de az írás rendkívül egyoldalú. Elõre is elnézést kérek Papp Gábortól és Tószegi Szabolcstól, fiúk, az írásaitokat nagy élvezettel olvasom mindig, de ez már megint egy Gyepes Máté-féle borzalom lett. (Kezdem úgy érezni, hogy a PC World egy folytatásos szappanoperához hasonlatos, ahol a fõszereplõ Gyepes kolléga kiköveteli magának, hogy mindig õ kerüljön a fõcímre megelõzve mindent és mindenkit...)

A cikkbõl alapvetõen kimaradt, hogy mit tehet a vásárló, ha legálisan vett valamit, ami nem mûködik, például a túlbuzgó biztonsági-védelmi rendszereknek hála. Saját példák:

 

-Crysis gyûjtõi kiadás. Megvesz, feltelepít, de a program nem indul, mert a hírhedt Securom 7 védelmi rendszer szerint egy emulátor-szoftver fut a háttérben. Való igaz futott a Daemon Tools Lite. De vajon mindenki gazember és fájlcserélgetõ, akinél ez fenn van? A kikapcsolás sem segített, a Securom makacsul ragaszkodott ahhoz, hogy nem hajlandó a programot indítani, pedig - és ez a slusszpoén - az eredeti DVD benn volt a DVD Romban. De mit neki az. A program a feketelistáján van, szedjem hát le, mert ezt "akarja". Sajnos az indítás néha még azután sem volt lehetséges, hogy a leinstallálás megtörtént, mivel a Registryben megtalálta a Daemon Tools nyomait.

Mi is történt itt? A védelem azt leckéztette meg, aki legálisan 12000HUF-ért jutott a programhoz. De érdekli ezután a fejlesztõt és a kiadót, hogy mit tesz a szerencsétlen user? Aligha. Végül is a pénzt már kifizette. Ezután, ha már csak egy feltört exe fájllal megy a játék az is megengedett, nem igaz?

 

-Stalker: Clear Sky, steamen megvéve. Már letöltés után is feltûnt, hogy TAGES védelem van a programon, ami nagyon furcsának tûnt, hiszen a steam lényege éppen az online aktiváció, amelyet semmiképpen sem lehet megkerülni, ha az ember használni akarja a programot (nyilván elõtte persze fizetni kell érte). Aztán kiderült mirõl van szó: a programot csak ötször (sic!!!!!!!) lehet feltelepíteni, utána lejár úgymond a licenszed és újra meg kell venni. Persze ez sehol sem volt kommunikálva és kifizetett érte mindenki majdnem annyit, mintha a boltban vette volna meg. És ezért csak "bérelhette" a szoftvert. nagy volt a felháborodás, sokan vissza akarták kérni a pénzüket. Persze a Valve a füle botját sem mozgatta. A vásárlót megint bepalizták.

 

-Online filmvásárlás külföldrõl. Mivel szeretem a filmeket, sõt, azon kevesek közé tartozom, akik a régi klasszikuspkért is rajonganak, ez irányú vágyamat csak külföldi oldalakon élhetem ki. Amelyek jó része DRM licenszkezelést használ. Magyarul a filmet csak azon a gépen hasznélhatom, amelyikre letöltöttem és a licenszek száma is korlátozott. Lementhetem a licenszet, de semmi biztosíték nincs rá, hogy egy másik gépen is mûködni fog (a megfelelõ mappába másolva). Ráadásul az adott filmet így csakis Windows Media Playerrel lehet megnézni, ami hagy némi kívánnivalót maga után (nem egy Power DVD). Az egyik neves online boltban (név nem fontos) kifizettem a filmért a pénzt, letöltöttem, kaptam hozzá licenszet, jelezve, hogy még háromszor újíthatom meg, utána vehetem meg megint. Azon túl, hogy a film minõsége közelített egy VHS kazettáéhoz, még a hangsáv is egy merõ zörej volt rajta. Újratelepítettem a Windowst, próbáltam új licenszet kérni hozzá, de legnagyobb döbbenetemre a rendszer azt jelezte, hogy felhasználtam az összeset (Még 3-nak kellett volna lennie). Most már nem hagytam magam. felhívtam a cég online ügyfélszolgálatát az USA-ban, ahol a hölgy kurtán közölte velem, hogy az õ rendszerük tévedhetetlen, különben is pereljem be õket, ha nem tetszik valami.

 

Ezek után szerényen megkérdem: miért is ne egy DVD-rõl rippelt letöltött filben keressem a szórakozásomat?

Link to comment
Share on other sites

devergo

Sziasztok.

Sikeresen végigböngészerintem, olvastam a februári PcWorld újságot. Tetszik amit a Windows 7-rõl írtok, és bemutattok a videón, csak nekem még nincs bátorságom kipróbálni az új Windows 7 rendszert. Várok még vele, addig használom a jó (öreg) Windows Xp-t. A szoftvertesztben érdeklõdve olvastam az Adobe videószerkesztõrõl szóló írást, jó kis program az már biztos, csak az árán faraghatnának egy kicsit :) A fókusztesztben csak a fejem, akarom írni a szemem kapkodtam a sok jobbnál jobb internetes védelmi rendszerek láttán, sok jó védelmi (bajnok) gyûlt össze. Nekem mint amatõr, laikus számítógépesnek, nagyon tetszik a Tuningsuli kezdõknek címû írás, sok érdekes dolgot olvasok, és tanulok belõle, remélem sok ilyen témájú, vagy hasonló cikket olvashatók még a lapotokban. Érdeklõdve várom a márciusi számot, addig is jó munkát, és kitartást az egész szerkesztõségnek.

Tisztelettel egy amatõr, de lelkes olvasótok.

Link to comment
Share on other sites

Gy_Máté

Kedves Alex!

 

Nem én írtam az újság felét, kérlek ne ferdíts!

 

A Tuningsulival kapcsolatban megint azt tudom írni - összeségében -, hogy a cikk nem neked szól. Ettől függetlenül jók és hasznosak az észrevételeid, bár egy-két dologgal nem értek egyet. A "butaság" és a nem szabad húzni egy csúcskártyát nem teljesen ugyanazt jelenti. Én csupán az értelmét vitatom, még pedig a kezdő usereknél, akik életükben először gyűjtöttek össze elég pénzt arra, hogy képesek legyenek megvenni egy 100000 Ft-os grafikus kártyát - és persze hozzá a körítést (processzor, alaplap, stb.). Tuti, hogy pár 3DMark pontért meg fogja próbálni a tuningot, de ha az összes játék, amit megvett, tökéletesen fut a kártyán, akkor nem látom értelmét, hogy kínozza a 100000 Ft-os hardvert. A VGA-limitet persze ki lehet tolni pár százaléknyi többlettel, de ha eddig megvolt pl. az átlag 60 fps, akkor a 70-ért küzdeni szerintem felesleges.

A BIOS-szintű tuningot mondhatni lépésről-lépésre leírtad, mi azonban erre akkor sem fogunk kitérni, ha itt a fórumon remekül el tudunk erről beszélgetni. Balázs is leírta korábban, illetve a közvetlen szerkesztői feletteseim véleménye is az, hogy ezt a témát nem szerencsés feszegetni, ugyanis a nálad jóval rutintalanabb felhasználóknak nem szabad ilyen fegyvert adni a kezükbe. Még akkor sem, ha a következő lapszámba bemásolnám egy az egyben a te általad leírtakat, vagy egy tükörfordítást raknánk be teszem azt pl egy, az xtremesystems, techpowerup fórumáról származó how-to-ról.

 

A wareztémához. Itt senki nem követel ki semmit - főleg nem a főcímet -, totál rossz úton jársz velem kapcsolatban. Én is élvezettel olvasom Gábor és Szabolcs írásait, ahogy ezt is, tekintve, hogy a felét ők írták, a warez oldal üzemeltetőjével készült interjú pedig Telek Zoltán érdeme.

A tapasztalataid horror kategóriába illenek, részvétem.

 

 

Üdvözlettel,

 

Máté

Edited by Gy_Máté
Link to comment
Share on other sites

1933

Kedves Kori!

 

Köszönöm kedves szavaidat egy idős kollégáról, jól esett!

 

Igen megtaláltam a Win 7 társaságot és azóta folyik az eszmecsere.

 

A Linux-ot is megtalálom, sőt, a Linux-os forumokra is belátogatok. Vannak sikerélményeim.

 

Felüdülés a Linux-ot használni a sok Win 3.1, Win 98SE, XP, Vista és a nyers Win7 után.

 

Meg kell tartani a szellemi frisseséget kortól függetlenül.

 

Örülök a jó társaságnak.

 

1933

Link to comment
Share on other sites

Balla Zoltán

Kedves AlexD!

 

Mindig nagy tisztelettel olvassuk azokat az észrevételeket, amiket itt a fórumon az olvasóinktól kapunk, és a leírt építõ jellegû kritikákat igyekszünk tartalmilag is beépíteni a lapunkba.

Ez egyfajta bizalom abban, hogy a leírt vélemények õszinték (remélhetõleg még segítõ szándékúak is), nem pedig ok nélküli csúfolódások csupán.

Ebbõl kiindulva nyomatékosan megkérlek, hogy fejezd be a személyeskedést, a kollégánk nyilvánvalóan alaptalan és tudatos gúnyolását, különben kérni fogom az illetékeseket, hogy haladéktalanul tiltsanak ki a fórumról. Ha ilyen hangnemben beszélsz (és ebbe természetesen az elõzõ hozzászólásodat is beleértem), azzal nem csupán a kollégánkat sérted meg mélységesen, de a lap valamennyi munkatársát is gúnyolod. Az elsõ sem megengedhetõ, az utóbbi sem. Ez nem az a hely.

Köszönöm a megértésedet.

 

Üdvözlettel:

 

Balla Zoltán

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Igaza van Balla Zoltán-nak gúnyolódni nem szép dolog, még akkor is ha eredetileg nem szándékosan írja az ember.

Link to comment
Share on other sites

habmalac

Tisztelt PCWORLD !

 

Hosszú ideje rendszeres olvasója vagyok az újságnak, eddig nem találtan semmi kivetni valót egyszer sem.

Figyelmesen olvasok végig minden cikket és mivel hasznos dolgokat olvasok benne, ezért általában meg is jegyzem azokat.

 

SAJNÁLATTAL TAPASZTALTAM, hogy a 2009. februári szám 92. oldalán található noteszgépek vásárlási tanácsadó cikkében a gépek felsorolásán kívül a leírásban VÁLTOZÁS NEM TÖRTÉNT a 2008 decemberi számhoz képest (110. oldal). Még ha az alap vásárlási tanácsok azonosak is, siralmasnak tartom, hogy egy ilyen árkategóriába tartozó havilap egyszerû másolással töltse ki az üres sorokat!

 

Sokkal inkább várnék újabb tanácsokat a vásárlással kapcsolatban! (Két hónap alatt mind technika, mind pedig kínálat tekintetében van elég változás), talán menne is ha nem a kényelem határozná meg az újság szerkesztését.

 

Gondolkodtam rajta, hogy éves elõfizetésre váltok, de most egy kicsit elgondolkodom rajta, hogy érdemes-e? Nem fogok-e találkozni máskor is hasonló baklövéssel?

 

Szomorú tapasztalat egy ilyen színvonalas újság tekintetében. :dühös:

 

Üdv,

Csaba

Edited by Godzillamessage
Link to comment
Share on other sites

Balla Zoltán

Kedves Csaba!

 

Biztosíthatom róla, hogy a lapunk szerkesztési elveiben a mi kényelmünk a legutolsó szempont, talán ezért is esik rosszul munkatársainknak, ha a levelében megfogalmazott -- egyébként tagadhatatlanul jogos -- kritika az Ön számára egyben az egész újság éves elõfizetésének értékét kérdõjelezi meg.

 

A vonatkozó részben a hiba abban keresendõ, hogy a tördelés folyamán összecserélõdött a noteszgépekrõl és a netbookokról szóló állomány, ennek köszönhetõen bár a netbookok aktuális ajánlatát tekintheti meg, de a szövegben már sajnos a noteszgépekrõl szóló korábbi tanácsaink találhatók. Ennek oka, hogy a vásárlási tanácsadó összeállításakor törekszünk a lehetõ legfrissebb áradatok, termékek és technikai specifikációk megadására, vagyis lapunk ezen rovata magától értetõdõen a nyomdai leadást megelõzõ szûkös intervallumban készül el. Így azonban sokkal nagyobb a hibalehetõség is. Sajnos bármennyire is szeretnénk, tökéletes terméket elõállítani -- határozott szándékunkkal ellentétben -- nem lehet, de munkánk során

továbbra is törekedni fogunk erre, amihez az Ön által írotthoz hasonló vélemények rendkívül hasznos támpontokat adnak. Várjuk továbbra is észrevételeit és jó szórakozást kívánunk a PC World olvasásához!

 

Üdvözlettel:

 

Balla Zoltán

Link to comment
Share on other sites

habmalac

Tisztelt Balla Zoltán !

 

Örülök, hogy sikerült itt a fórumon olyan adminnal is találkoznom akivel lehet normálisan, emberi módon értekezni. sajnálom, hogy sor került a cenzúrázásra, azt hiszem Spányik úr részéről indokolatlan és meggondolatlan dolog volt de biztos átgondolta azóta. Az első levelem elején leírt dicsérő szavakat most is fenntartom az újság felé a kritika pedig egy egyedi hibára vonatkozott. Úgy látszik ezt nem sikerült Spányik admin úrnak átlátnia. (Ha nem fizetek elő hanem havonta veszem meg a lapot akkor az legyen az én hülyeségem, csak nekem kerül többe, ezáltal önöknek lesz többlet bevétele - tehát ez sem eshetne rosszul senkinek.) De nem is vártam semmiféle "mea culpa"-t, pusztán a fórum szabályainak megfelelő és építő jellegű észrevételt tettem és tenni fogom továbbra is.

 

További sikeres és hibamentes újságszerkesztést kívánok !

 

csaba - habmalac

Link to comment
Share on other sites

1933

Kedves olvasótársak és lapszerkesztõk!

 

1. Én is laponként "veszem a lapot", mert egy lakótelepi lakás levelesládájába begyömöszölt lap igencsak úgy néz ki, mintha a kutya szájából és nem a postaládából szedték volna ki! Az összehajtott lapban a törött DVD-t is kicserélik ingyen? Szomorú! Esetleg a kézbesítõt "korrumpálni" lehetne, hogy hozza fel a .....ik emeletre, csöngessen be, és személyesen adja át, vagy létesítsek postafiókot és elmenjek oda, úgy és annyiszor, mint a folyóirat eladóhoz és kivegyem onnan? Akkor hol a spórolás a lap árával, netán a talpalás árával? No ez csak vicc, DE SAJNOS IGAZ!

 

2. A februári szám 104 oldalán, a lophatatlan Vista cikkben, a particionálás parancs sorból keretes írásban leírt tanács szerintem nem korrekt a szegény, tudatlan laikussal szemben!!!! Miféle eszement dolog egy jó nagy kapacitású HDD-t egybe particionálni (C: meghajtó). Van a cikk szerzõjének fogalma arról, hogy egy mai, kb. 500 GByte-os, vagy netán 1 TByte-os HDD defragmentálása a felhasználó még hátralévõ életében sem fejezõdik be? Fõként, ha azon a HDD-n a szerencsétlen laikus minden .EML kiterjesztésû, jópofának mondott levelét, feljegyzését, dokumentum kezdeményét (fõleg, ha még a változatok másolatai is rajta maradnak), meg a Microsoft programozóinak jóvoltából felhalmozódott, a laikus számára (de még a szerviz szakember számára is) sohasem felhasznált szemét, .LOG, .TMP, .DAT, stb. maradék a végén olyan mértékben lelassítja az operációs rendszert, hogy ember legyen a talpán, aki ki tudja hámozni ebbõl a "dzsumbuj"-ból azt amire szükség van, még akkor is nehéz, akár megtalálni valamit, ha a felhasználó szépen rendbe rakja, célszerû alkönyvtárakba a számára hasznos file-okat, képeket, stb. EMBEREK! Tanítsuk meg a felhasználót (nem ez a PCWOLD célja?), hogy kell a HDD-n rendet tartani. A C. partición csak az operációs rendszer legyen és a feltétlen szükséges dolgok, az összes többi (fõleg a gigászi méretû HDD esetén) a célszerû méretû particiókon és alkönyvtárakban elhelyezve, ha a TISZTELT FELHASZNÁLÓ az "egész irodáját" magával akarja cipelni a laptopján. Asztali gépen pedig normális méretû kisebb HDD-n hasonló stílusban elrendezve a dolgokat és mellette egy NAGYMÉRETÛ, külsõ (USB-s) HDD-n a teljes archivum, DE ott is több, célszerû méretû particókba és alkönyvtárakba rendezve, hogy könnyen meg lehessen találni mindent!

Képzeljünk el egy lakást, ahol csak egy nagy láda képviseli a bútorzatot és abba van minden beledobálva, mint a szennyesládába. Háziasszony legyen a talpán, aki mindent megtalál benne, még a "szépen vaslt, napi használatra szánt, friss fehér inget" is! Hahaha!

 

Emberek, cikkírók! Gondolkozzunk!! A mi dolgunk az, hogy hogyan alakítjuk a környezetünket, ahol élünk, országunk lakosságát, akik majd a mi ügyeinket intézik, "ha intézik egyáltalán"!

 

Nagyon szeretném, ha a szerkesztõség meghatározó tagjai a fenti észrevételeimet elolvasnák, megszívlelnék és reagálnának rá, hogy nyugodtan aludhassak és továbbra is örömteli szorongással várhassam a következõ hónapi számot, hogy vajon milyen kellemes meglepetés lesz benne számomra!.

 

Egy õskor óta olvasójuk.

 

U.i.: Ha érdekel valakit, van még sok minden a tarsolyban (sok-sok laikus által feltett kérdés alapján).

 

Link to comment
Share on other sites

Lord_Beowulf

Üdv!

Nem nagyon ide tartozik a kérdés.

Várható a közeljövõben az idei évben megjelenõ videókamerákról teszt?

Mert szeretnék venni majd egy új kamerát, de egyelõre nem tudom, hogy melyik éri ill. érné meg az árát.

Link to comment
Share on other sites

Bata László

A Lophatatlan Vista cikk particionálási leírása nem általános, hanem konkrétan a bitlockeres meghajtótitkosítás telepítéséhez tartozik. Mivel a BitLockert elsõ sorban noteszgépekre érdemes telepíteni, ezért esetünkben nem szükségszerû az általában kis kapacitású noteszgép winchesterek kettéparticionálása.

 

A másik indok a merevlemez szétparticionálása ellen az, hogy a BitLockert a második, harmadik stb. meghajtóra is telepíteni kell - különben nem védi az adatainkat -, ez egy meglehetõsen macerás procedúra.

 

Link to comment
Share on other sites

KGigi
az általában kis kapacitású noteszgép winchesterek

Egy közepes kategóriájú laptopé mostanság 200 GB-nál kezdõdik.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...