Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Szoftveres ellenõrzés


Pjotr

Recommended Posts

Pjotr

Szoftveres ellenőrzés

---

Alapos kártevőirtás a stabil működéshez és adatmentéshez

:ny

 

Leggyorsabb ellenőrzési módszer a Linux, bizony!

  1. CD beszerzése: Ubuntu Live CD letöltés
  2. A letöltött ISO CD-képfájlt írjuk ki kedvenc íróprogramunkkal CD-képként!
  3. BIOS-ban elsődleges boot-eszköznek állítsuk be optikai meghajtónkat, persze a frissen kiírt lemezt tegyük bele, különben az egésznek semmi értelme nem lesz.
  4. Ha minden jól megy, az Ubuntu jelentkezni fog, nyelvnek válasszuk a magyart, akik szeretik a kihívást, választhatnak mást is.
  5. Indítsuk el a Live részét a dolognak, türelmesen várjunk, míg betölt.
  6. Kezdjük el használni, ha nem dől össze a rendszerünk, akkor biztos, hogy egy újratelepítés megoldja az adott problémát.
Fontos: Live Linux-szal nagyon sok mindent meg lehet csinálni, ne essünk kétségbe tőle, olvassunk utána a dolgoknak!

 

Másik hihetetlenül hatékony eszköz, a formázás!

 

Néhány nagyon fontos dolog:
  • Ne sírjon senki azért, mert neki nincs particionálva a merevlemeze, így járt, hacsak nem tudja menteni valamire az adatait pl. a fent említett Live CD segítségével! Természetesen az adatmentés igen veszélyes lehet, ha valami szépet begyűjtöttünk az internet mesés világából.

 

SOHA SENKI NE HASZNÁLJON KUTYASZAREDISÖN WINDOWS-T!
Végtelen sok probléma a taknyolt lemezekből eredeztethető, természetesen a saját magunk által, a HFSLIP segítségével létrehozott telepítőkészletek más lapra tartoznak.

 

Mindig a legfrissebb telepítőkészletet használjuk, a hardverekhez tartozó meghajtók is legyenek a legfrissebbek! Ritka esetben előfordulhat, hogy 1-1 új driver nem éppen a legtökéletesebb, ebben az esetben használhatjuk az eggyel régebbit.

Feltehetőleg aki nekiáll hibát keresni, az fel tud tenni egy Windows-t, elhárítva az akadályokat, amelyeket a CD-ről való bootolás vagy épp a SATA jelent.

 

Fontos: Ha már a Windows telepítője is kifagy a rendszerünkön (és itt véletlenül se a SATA-tól való elszállásról beszélek), akkor biztosak lehetünk benne, hogy valami nem stimmel a hardverek környékén, legyen az BIOS-beállítás vagy memóriahiba.

 

Tesztprogramok

:ny

Edited by Pjotr
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...