Jump to content
GSForum - Segélyvonal

HP 6940


Shia-ko

Recommended Posts

Shia-ko

A hetekben megérlelõdött bennem a szándék, hogy nyomtatóra van szükségem, amihez megalkottam a preferencia listámat, mely szerint foglaljon kevés helyet, a lapokra esõ nyomtatási költsége legyen alacsony, és beszáradás nélkül viselje, ha 2-3 hónapig csak a port törölgetem róla. Ezen túl szerettem volna, hogy van ethernet csatlakozása és lapfordítója, hogy ne miattam vágjanak ki még több fát, valamint 20-30ezer Ft-ból megússzam a vásárlást.

Kérdezgettem a fórumokon, mert személy szerint csak a pár hónappal ezelõtti tesztre tudtam hagyatkozni, ami ugye minden igényemet nem tudta kielégíteni. Két készülékre hívták fel a figyelmem, a Hp 6940-esre és a Samsung CLP-310-re. A topik címébõl kiderül, hogy elõbbit választottam. Az alapvetõ igényeimnek való megfelelésüket elfogadom a nálam tapasztaltabbak véleménye alapján, így maradt a kiegészítõ képességek és az ár. A Samsung ugye 5-10ezer Ft-tal drágább és nincs benne lapfordító, így elég hamar legyûrtem a Hp nyomtatókkal szembeni ellenérzésemet, majd rendeltem, mentem, vásároltam, meglepõdtem.

 

Elsõre a doboz nagysága volt elképesztõ: a régi Canon 320-asom dobozánál 2-3x akkora. A súly elenyészõ, így gondoltam sok benne a hungarocell, esetleg ajándék plüssmackó, miegymás. Kicsit zörgött, de egyszer élünk, maximum drága csörgõje lesz a gyereknek.

Otthon kibontottam, gyönyörködtem és rájöttem, hogy a csörgõ, zörgõ dolgok néhány külsõ elem volt, amelyet elég lazán helyeztek el a dobozban, így nem a nyomtatót kellett 3Ds puzzle módjára összerakni. Szépsége egyértelmû, barátnõm kikapta a kezembõl, hogy kicsit dédelgethesse, addig felmértem a dobot további tartalmát: több nyelvû használati útmutató, színes-szagos-képes verzióban is, software CD, Vista-hoz külön lemez, UTP kábel, patronok, customer card (patron rendeléshez), hálózati kábel és maga a nyomtató. Itt kiderült a doboz méretének miértje is, a nyomtató papíradagoló és kiadó tálcája 1,5x-esére növeli a készülék eredeti méretét. Nagyon jól mutatott a dobozból kivéve, meg is lepõdtem a megoldáson, de abszolút pozitív, nem szívelem a dobozzá hajtogatva elõbukkanó Wall-E-ket.

 

Ami utána jött, már kevésbé volt pozitív és kellemes: a kilógó elemek nem csúsztathatók a nyomtató testébe, folyamatosan kilógnak, foglalva a helyet, rossz elhelyezés esetén (ahova nálam került, mert így már nem fér el,) könnyen leverhetõ a készülék. A duplex egység csak opciós tartozok, külön megvásárolható, ajánlott ára 16-17ezer Ft. Router-re kötve nem látható a nyomtatók tallózásakor, a kapott software CD hibás volt. A leírások csak kezdõknek hasznosak a patront behelyezni, a készüléket összedugni, semmi másra. A lemezen van még elviekben egy magyar Manual, de azt ugye nem tudtam megnézni.

 

Viszont: gyönyörûen beállítja magának a fejet. Kis rutinnal ki lehet egy státuszlapot könyörögni belõle, és a menüjét is magyarrá lehet varázsolni. A netrõl letölthetõek a software-ek, ebbõl csak az Essential-ra van igazából szükség, mert a driver only sem ismeri fel router-en keresztül, a nagy csomagból viszont telepíthetõ csak a készülék is, és ez már megtalálja. Utána gyönyörûen mûködik, gyorsan nyomtat, kontrasztos, jól olvasható szöveget.

 

Link to comment
Share on other sites

payskin
A Samsung ugye 5-10ezer Ft-tal drágább és nincs benne lapfordító

 

A duplex egység csak opciós tartozék, külön megvásárolható, ajánlott ára 16-17ezer Ft.

 

Ha jól értem, akkor a HP-ban sem volt. Maradt az ár, mint különbség.

Link to comment
Share on other sites

Shia-ko

Igen, de az hogy csak opciós, megvásárlás után derült ki számomra, mert nem volt annyi eszem, hogy a kapott információt leellenõrizzem. :)

Ha nem úgy ajánlják, hogy van neki, vagy van anniy eszem, hogy leellenõrzöm, akkor a lézer nyer, mert kisebb és szummában olsóbban jövök ki.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...