Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Office irodalomjegyzék és ábrajegyzék probléma


Gozo

Recommended Posts

Gozo

Sziasztok!

Az Office-al kapcsolatban találtam 2 problémát. Automatikus irodalomjegyzéket és ábrajegyzéket kellene egy dokumentumban létrehoznom. Ez azt jelenti, hogy ha felveszek egy új irodalom hivatkozást vagy ábrát akkor automatikusan besorszámozza a megfelelõ sorszámmal és az irodalomjegyzékben illetve az ábrajegyzékben megjelenik az új tétel.

A probléma a következõ: az Office 2003-ban nem lehet létrehozni ilyen irodalomjegyzéket (még a megfelelõ menüpont sincs meg), az Office 2007-ben viszont létre lehet hozni. De az Office 2007-ben ábrajegyzéket nem lehet létrehozni, azt csak a 2003-ban. Pedig az Office 2007 felkínálja az ábrajegyzéket, de annak beszurásakor "Nincs ábrajegyzék-bejegyzés." felirat jelenik meg az ábrajegyzék helyén. Pedig a képekhez szabályosan hozzáadom a képaláírást. Találkoztatok már ilyennel?

 

Mi lehet a megoldás?

 

Köszi:

Gozo

Link to comment
Share on other sites

Gozo

Közben megtaláltuk a megoldást.

Létre kell hozni egy képaláírás stílust, ha még nincs ilyen. Minden kép, képfeliratának ezt a stílust kell adni.

Utána amikor az ábrajegyzéket akarod beszúrni rákattintassz az ábrajegyzék beszúrása gombra. A felbukkanó ablakban beállítod a megfelelõ feliratokat (ábra, táblázat, vagy egyenlet, legyen e pontozás, kiírja-e az oldalszámot stb.) Aztán ebben az ablakban a Beállítások gombra kattintassz. Ott bepipálod a stílus rádiógombot és a mellette található legördülõ menûbõl kiválasztod a képaláírás stílust.

Ezután már csak OK gomb megnyomása következik és kész az ábrajegyzék!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...