Jump to content
GSForum - Segélyvonal

HP Nx6325


Molt@m

Recommended Posts

Molt@m

Az elején leszögezem, hogy egy használt géprõl van szó, melyet kitûnõ állapotban vettem, kb másfél éves.

 

Hardver:

Processzor: AMD Mobile Sempron 3500+ 1,8GHz

Memória: 2x512MB DDR2

Chipkészlet: Ati Xpress 1150M

Videokártya: Ati X1150 megosztott 128MB

Merevlemez: Hitechi SATA 80Gb

Képernyõ: 15" 1024x768

Hálózat: Broadcom WLAN, Gigabit és 100/10

Akkumulátor: 6 cellás 4400mAh

 

Teljesítmény:

A ventilátor igen csendesen hûti a masinát, 50 fok alatt szinte hangtalanul, felette is csendesen kavarja a levegõt. Sajnos a "hasmagassága" kicsit kevés lett, ezért könnyen felkúszik a hõmérséklet, de ez könnyen orvosolható.

A Hitachi merevlemez hangtalan, kellõen gyors, teljesen elégedett vagyok vele. A videókártyáról nem érdemes szót ejteni, a notebook egy business kategóriás gép, ezért nem is várjuk el tõle a hihetetlen grafikai teljesítményt.

 

Kijelzõ:

Semmi extra. Egy 1024x768 képpont felbontású 15" méretû, csillogó felületû panel van a gépben. A kis felbontáshoz képest egész jó képe van, fényereje és kontrasztja kitûnõ, a képpontokat is csak közelrõl lehet észrevenni. A zsanérok nagyon masszívan tartják a helyén a kijelzõt, bár 1 centi holtjáték azért van (ez betudható annak, hogy a gép 1,5 éves).

 

Billentyûzet és touchpad:

Numerikus billentyûzet nincs, de a billentyûk nyomáspontját és hangját nagyon eltalálták. Felette található pár plusz gomb, sorrendre: HP információs központ, Wifi be/ki benne egy diszkrét kék leddel, HP bemutató, némítás, hangerõ le/fel.

A touchpaden csak úgy siklik az ujj, a gombok nyomáspontja pedig kiváló. Nem kattan, hanem csendesen, puhán nyomódik be. Egy széles függõleges scrollsáv található rajta.

 

Külsõ:

Kinézetre semmi különöset nem vonultat fel a gép, egy üzleti egyszerû laptopról van szó. A gép bal oldalán két USB port, mikrofon bemenet, hang kimenet, hûtés, PCMCIA, Expresscard, VGA és egy Ethernet csatlakozó található. Jobb oldalt egy FireWire, egy modem egy USB és a Lightscribe képes DVD+-RW van. Hátul egy S-Video, a táp, és az akkumulátor található. A gép elején egy sok az egyben kártyaolvasó, ujjlenyomat olvasó, és 4 db led található.

 

Akkumulátor:

Ez az a rész ami nem minõsíti a gép akkuját, ugyanis az elõzõ tulaj szinte csak hálózatról használta, így rendesen elhasználódott. Az Everest 0%-ot ír elhasználódásnak, de kb 50% teljesítésére képes. Így zene mellett Wifi-vel internetezgetve minimális fényerõn kb 1 órát fut a gép, a gyári adatok szerint egy új akksival akár 3-4 órát megy.

 

Egy régebbi HP géprõl volt most szó, szerintem kiváló minõségû, megéri az árát.

 

Képek holnap!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...