Ika-Bus 0 Share Posted January 13, 2009 Elkezdtem csinálgatni az elsõ teljesen saját készítésû honlapomat az újságban lévõ Weboldalkészítõ Suli sorozat segítségével. Szépen alakul is a honlap, de a DIV-eknek szeretnék keretet csinálni. (Nem borderrel, hanem saját képbõl.) A honlap háttere egy beton textúra és olyan keretet szeretnék a div köré, mintha a div széle fel lenne festve. Így nem nagyon érthetõ, csináltam hozzá ábrát: Így valahogy meg lehet oldani? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fujitsu 729 Share Posted January 13, 2009 Persze. Két dobozzal meg lehet oldani (ebben az esetben a külsõ doboz háttere legyen a keret.jpg). De szerintem egyszerûbb lenne, ha a divhatter.jpg nevû képnek csinálnál egy keretet valami képszerkesztõ programban. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garono 14 Share Posted January 13, 2009 Ha változó a tartalom mérete akkor nem jó. Scrollbarral meg nem az igazi, hiszen olyan az aszfalton sincs. Én inkább öt dobozra osztanám az egészet, amiből fent és alul is van egy-egy, illetve középen vízszintesen három. A felső és alsó doboznak meg lehetne adni háttérnek a "festés" tetejét és alját, középen pedig a két szélső DIV-nek valamilyen ismétlődő festésmintát, ami oldalt kapcsolódik az aljához. Tehát így: Így ha a tartalom hosszabb, akkor is jó lesz a keret. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fujitsu 729 Share Posted January 13, 2009 Ez nagyszerû, de kivitelezéséhez szükség van a CSS alapos ismeretére. Amúgy nagyon szép feladat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ika-Bus 0 Author Share Posted January 14, 2009 Kösz a gyors válaszokat, holnap neki is esek, majd meglátjuk, hogy hogyan sikerül. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ika-Bus 0 Author Share Posted January 15, 2009 Új probléma van: Nem enged egy sorban egymás mellé tenni 3 DIV-et, így ha a felső és az alsó csík közé be akarom tenni a bal szélét, a szöveget, majd a jobb szélét tartalmazó divet, akkor a jobb széle átcsúszik a következő sorba. Ha kiveszem a közepét, akkor rendesen ottvan a két szélén a csík, bár így sem jó, mert a két szélső csíkot ráteszi az alsó csíkra, az alsó csíkot nem rakja lejjebb annyi pixellel, amennyit jelenleg kitöltenek a szélső csíkot tartalmazó DIV-ek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KGigi 21 Share Posted January 17, 2009 Az oldal szélességébe beleszámoltad a kereteket is? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ika-Bus 0 Author Share Posted January 17, 2009 Az oldal szélességébe beleszámoltad a kereteket is? Igen, beleszámoltam. Így néz ki: Az egész doboz szélessége 950 pixel. Ebbõl 20-20 pixel a 2 oldalon a keret szélessége, vagyis a keretek szélessége 40 pixel. Mivel 950-40 az 910, ezért a középsõ résznek beállítottam 910 pixel szélességet. Így pont ki kéne tölteniük a 950 pixelt, de a jobb szélsõ keret-kép mindig átcsúszik a következõ sorba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garono 14 Share Posted January 17, 2009 Ezt a problémát egyszer már megoldottuk. http://www.pcworld.hu/forum/index.php?s=&a...st&p=368181 Értelemszerûen jelenesetben a harmadik DIV-nek add meg azokat a tulajdonságokat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fujitsu 729 Share Posted January 17, 2009 @ Ika-Bus: A floatolásról se feledkezz meg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ika-Bus 0 Author Share Posted January 17, 2009 Ezt a problémát egyszer már megoldottuk. http://www.pcworld.hu/forum/index.php?s=&a...st&p=368181 Értelemszerûen jelenesetben a harmadik DIV-nek add meg azokat a tulajdonságokat. Megadtam a 3. DIV-nek ezeket, de ezzel semmit sem javult a helyzet, ugyanúgy átcsúszik a következõ sorba, csakhogy valami miatt ez a 2 érték "kiütötte" a float-ot és így már nem is jobb oldalon jelenik meg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garono 14 Share Posted January 19, 2009 Akkor tegyél már be egy linket vagy forráskódot... Esetleg próbáld meg mindhárom vízszintes DIV-nek megadni ezeket a tulajdonságokat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KGigi 21 Share Posted January 19, 2009 Nekem valamiért csak úgy csinálta meg, hogyha a jobb szélsőnek is megadtam float-ot. Gondolom erre gondolsz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts