Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Gigabyte TV Tunerek


f22

Recommended Posts

f22

Sziasztok!

 

Remélem nem gond, hogy létrehoztam ezt az új témát, de ezt a márkát nem láttam itt, így úgy gondoltam, hogy mindenki, aki ettől a gyártótól szeretne venni, remélhetőleg okosabb lesz ezen téma hatására. Akinek meg már van tapasztalata a gyártó termékeivel, az legyen szíves itt megosztani.

 

TV tuner vétele előtt állok és a Gigabyte van a befutó helyen. De mint fentebb írtam, nem tudok róla semmit.

 

A 3 választott típus:

 

GIGABYTE GT-PS700, GIGABYTE GT-PTV-TAF és Gigabyte GT-PTV-TAF-RH Hybrid Theater.

 

GIGABYTE GT-PS700:

 

http://ipon.hu/webshop/product/gigabyte_gt_ps700/31380

 

http://www.gigabyte.com.tw/Products/TVCard...s_Overview.aspx? ProductID=2782&ProductName=GT-PS700

 

GIGABYTE GT-PTV-TAF:

 

http://ipon.hu/webshop/product/gigabyte_gt_ptv_taf/23669

 

http://www.gigabyte.com.tw/Products/TVCard...e=GT-PTV-TAF-RH

 

Gigabyte GT-PTV-TAF-RH Hybrid Theater:

 

http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=15047

Sajnos a Gigabyte honlapján nem találtam róla semmit! De kiderült, hogy ez a GIGABYTE GT-PTV-TAF, nem tudom a pcx honlapján, mért rakják utánna a Hybrid Theater nevet. Sőt az Ipon honlapján a termék mellett levő hivatkozás a Gigabyte honlapján a GT-PTV-TAF-RH-ra mutat.

 

A kérdésem az lenne a hozzáértőkhöz:

 

1. a PS700 is tud analóg jelet venni/feldolgozni? Nekem gyanús (de nyugodtan cáfoljatok meg), hogy nem, mert a magyar oldalon azt írják, hogy Digitális TV/FM tuner kártya és az angolon is Supports Satellite TV DVB-S. De akkor mért forgalmazzák itthon, ha csak digitális jelet tud venni?

 

2. PTV-TAF: Supports Digital TV (DVB-T), Supports Global Analog TV system, JELLEG: analóg/digitális, ami a PS700-nál leírtamat erősíti meg. Ennél a típusnál egyes helyeken azt írják, hogy csak Windows XP MCE alatt megy, de a cég honlapján ez van: Microsoft MCE certified, ill. System requirement: Windows XP Service Pack 1 or update. Szóval akkor síma XP-n is megy, de ha vkinek MCE verziója van, akkor azon is megy?

 

 

Légyszi erősítsetek meg, hogy melyiket lenne célszerű megvennem!

 

Előre is köszönöm a segítségeket!

Link to comment
Share on other sites

f22

Nos végül a GIGABYTE GT-PTV-TAF-ot vettem meg, ez tud digitális és analóg jelet is venni. Szoftver tepelítése könnyû, lépésrõl lépésre végigvezet. PowerCinema 5.0 jár hozzá. Itt is érvényes, ami a legtöbb tunernél: a régiót Hungary helyett Austriá-ra kell állítani, mert különben nem lesz hang a tv-n. 8900-ért vettem az ipon-nál. Minõségre szerintem az mondható el, ami az ASUS MyCinema-P7131-rõl olvasható az alábbi tesztoldalon:

 

http://ipon.hu/elemzesek/tesztasztalon_a_p...v_tunerek/158/6

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
szemy

Helló!

Van egy Gigabyte GT-PTV-AF-RH tv-tuner kártyám. Az a gondom hogy hihetetlenül torzít minden csatorna. Pedig mindennek a hangereje lennt van. AC-97-es hangkártyám van. Sound Max driverrel, most telepítettem újra a drivert mert a régi (Realtek --> amit sajnos nem találok) sajnos más miatt nem volt jó, de akkor viszont nem torzított. Sajnos 50 (tényleg) realtek drivert letöltöttem AC97-es hangkártyához de egyel sem ment, pedig ugyanígy kerestem és akkor jó volt...

 

Van valami ötletetek?

 

Ha lenne nagyon megköszönném!

 

köszi: szemy

Link to comment
Share on other sites

f22

Sajna nem értek ehhez. Nem mész ezzel sokra, de valószínűleg a hangkártyát kellene lecserélni :Sír: Bár nem tudom, hogy milyen idős ez a hangkártya, így lehet, hogy hülyeséget írtam a lecseréléssel. Lehet, hogy már próbáltad, de a Menu->Settings->Signal settings-ben próbálgasd a TV audio input-on állítgatni. Bocsi, ha nem segít.

Link to comment
Share on other sites

szemy

Újra kellet telepiteni a driver-t (a TV-ét) és azóta tökéletes! :ötlet::D

 

Sajna nem értek ehhez. Nem mész ezzel sokra, de valószínûleg a hangkártyát kellene lecserélni :Sír: Bár nem tudom, hogy milyen idõs ez a hangkártya, így lehet, hogy hülyeséget írtam a lecseréléssel.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...
Lalolib

Van egy néhány éves Gigabyte U8300 USB Hybrid TV vevőm. Win10 alatt is hibátlanul működik, de néhány napja a szolgáltatóm a legtöbb csatornát már digitálisan adja, alig van néhány analóg csatorna.

A kártya képes fogni a digitális jelet, de a kábelen jövő digitális adókat nem találja. Ha a csatorna keresőt átváltom digitálisra, akkor a szabadon fogható (MindigTV) csatornának megtalálja (pedig még antennám sincs hozzá), de a kábelen jövőket nem. Valószínűleg a digitális adásokat csak antennán keresztül tudja fogni.

Nem tudtok esetleg olyan alkalmazást mely képes a digitális adásokat kábelen keresztül is megtalálni?

Link to comment
Share on other sites

arpsoft

És milyen kódkártyát használsz a digitális kábeles adás vételéhez?

 

Egyébként a kártyád specifikációja egyértelműen leírja, hogy DVB-T adásokhoz van kitalálva, tehát csak levegőben szórt digitális adást tud venni, kábeles, azaz DVB-C adásokat nem.

Link to comment
Share on other sites

Lalolib

Köszi a választ, legalább tisztába tettél. Nem nagy gond, a munka mellett szoktam tévézni egyhangúság ellen. Sajnos a kedvenc csatornáim (Viasat History, NatGeo, Travel) csak digitálisan érhetőek el, így ezekről lemaradok. Marad a Spektrum és az ID., azok jönnek analógon is. :)

Nálunk a digitális adások vételéhez nem kell kódkártya, kivétel a "speciális" csomagokhoz (HBO, Filmbox).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...