Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Üdv mindenkinek!

Vettem egy MP3-lejátszót, amihez saját, az eszköz oldalán speciális csatlakozású USB-kábel jár, és csak ezen keresztül lehet az akkumulátorát tölteni. Olyan csatlakozót nem adtak hozzá, amivel konnektorból is tölthetném, csak a számítógép USB-jén keresztül lehet.

Egy régi, noname, filléres MP3-lejátszótól viszont maradt nálam egy ilyen csatlakozó. A kérdésem az, hogy biztonságos-e az új lejátszóm saját USB-kábelét a régi, más gyártótól származó konnektor-USB-csatlakozón keresztül töltésre használni?

Elõre is köszönöm a tanácsokat.

Posted

Ha egy digitális voltmérõvel ugyanolyan feszültséget mérsz mindkét kábelnél , akkor van esély a hibátlan mûködésre. 8)

Posted

De valószínüleg a Töltõn is rajta van.

Posted

Igen, köszönöm, a töltõn rajta van a feszültség, és a készülékem gyártójának a fórumán rábukkantam a lejátszó igényére is.

A régi töltõ 5V (plusz-mínusz 0,5) és 400mA értékkel mûködik. A lejátszómnak szintén 5V kell, de a 400mA éppen csak elég lehet neki, inkább 500-at javasolnak a fórumon.

Igazából arra vagyok kíváncsi - és ha buta kérdés, ne nevessetek ki -, hogy meg lehet-e bízni egy abszolút noname gyártó (PTI) töltõjében? Vagy egy egyszerû hálózat-USB adapteren nincs mit elrontani, tökmindegy, ki gyártotta?

Posted

Sokszor két gyártó azonos termékeinek árában a márkanevet kell megfizetni, tudásban nincs különbség köztük. 8) (persze kivételek mindíg vannak) Szerintem használd nyugodtan a noname töltőt.

Posted

Nem a gyártó, inkább a felhasznált alkatrészek minõsége a domináns. Gagyi alkatrész hamarébb megy tönkre és tönkreteheti az eszközödet (túlfesz/túláram). De ez a veszély minden elektromos készüléknél fennál és nem gyakran fordul elõ.

Posted

:off_kacsint:

Velem pontosan ez történt. Volt régen egy telefonom, amihez vettem egy után gyártott autós töltõt, a telefon márkaboltjában. Körülbelül a harmadik töltés után megfõzte az akkumulátort. Én azóta nem veszek semmilyen után gyártott, vagy név nélküli töltõt, semmihez.

Posted

Hát neke volt PTI MP4 lejátszóm az érintõkielzõs 2GB-os darab még ma is árulják.Nem volt vele semmi baj azérintõ kijelzõ nem volt a legütõsebb de szép képe volt stb...nem is ez az érdekes...szerintem megbízhatsz benne!