Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Hálózat + printserver probléma

skipper

Recommended Posts

skipper

Sziasztok!

Adva van 2 gép ami egy routerrel van hálózatba és az internetre kötve és van egy HP OfficeJet j6410 nyomtató.

A probléma az hogy a router egy az Inviteltõl az InviTV-hez kapott darab. Van rajta 2 TV és 2 Pc kimenet.

Mível nem volt 3. pc csatlakozási hely ezért a 2 pc kör közül az egyikbe beraktam egy TP-LINK TL-SF1005D ethernet switchet és erre raktam egy TP-LINK TL-PS110U printservert valamint innen megy tovább a háló az egyik géphez. A printserverbe kötöttem be a nyomtatót USB-n keresztül.

Telepítettem a driverét.

Megtalálja a printservert, majd amikor a nyomtatót akarom összehozni vele az alábbi hibaüzenetet kapom:

"The segment of the printserver you select different from your computer"

Mi a probléma?

Köszönöm elõre is!

arpsoft

A nyomtató szerver ip címe azonos tartományba esik, mint a gépeké?

skipper

printserver: x.x.0.10

1.gép:x.x.1.2

2.gép:x.x.1.4

az x mindhárom esetben azonos

ez volt a kérdés?

KGigi

Szerintem legyen a nyomtatószerver is x.x.1.*

skipper

Köszönöm a tippet!

Mûködik!

Azt hiszem máskor is ide fogok írni ha valami gondom van. :D

Köszönöm

• 1 year later...
istvandsf

Printszerver mûködési zavar!

Van egy TP-LINK TL-PS110U printserverem és egy HP LaserJet 1020-as nyomtató WinXP alatt. A nyomtatót használnám több géprõl. A telepítés után mûködik minden rendben, azonban amikor a nyomtatót kikapcsolom és újra bekapcsolom, újból már nem mûködik. A printserver kiküldi a jelet, de a nyomtató nem nyomtat. Amikor visszaállítom a nyomtatót a saját USB portjára, egyet nyomtatok vele, majd vissza a TCP/IP linkre akkor megint mûködik a nyomtatás az elsõ nyomtató kikapcsolásig.

Ha találkozott valaki ezzel a problémával és tudja a megoldást, kérem segítsen!

Köszönöm!

Csaba_#

És ha ekkor áramtalanítod a printer szervert is egy rövid idõre?

istvandsf

Kipróbáltam, de így sem működik. Áramtalanítottam, visszakapcsoltam, a nyomtatás kimegy a nyomtató felé, de az nem reagál.

Csaba_#

Én a beállítások között nem találtam semmi olyat, ami erre a hibára vonatozna. Szerintem frissítsd a nyomtatószervered firmware-ét.

istvandsf

A legújabb firmwaret már régebben feltelepítettem, de sajnos az nem segített. Arra gondolok, hogy hibás a termék, de ezt hogyan bizonyítom? A márkaképviselet szervizét pedig sehogy sem tudom elérni.

Csaba_#

Jogos, hiszen ha valamilyen módom megszakad a kapcsolat a nyomtatóval, alap dolog lenne újból csatlakozni hozzá. Szerintem írj e-mailt a support@tp-link.com -ra, hátha õk tudnak rá valami okosságot.

istvandsf

Köszönöm!

Ezzel még megpróbálkozok, aztán ha nem megy akkor kuka

• 4 years later...
kagyula4

Sziasztok!

Vettem egy tl-ps310 mfp and storage és mindent szépen felismer ,gyorsan megy vele minden.

De ha ráköttök egy egeret az nagyon szaggat az egész majdnem használhatatlan , van rá valami megoldás?

Mert az a lényeg,hogy a laptopon rossz az usb csati és ezzel + egy usb hubbal amint szintén szépen kezel,szeretnék helyettesíteni

win7 ultimate 64 bites rendszer van

[OP]Destroy-man

Persze, hogy lagol, hiszen ez nem is erre való. Egyáltalán még az is csoda, hogy így működik. Arra nyomtatót, vagy külső winyót kell kötni. Bent van a nevében is.