Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Wordben diktálás

Recommended Posts

Nyári zoltán
Posted

Kedves Felhasználók,

Az a kérdésem, hogy a Word-ben melyik verziótól lehet mikrofonon keresztül diktálni, (annyit kiderítettem, hogy a kínai, japán, amerikai 2003-tól igen) de többi verziót nem ismerem, illetve van-e megoldás magyar nyelven diktálni, milyen tapasztalatok vannak ezzel kapcsolatban? Lehet egy felvett hanganyagot lejátszani és a Wordben feldolgozni egyszerre?

Köszönöm

Zomaxx

Posted

Egész biztos vagyok benne, hogy nincs ilyen jellegû magyar nyelvi támogatás és 8-10 éven belül nem is lesz.

Ennek részben nyelvi okai vannak, részben pedig az, hogy a Microsoft sosem fogja megcsinálni, valaki másnak kell, és annak elég jónak kell lennie ahhoz, hogy a Microsoft licencelje (lásd magyar nyelvû helyesírás-ellenõrzés - MorphoLogic).

Persze elképzelhetõ, hogy teljes tévedésben vagyok, csak nagyon valószínûtlen.

• 2 weeks later...
Nyári zoltán
Posted

Köszönöm a választ! Nem hiszem hogy akkor kivárom az éveket, lehet hogy már Microsoft sem lesz már ekkor, szerintem a Google átveszi majd a "hatalmat"?? :?:

Posted

A Google sem jótékonysági intézmény, tehát õ sem fog dollármilliókat áldozni a magyar nyelvû diktálás kifejlesztésébe. Ennek valahol itthon, önerõbõl kell megtörténnie vagy legalább elindulnia, de nem látom ennek jelét.