Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted (edited)

Ingyenes írószoftverek:

• CD/DVD/Blu-ray lemezek írása
  • backup lemezek készítése (jelszavazható)
  • audio CD rippelés (wav vagy wma)
  • audio lemez írás
  • video lemez írás
  • lemezkép készítése, írása (bin, iso, img, ashdisc)
  • magyar nyelv (bár a készítõ(k) helyesírása nem túl jó)
    :)
  • audio, video, adatlemez készítése
  • audio CD rippelés (wma)
  • audio konvertálás
  • lemezkép készítése, írása
  • audio lemez írás
  • lemezkép készítése, írása, konvertálása (iso, nrg, bin)
  • -t igényel
  • magyar nyelv
  • CD/DVD/Blu-ray (HD DVD) támogatása
  • lemezképek készítése, kiírása, olvasása (BIN, CUE, DI, DVD, GI, IMG, ISO, MDS, NRG, PDI)
  • audiolemez készítése =>
    (AAC, APE, FLAC, M4A, MP3, MP4, MPC, OGG, PCM, WAV, WMA, WV) -
  • dvd-video készítése
  • magyar nyelv
  • CD/DVD (dual-layer) támogatása
  • audio, adat, dvd-video és kevert mód
  • lemezkép írása (ISO, BIN, CUE)
  • audio cd tartalmának lementése, átkonvertálása
  • magyar nyelvû
  • hordozható változatban is

Ingyenes lemezképolvasók:

Ingyenes lemezkép-konvertálók:

• Nem konvertál 870 MB-nál nagyobb képfájlokat (csak a fizetõs). A régi verzió pedig nem indul el, mert "rájött," hogy van új verzió...
  • bin, mdf, pdi, cdi, nrg, b5i, img képfájlok átkonvertálása ISO-ba
  • telepítést nem igényel
  • daa képfájlok átkonvertálása ISO-ba
  • telepítést nem igényel
  • bin, nrg képfájlok átkonvertálása ISO-ba
  • telepítést nem igényel
  • elvileg nincs méretkorlát
IZArc
  • BIN, MDF, PDI, NRG => ISO

Edited by Pjotr
  • 1 month later...
Posted

Nagyon tanulságos.

Arra van-e infód, melyik tud úgy audió CD-t írni, hogy egymásba úsztatja a számokat? Pl. 5 sec az előző és a következő zenéből együtt szól.

Az írómhoz van mellékelve Nero program, használom is, de nem találom, hol van ez a lehetőség, talán be sem lehet állítani. (A "dobozossá tett" Nero nyilván tudja, de ezt a lépést egy alkalom miatt nem akarom elkövetni.)

Üdv: PistiApu

Posted

Az általam ismert író szoftverek erre nem képesek, a régebbi Nero-k sem tudtak ilyesmit, talán az újabbak igen. Annyit tudnak általában, hogy szünet nélkül írják fel az anyagot.

Posted

Úgy igaz!

Erre a feladatra egy zeneszerkesztõ progi kell. Amit eddig láttam, azzal számonként kellett bûvészkedni. De az már régen volt, a maiak lehet már többet tudnak. A Jetaudió lejátszóm tudja ezt magától, az MP3-as kütyüm meg ritkán használom.

Posted

Köszönöm a reagálásokat.

Higgyetek nekem, hogy valamelyik régebbi Nero tudta, ugyanis az elsõ írómhoz volt egy (talán) 4-es verziójú, még ma is megvannak azok a CD-k, amelyikeket így sikerült megírnom. (Sajnos sem az író, sem a telepítõ CD nincs meg.)

Köszi, üdv: PistiApu

Posted

A NERO 9 tudja. Az audio track tulajdonságainál beállítható.

• 1 month later...
mazda6diesel
Posted

Sziasztok!

Ismer valaki olyan ingyenes íróprogramot amivel lehet 2X vagy 4X-es sebességgel írni és tud olyat is, hogy mp3-at átkódolja úgy, hogy normál cd lejátszón is játszható legyen? Nero 8-am van de egyszerûen nem képes 8X-os sebességnél lassabban írni. A Nero6 tudta ugyanezzel az íróval és ugyanilyen lemezzel.

Posted

A sebesség nem igazán függ az íróprogramtól. Maga az író dönti el, milyen tartományon belül hajlandó megírni az adott lemezt.

ezermester
Posted

A néróval lehet audio CD-t írni. MP3-ból is. :pislog:

mazda6diesel
Posted

Lehet, de az nem ingyenes és nem tudok vele alacsony sebességen írni.

ezermester
Posted

Néró 6.xxxx tudja a négyszerest, sõt kisebbet is. Tudtommal nem akadnak össze. Nekem a 6.3 volt fent, és a 8.akármi, csak én a 8.akármit töröltem. Nekem a 6.3 vált be, az fullos, és van benne olyan funkció, ami másban (késõbbiekben) nincs.

Posted

Nem biztos, hogy ide tartozik a témám, de nem találtam jobb helyet a problémámnak. Már 2008. augusztusában is leírtam a gondomat, de azóta senki sem válaszolt vagy nem tudtak vagy el sem olvasták.

A Proshow Gold és a MAGIX programját használom de mindkettõvel gondom van. A Photodex nagyon jó, csak a 150. képnél már nem lehet bírni idegekkel mert a háttérfolyamatot nem tudom kikapcsolni, így minden egyes javításnál vagy módosításnál újrakezdi a munkát....Ha egy nyaralásról akarok készíteni összeállítást, az kb. 300 db fotót tartalmaz és nem tudom megcsinálni csak két részletben a fenti okok miatt.

A MAGIX esetében pedig az a gond, hogy a zoom funkció alkalmazásával a kép remegõssé válik. (Ha nem mozgatom akkor gyönyörû és tényleg sok mindent tud, effektek és áttûnések,dekorációk...)

Sajnos mindkét program idegennyelvû. A MAGIX magyarországi forgalmazójával beszéltem telefonon, azt mondták, hogy valószínûvel a Windows-sal ütközik, ezért "remeg" a kép, de a Proshow-al akkor miért nem ütközik?? Használtam a PhotoStory3 Windows programját is régebben, de az is "remegett" a mozgatás során. Kérem, hogy valaki válaszoljon vagy adjon tippet, hogy hova forduljak a problémámmal, mert imádom csinálni ezeket az összeállításokat de így nagyon idegölõ a dolog.

Köszönettel: Mészáros Istvánné :Sír:

ezermester
Posted

Ezt szerintem olvasták anno. Nem értek a programhoz konkrétan, de felmerült bennem első olvasatra egy kérdés.

Milyen hardverek dolgoznak alatta? Konkrétan:

Memória mekkora, videokártya milyen?

Ezek merültek fel bennem. Nem lehet, hogy nem bírja a gépfelépítése a munkát kedves Icu?

Posted

Memória gondok lehetnek, vagy a videókártya meghajtóval nincs minden rendben. Ismerem mindkét programot, a ProShow Producert még használni is szoktam.

Egy megjegyzésem azért lenne: 300 fotót nem is próbálnék egyetlen projektbe sûríteni. Két ok miatt sem. Az egyik, a hibalehetõség. A másik meg az élvezhetõség. Egy ügyesen összerakott klipp zenével, áttûnésekkel nem nagyon szabad 5-6 percnél hosszabbnak lenni. Célszerûbb témákra bontani, így zenét is könnyebb választani hozzá, a végén meg DVD menüt is lehet készíteni.

ezermester
Posted

Mondjuk írta Icu, hogy kirándulás, de gondolj bele, ha mondjuk esküvõi fotókkal dolgozna, a násznépet muszáj lenne órákig unatkoztatni, egy 300-as sorozattal. :D

• 2 months later...
Posted

Üdv! ImgBurn valahogy eddig lemaradt, pótolnám...

Imgburn

- CD/DVD/Blu-ray (HD DVD) támogatása

- lemezképek készítése, kiírása, olvasása (BIN, CUE, DI, DVD, GI, IMG, ISO, MDS, NRG, PDI)

- audiolemez készítése => cikk ennek módjáról (AAC, APE, FLAC, M4A, MP3, MP4, MPC, OGG, PCM, WAV, WMA, WV) -

- dvd-video készítése

- magyar nyelv

InfraRecoder se olyan rossz

- CD/DVD (dual-layer) támogatása

- audio, adat, dvd-video és kevert mód

- lemezkép írása (ISO, BIN, CUE)

- audio cd tartalmának lementése, átkonvertálása

- magyar nyelvű

- hordozható változatban is

#1 frissítve.

Posted

Ez szép és jó, de tessenek elolvasni a megkötéseket! ;)

Posted

Írás, másolás - itt ki is merül a tudománya... ezer más ingyenes alternatívája van.

Posted

"Enjoy basic data burning and copying... "

Csak 55 MB-ot kell telepíteni e két hihetetlen funkcióért. Ezt nem gondolhatják komolyan... :D

(Imgburn 2MB, InfraRecorder 3MB)

• 4 weeks later...
Posted

Valami olyan ingyenesre lenne szükségem, amivel tudom szerkeszteni az ISO fájlok tartalmát (meg ezekét sem ártana: BIN, IMG, ISO, MDS, NRG). UltraISO állat lenne, de az -- ugye -- fizetõs.

Posted

ISO-hoz jó a WinRAR. A 3.51-es verzió még ingyenes is.

Posted

Tulajdonképpen az összes verziója ingyenes. :P

Posted

Hülyézzetek le, de én nem értem ezt az ingyenes dolgot (se a 3.51-est, de a többit). Egyébként valószínûleg nem lenne jó a WinRAR, nem bízok benne, hogy egy bootos lemezt tudnék vele módosítani úgy, hogy továbbra is bootoljon.

Posted

A WinRAR 3.51-es verziójának volt egy ingyenes születésnapi kiadása (talán 15?), amit bárki ingyenesen letölthetett, és addig használja, ameddig akarja. Ez a kiadás a WinRAR mappájába tett egy plusz REG fájlt, amit ma is elég sok helyrõl be tudsz szerezni (ha mégsem, nekem megvan...), így teljesen legálisan hozzájuthatsz egy nem próbaverziós WinRAR-hoz.

A bootolással kapcsolatban nem tudok válaszolni.