Jump to content
GSForum - Segélyvonal

LinuxMint

vacsabi

Recommended Posts

Posted

Csak a napokban lettem figyelmes egy Linux-disztribúcióra, melyrõl eddig még nem hallottam. Ez a LinuxMint.

Ki mit gondol róla?;)

Posted

Ahogy elnézem, Debian alapú Linux, Gnome felülettel. Ebbõl a szempontból rossz nem lehet. Ki kell próbálni. ;)

Üdv.

Posted

Azt olvastam róla, hogy gyakorlatilag egy széppé varázsolt Ubuntu. Nem mintha az olyan csúnya lenne:)...

Miben tud többet nála?

• 4 weeks later...
Posted

Két gépen is használom, korrekt és igényes, de a magyarosítása hagy némi kívánnivalót maga után.

A menürendszere kicsivel másabb (xp-hez és vista-hoz hasonlítható indítómenü gyorskeresővel, ki-bekapcsolható összetevőkkel). További újítás, hogy az egyes programoknál már az indítómenüben is elérhető az uninstall, valamint az autorun parancs. Panel csak a képernyő alján található alapértelmezésben, de további hozzáadható utólag.

Sok hasznos program belekerült alapértelmezésben (pl.: APTonCD, GnomeDO, StartUp-Manager stb.) és az APT-n/Synaptic-on kívül egy egyedi (mintInstall nevű) szoftvertelepítő is belekerült.

Posted

Jövő hét elejére várható a végleges 6-os verzió

• 2 weeks later...
Posted

Egy ideje már ezt a Linuxot használom XP mellett, nagyon meg vagyok elégedve vele, az alap felhasználó feladatait tökéletesen kielégíti

Remélem van még rajtam kívül olyan, aki még kipróbálja, és elmondja a véleményét vagy esetleg meg is szereti.

• 3 years later...
Posted

Hát bizony igencsak elhanyagolt ez a Linux verzió!

Szép fejlődésnek indult, de azt hiszem ez is a piaci megfontolásoknak engedve szép lassan azon felhasználók irányába ferdült el, akik nem munkára, hanem szórakozásra használják csak a számítógépet.

Az első lépések nagyon ígéretesek voltak, hogy követik az Ubuntu Gnome Classic jól felépített és közérthető, könnyen átlátható rendszerét, de valami eltörött!

Legnagyobb elkeseredésemre, a Linux Mint, ami a Unity-től el kívánt térni, most annak 12-es verzióját nézve Ök is megbuggyantak. Meghalt Mátyás király, oda az igazság (betette a lábát a gazság). A Legutolsó változatot letöltve, mert a Weblapon ígérték, hogy marad a régi felület is, mégis olyan hűen követték a Unity-t, hogy már azt hittem, hogy csak a háttérkép változott, meg máshová helyezték el a rendszerbeállítások induló ablakát (ugyanúgy, szóról-szóra megcsonkítva, mint a Unity-ban), a legtöbb fontos beállítási lehetőséget kihagyva belőle!

No, de azért most nem vonulok el magányomba és nem lövöm főbe magam, hanem folytatom a kutatást valami értelmes operációs rendszer után!

Nagyon sajnálom!

U.i.: vacsabi, miért hagytad abba! Vagy nincs mondanivalód?

• 3 weeks later...
Posted

Nekem képek alapján nagyon megtetszett, és most, hogy utálom a Win8-at, nagyobb érdeklõdéssel fordulok a Linuxok felé; épp telepítek egy 13-ast a Mate felülettel VirtualBox alá. Megnézem milyen.

Posted

Ezt arra értetted, hogy készüljek fel rá, hogy ha bármit próbálok csinálni -- például a Guest Additionst telepíteni -- lesz egy üres téglalap a háttérképen, és lefagy a francba az egész? Mert ez így elég szomorú. :(

---

Eh, úgy elszállt, hogy már újraindulni sem tudott... :facepalm:

jagdtigger
Posted

Nem tudom mi sült el balul nálad, nekem tökéletesen működik vboxban.

Posted

Azóta nem próbáltam. Majd hétvégén. Valami nagyon meghalt benne. :(

Posted

Ha nem root-ként telepítetted a Guest Additions-t, akkor az a baj.

Posted

Hogy ha rootként, az a baj

Ha nem rootként, az a baj

Ha felrakod, az a baj,

Ha nem rakod, az a baj

jagdtigger
Posted

Egyáltalán minek akarod feltenni? Én csak feltelepítettem a rendszert és minden mûködik rendesen Guest Additions nélkül is.

Posted

Gondolom a drag-&-drop miatt.