Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Panda

Ötvös Tomi

Recommended Posts

Ötvös Tomi

Valaki próbálta az új, 2009-es Panda termékeket és mi a tapasztalata?

ezermester

Még nem, de én fogom.

Most a 2008-as véd. ...és véd.

Jövõ akármeddig aktív a 2008-asom, de majd veszem a 2009-et az tuti.

Annyi biztos, hogy változtattak a felületen, és a kezelhetõségen.

Biztonság szempontjából a 2008-as jó. Gondolom nem rontottak rajta, a védelem szempontjából, így látatlanban is tudom javasolni, védelem gyanánt.

A PC World most akciózik vele. Ha megveszed egy évre, a magzin elõfizetése mellett megkapod egy évre jogtisztán. Tehát le van a gond, a további vackolódásokról, és telepítgetésekrõl, hogy most éppen mi védjen. Egyébiránt az ára 10000.- környékén mozog.

Nekem a 2008-as bejött. Két meglepetésem volt ebben az évben eddig, amit a spyboot-al ütöttem ki mellette, de egyrészt azt a progit speciálisan kémprogramokra találták ki, másrészt furcsa lenne, egy tökéletes védelem az esetemben.

Engem megvédett. (az idegbajoktól) Nem kellett egyszer sem vírus miatt telepítenem, és nem veszítettem adatokat sem, továbbá, remélhetõleg senki nem szerzett tõlem meg semmit, amit én ne akartam volna odaadni.

Már régóta Pandával védem a gépemet, csak 2007-ig havi vackolásokkal rakosgattam fel. Az idéntõl már nem vackolódtam, hanem az éves védelmet választottam, és ez jövõre is így lesz.

• 2 weeks later...
MERNOK

Nem használja senki más?

ezermester

Szia MERNOK! Régen láttalak!

Szeretnek telepítgetni... próbálgatni mindenfélét.

Használják, de szerintem egyelőre a 2008-at.

MERNOK

2005-2006-ban Pandát használtam, majd használtam NOD-ot, illetve AVAST-ot. Ebben ez évben próbáltam ki a Kaspersky-t. A Kaspersky jó, csak a legújabb verzió (pl. most a 8.0.0.454) nem jelenik meg magyarul, s így kénytelen voltam a német verziót feltelepíteni. Az AVG nem igazán vált be, a frissítési próbálkozásai játék közben bezavartak. Az interneten jó áron van a Kaspersky, illetve a Panda is. E kettõ közül lehet, hogy megveszem valamelyiket. A vételt mindig azért halogatom, mivel sajnálok úgy kiadni pénzt, hogy nem kapok 100%-os védelmet. Igazán az a tapasztalatom, hogy mindegyik programnak van valami baja.

Edited by Stephan

KGigi

Szerintem mindenféle vásárlással egyelõre várd meg, hogy mit tud az Avast! 5.

100% pedig mint tudjuk, nincs. ;)

Edited by Stephan

MERNOK

Mikorra várható az Avast! 5?

Edited by Stephan

ezermester

Van 100%.

Az elégedettségem a virusirtómmal. :D

Edited by Stephan

KGigi

2009. Elsõ vagy második negyedév. Ha minden igaz, már béta fázisban van.

De ez itt off. :)

Edited by Stephan

• 4 weeks later...
jagdtigger

Én most az 1 éves ingyen kulcs akcióval használom, meg lehetne oldani hogy a panda IS-ben kikapcsolom a tûzfalat és az online armor-t teszem fel helyette? :bizonytalan:

MERNOK

Én is megkaptam az aktivációs kódot.

Hány gépre adta meg a licenc-et?

De mivel már eldöntöttem, hogy a NIS2009-t veszem meg (7800ft), ezért nem regisztrálom be, majd csak márciusban, amikor is a fiamnak veszek gépet. Korábbi Panda-termékeket használtam (meg is vásároltam), de nálam többször volt olyan, hogy a védelem gépinduláskor nem töltődött be, vagy olyan Windows rések befoltozását kérte, ami az XP SP2-ben már benne volt. Illetve a Truprevent használata esetén a javasolt memória 1GB, ami elég nagy.

simon7012

Sziasztok!

Én is most telepítettem fel, de már régebben is használtam panda terméket a tűzfalas antivírus változatát. A helyzet az, hogy nagyon fogja a gépet. A régebbi gépemet is nagyon fogta amikor csak 1GB ramom volt, és most is nagyon fogja amikor 4GB-om van. Az új Norton 1000x jobb lett. Úgy látszik, hogy ezen a gépfogáson nem tudnak változtatni!

jagdtigger

A spy sweeper se jobb, nekem nem nagyon növelte a bejelentkezés idejét és nem vettem észre hogy lassabb lenne a gép, majd játék közben kiderül.

Stephan

Nem értem... Nekem sosem lassította nagyon érezhetõen a gépemet! Lehet, hogy ott más probléma lesz. Meg egyébként is, annyiszor le lett már írva: a jó védelemnek ára van. Vagy használjatok Linuxot, azt nem kell antivírussal lassítani.

Üdv.

Le Banner
...használjatok Linuxot, azt nem kell antivírussal lassítani...

Van már olyan antivírus vagy akár már komplett Internet Security is a piacon Windows OP. rendszerekre kifejlesztve - nem is egy - ami már annyira észrevétlenül a háttérben van, hogy még egy közepes erősségű gépen sem venni észre a jelenlétét.

Név szerint szándékosan nem írok egyet sem de könnyen rájuk lehet találni. Tapasztalatom szerint a Panda nem ilyen (még mindig nem). :(

jagdtigger

Az elõzõ kombómhoz képest kevésbé lassítja, neveket meg nem írok mert vita lenne a vége.

Anonymous

Hát az, hogy közel 100 MB kell a Pandának és elindít pluszban még vagy tíz folyamatot is. Na ezért ezt a "teljesítményt" már túllépte a magára valamit is adó szoftvergyártók legtöbbje (már egy ideje ).

payskin
Uraim, emlékeztetnék rá, miért volt bezárva, aztán újraindítva a komplett Biztonság téma. Amennyiben elfelejtették, szíveskedjenek a téma címét megtekinteni, én azt látom ott, hogy Panda 2009. Akkor felejtsük talán el a Norton Akármi 2009-et, illetve lehet átfáradni a szomszéd témába, és ott isteníteni szívünk választottját! Köszönöm!

madmanus

Most vettem csak észre,ha vizsgálatot indítok el nem nézi át a teljes merevlemezt csak kiírja fertözés nem található.Nem is találtam olyan beállítást hogy átnézze az egész lemezt.Vagy ebbe nincs is ilyen?

jagdtigger

Újra kellett rakni a gépet teljes formázással a tesóm miatt és most elvesztettem a panda IS2009 aktiválási kódját :( , van rá mód hogy újra megkapjam e-mail-ben vagy más úton? :bizonytalan:

payskin

Honnan volt?

Le Banner
Újra kellett rakni a gépet ... és ... elvesztettem a panda IS2009 aktiválási kódját ... van rá mód hogy újra megkapjam e-mail-ben vagy más úton?

Szerintem igen. Innen. Beírod azt az e-mail címet (remélem arra még emlékszel) amirõl kértél és amire megkaptad a Kliens számot és a jelszót. Arra megküldik újból. :)

jagdtigger

Ez már megvolt de az aktiválási kódot nem küldték el a jelszavammal :) .

@Balázs

Az ingyenes akció keretében.

skybot

A januári számhoz mellékelték a Global Protection 2009-et. Kérdésem, hogy mennyi memóriát eszik, valamint biztonsági szempontból milyen? Lesz valamikor a PC Worldben megint biztonsáági csomagok tesztje, mint tavaly?

Ötvös Tomi

A januári számban hátul,az előzetesben szerepel, hogy a februári számban tesztelik ismét a biztonsági programokat. Sejtem, hogy ki nyer megint... No comment...

A Panda úgy 100 MB körül eszik. Biztonsági szempontból szerintem nem rossz.

Addig is egy kis infó:

Link