Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Vélemények a 2008. novemberi számról


payskin

Recommended Posts

payskin

Jaj, már megint lemaradtam...

 

cimlapok_0811.jpg

 

A tartalom pedig szokás szerint itt található.

Link to comment
Share on other sites

Aneurysm

Heh, még mindig van cédés verzió? :D

Link to comment
Share on other sites

payskin

Miért, már nincs? :pislog: Címlap még készült hozzá, ezek szerint...

Link to comment
Share on other sites

Dávid Csaba

Hadd indítsam rögtön egy kérdéssel...

Az előfizetést reklámozó oldalakon az áll, hogy NOD32 vírusirtó, Agnitum Outpost Pro tűzfal és MPP spamszűrő ajándék szoftver jár majd minden lapszámhoz. Ezek szerint az ESET Smart Security nem, vagy csak azért maradt ki a sorból, mert ugyanaz a kódja, mint a NOD32-nek? Ha jól látom, a Panda szeretetcsomagja is a múlté? Illetve a vírusirtó az előfizetők DVD-s jutalma lesz?

Másrészt, ha előfizetem a 2-es csomagot, de nem fővárosi vagyok, megbízhatom egy ott élő rokonomat - aki időnként eljön hozzánk -, hogy átvegye az Office-t? Kell ehhez valamit írni, jelezni, vagy hogy lehetne ezt megoldani? Nagyon csábító az ár.

Ha már árak... Nem találtam csekket az újságban.

 

Postafiók: Mit mentsek el?

Valamit én marhára elszúrok, mert háromból három alkalommal sem sikerült a Windowst a wpa.dbl fájllal megpatkolnom (én megtaláltam). Pedig ugyanaz a hardverkörítés és ugyanaz az XP Home. Bár a dolog csak elméleti probléma, mert a Paragon Drive Backup másként, de megoldja. :)

Link to comment
Share on other sites

payskin

Csaba, az elõfizetéses kérdésekre remélhetõleg illetékes elvtárs fog válaszolni. Ami a Windows-aktiválást illeti, ez egy legenda, amely nagyjából egyidõs a Windows XP-vel. Én még nem láttam olyan embert, aki az orrom elõtt be tudta volna mutatni, hogy mûködik, mint ahogy az én gépemen sem ment soha (talán kétszer próbáltam). Felesleges rá idõt pocsékolni. (Muszáj vagyok ilyen hülyeségeket betenni a Postafiókba, mert vért izzadva, lapáttal kell összekaparni két oldalnyi értelmes reakciót az adott lapszámra vonatkozóan. Persze, jóknak panaszkodom, hiszen pont Ti írjátok a lappal kapcsolatos hozzászólások nagy részét, köszönet érte!)

Link to comment
Share on other sites

Telek Zoltán
(Aneurysm @ 2008. november 5. 9:29) 364669[/snapback]

Heh, még mindig van cédés verzió? :D

 

Helló!

 

Amíg 2-3 ezer ember úgy gondolja, neki CD-s változat kell, hát legyen nekik CD-s :-)))

 

(Dávid Csaba @ 2008. november 5. 9:42) 364672[/snapback]

Hadd indítsam rögtön egy kérdéssel...

Az elõfizetést reklámozó oldalakon az áll, hogy NOD32 vírusirtó, Agnitum Outpost Pro tûzfal és MPP spamszûrõ ajándék szoftver jár majd minden lapszámhoz. Ezek szerint az ESET Smart Security nem, vagy csak azért maradt ki a sorból, mert ugyanaz a kódja, mint a NOD32-nek? Ha jól látom, a Panda szeretetcsomagja is a múlté? Illetve a vírusirtó az elõfizetõk DVD-s jutalma lesz?

Másrészt, ha elõfizetem a 2-es csomagot, de nem fõvárosi vagyok, megbízhatom egy ott élõ rokonomat - aki idõnként eljön hozzánk -, hogy átvegye az Office-t? Kell ehhez valamit írni, jelezni, vagy hogy lehetne ezt megoldani? Nagyon csábító az ár.

Ha már árak... Nem találtam csekket az újságban.

 

Kedves Csaba!

 

Való igaz, a biztonsági csomag felsorolás nem teljesen pontos. Jelen pillanatban úgy néz ki, mindegyik jelenlegi szoftver (így az ESS és a bõvebb Panda is) benne lesz a lapban jövõre.

 

Legjobb tudomásom szerint meg lehet bízni az átvétellel valaki mást is - de ezt elõre jelezni kell a terjesztes @ idg.hu címen.

 

Csekket idén és tavaly már nem tettünk a lapba, probléma például az, hogy a csekken nem lehet külön kézbesítési és számlázási címet feltüntetni vagy a két csomag árát (nem tudjuk, melyiket választja az olvasó). De bármilyen tájékoztatással és szerintem csekk-küldéssel is örömmel foglalkozik a Terjesztésünk a fent említett címen, illetve az 1/5774301-en. Az akció részletei az alapcsomagról itt, az Office-csomagról itt találhatók.

Link to comment
Share on other sites

Dávid Csaba
(Spányik Balázs @ 2008. november 5. 11:46) 364698[/snapback]

 

Csaba, az elõfizetéses kérdésekre remélhetõleg illetékes elvtárs fog válaszolni.

Koltai Róbert urat kérjük a színpadra! :D

 

 

(Telek Zoltán @ 2008. november 5. 11:47) 364699[/snapback]

 

Amíg 2-3 ezer ember úgy gondolja, neki CD-s változat kell, hát legyen nekik CD-s :-)))

 

Jelzem tisztelettel, nekem nagyon tetszene a pendriveos verzió is! :D Egy szavazat már van rá...

 

(Régebben nem olvasztotta össze a hozzászólásokat a fórummotor?)

 

Feladom... ez kezd kaotikussá válni. Köszönöm a válaszokat!

Link to comment
Share on other sites

Aneurysm

Ma már nem drágább 2 CD mint 1 DVD? Érdekes, a lap ára ezt nem tükrözi (CD: 1400, DVD: 1850).

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Ha már szóba kerültek a biztonsági programok. Az Agnitum külön PCWorld-ös változatot készít, jelenleg ez van a honlapon:

 

 

Legfrissebb verzió: 2008 (6.0.2294.253.490.303.T24)

 

Megjelenés: 2008.06.16.

 

Ezzel nem lehetne valamit kezdeni? Mert ez így nevetséges. A honlap szerint ez az alap verzió:

 

 

Legfrissebb verzió: 2009 (6.5.2359.316.0607.T6)

 

Megjelenés: 2008.09.12

 

Ráadásul ez pont az a változat, amiben még nincs kijavítva az a hiba, hogy az Outpost lelövi a Vista rendszervisszaállítását és átveszi a C: meghajtó tulajdonjogát.

Link to comment
Share on other sites

Dávid Csaba

Csendesen jegyzem meg, hogy várom Nascar felbukkanását, miszerint a mostani lapszám szintén sok fényképekkel kapcsolatos információt tartalmaz... :démonikacaj:

 

A PCSTUDIO RAP-nek köszönhetően a teámból egy nagy korty a billentyűzeten és a monitoron "landolt"... Köszönöm! :D

Link to comment
Share on other sites

petzolkri
Spányik Balázs (Muszáj vagyok ilyen hülyeségeket betenni a Postafiókba, mert vért izzadva, lapáttal kell összekaparni két oldalnyi értelmes reakciót az adott lapszámra vonatkozóan. Persze, jóknak panaszkodom, hiszen pont Ti írjátok a lappal kapcsolatos hozzászólások nagy részét, köszönet érte!)

 

Akkor remélem nem maradt ki a novemberi Postafiók rovatból az a bizonyos rajongói kép. Ugyanis ma este fogom megvenni. :) Már nagyon kíváncsi vagyok a websulira és a mesterfogásokra.

 

Ja és a fórum órája eggyel többet mutat.

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Jól jár az óra :pislog:

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Igen, látom megjavult, csak amikor 20:25 kor beírtam e üzenetet, akkor miért írja ezt az üzenetem mellé: petzolkri üzenet 2008. november 6. 21:25 ?

Link to comment
Share on other sites

KGigi
2008. november 6. 20:25 Üzenet #13

 

Géped időzóna beálításai rendben vannak?

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Igen, rendben. De nem akarom erre terelni a témát. Csak megjegyeztem nálam minden rendben. A számítógép órája jól jár és jó az időzóna is. Pusztán a téli idő átállás után tapasztaltam. Egy órával többet ír ki a fórum motorja, mint a valódi idő. Az nem lehet hogy a gépemen 22:38 óra van, a karórámon is, a faliórán is... , de mikor beküldöm az üzenetet egy órával többet mutat a fórum. Kérdem Én ennek szerintem semmi köze az időzónámhoz...

 

Sajna ma nem tudtam megvenni a magazint, bezárt az újságos. :( De holnap meglesz. Addig is véleményezzétek Kedves olvasók, kinek mi tetszik a cikkek közül.

Link to comment
Share on other sites

Dávid Csaba

Fórumidő: Oldal közepe, fent -> Vezérlőpult -> Fórummal kapcsolatos beállítások.

 

 

Újság:

Nekem a címoldalon beharangozott spórolással foglalkozó cikk teljes csalódás volt. Ha figyelmesen olvassuk a kedvenc újságunkat, a tanácsok 99%-a az utóbbi fél évben minimum egyszer elhangzott. Értem persze, hogy a karácsonyi agymenés kapcsán érdemes újra felhívni a figyelmet ezekre a dolgokra, de ez tényleg címoldalas cikk??? :huh:

 

Megvallom őszintén, az utóbbi időben az első, amit elolvasok, a Vírusok Varázslatos Világa. Számomra egyszerűen lebilincselő Csizmazia István stílusa. Nem bonyolít, nem rakja tele száraz adatokkal, rövidítésekkel, hanem mesél. A végén pedig úgy lapozok tovább, hogy megtudtam, amit tudnom kell, ám ha kérdésem van, ott egy közvetlen blogcím is. :oké:

 

A Ramiris partnernapról szóló egyoldalas a PCStúdióval összevetve mestermunka. Minden tiszteletem a Stúdió elkészítésén fáradozóknak, de az első negyed óra elég gázos. Örülök, hogy volt kovács, meg jósnő, meg humorista a rendezvényen, de az összeállítás informális értéke konvergál a nullához. Ráadásul ebből 15-17 perc... Mondjuk az is igaz, hogy az előadókról mutatott bejátszások alapján elég nehéz lett volna jobbat összehozni. Ezeket az embereket bűn volt mikrofonhoz engedni.

 

Képfeldolgozásból, képnézegetésből erre a hónapra kicsit kijutott, többek között a Mesterfogásokban is. Nem lázadozom, van mellette bőven más is, csak feltűnt.

 

A DD3-as modulok tesztjében kitörő örömmel fogadtam, hogy végre elforgattatok egy oldalt, s nem kell a lapok illesztésénél, ragasztásánál vadászni a táblázat értékeit. Ezt máskor is, ha kérhetem!

 

Adobe termékek... örök halálom. Drága, lassú, terpeszkedik, de sebaj, 2 és fél oldalt rászánunk. :pislog:

 

PC-s zene. A Stúdióban látható és hallható felvétel alapján érdekes lehet, de még nem ugrottam neki. A Stúdió ezen része nekem is, aki mint Makó Jeruzsálemtől, olyan messze vagyok a zenétől, nagyon tetszett.

 

Ennyit olvastam el, vagy ennyi tűnt fel eddig. Egy rövid kérés a végére: mostanában gyakrabban foglalkoztok a túlhajtással (tuning). Most a DDR3-as modulok kapcsán például. Valószínűsítem, hogy nem túl bonyolult dolog, de talán odaírhatnátok, hogy saját felelősségre, meg ésszel, meg ilyesmiket. Mert a sorok alapján nem csodálkoznék, ha otthon Pityuka nekiállna húzni a hardvert, aztán kicsit nagyon pórul járna. :P

 

Végezetül egy kérdés értékű javaslat az online és a nyomtatott formában is megjelent cikkekhez, cikkekről: biztosan nem haragudna meg érte senki sem, ha a lapban egy-egy ilyen cikkhez mellékelnétek pár értelmes hozzászólást is az online formátumból. Nem az összeshez, csak a legnépszerűbbekhez.

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Úgy látom magától helyreállt a pontos idő. Érdekes. :)

 

Dávid Csaba köszönöm tartalmas észrevételeket, megszívlelendő.

 

Köszönöm S. Balázs, hogy gondoltál rám és nem maradt ki a pici kislányom. :) Ezer köszönet.

Link to comment
Share on other sites

Pjotr

OFF

Valószínûleg az átállítás utáni elsõ látogatáskor rendezi mindenkinek külön-külön a fórummotor, hogy hány órát is kell mutatnia.

Link to comment
Share on other sites

Hui91

Sziasztok!

 

Az e havi számban is voltak jó tesztek, és cikkek. Csak az nem tetszik, hogy mostanában kezdtek afelé menni, hogy már mindent az embernek a szájába rágtok, gondolok itt arra, hogy még olyan dolgokat is megmagyaráztok amire nincs szükség, mert :

1. Csak az veszi/fizet elő akit érdekel--> Már azért képben van valamennyire.

2. Ha már érdekel egy cikk, akkor azét olvasom el, mert mostanában érdekelt vagyok benne--> Valamennyi fogalmam már van a témáról

 

Szóval, nagyon zavaró már néha, hogy túl sok, már-már enciklopédia-szerű leírásokat találni a cikkekben. Ez azért rossz, mert szerintem a PC World olvasók többsége, NEM ún. digitális analfabéták. :)

Edited by Godzillamessage
Link to comment
Share on other sites

Dávid Csaba

Ezt most nem teljesen értem. Nagyon sok dolog van, amiről nekem speciel fogalmam sincs. Jól esik, hogy mint apa a korlátolt gyerekének, lépésről lépésre leírják, elmondják a cikk szerzői az aktuális téma részleteit. Biztosan sikerülne például egyedül is beizzítani egy TV-kártyát (még a kezemben nem tartottam egyet sem, nemhogy beállítottam volna a műsorokat), de jó tudni, hogy előtte átnézhetek egy alapos leírást, vagy van mit kinyitni, ha elakadok.

 

Sőt, amikor elkezdtem vásárolni a lapot, éppen ez volt fontos a számomra. Érteni akartam, mit miért, nem csak gépiesen másolni az utasításokat. Így átlátom, felfogom és legközelebb már könnyen megy a dolog, sőt, másoknak is segíthetek. A PCWORLD nyomtatott és online elérhetősége miatt tartok most ott, ahol tartok: az ismerősök, haverok, barátok, szomszédok, rokonok engem hívnak fel, ha gondjuk van.

 

Éppen azt szeretem a lapban, hogy a általában közérthető. Magyaráz, oktat, tanít és segít akkor is, ha csak annyit tudok a PC-ről, hol a bekapcsológomb.

Link to comment
Share on other sites

petzolkri
Sőt, amikor elkezdtem vásárolni a lapot, éppen ez volt fontos a számomra. Érteni akartam, mit miért, nem csak gépiesen másolni az utasításokat. Így átlátom, felfogom és legközelebb már könnyen megy a dolog, sőt, másoknak is segíthetek. A PCWORLD nyomtatott és online elérhetősége miatt tartok most ott, ahol tartok: az ismerősök, haverok, barátok, szomszédok, rokonok engem hívnak fel, ha gondjuk van.

 

Akkor egy cipőben járunk. Mintha én írtam volna e sorokat, rám is pont ezek a jellemzőek. Azért meg kell jegyzem a mai oktatási rendszerben (sajnos) közel sem szereztem ennyi ismeretet, információt mint a magazin által. Hát pont ez a lényeg ebben az újságban, a közérthetőség, az egyszerű magyarázat. Még mindig jobb az, ha mindenki megérti a cikket. Vagy az, ha csak a profi informatikusok tudnák felfogni a megírt sorokat. Aki meg járatosabb a témában, az már csak azért olvassa is el, hátha van olyan dolog amit eddig nem is tudott. Meg azért még mindig lehet lapozni is az újságban. Ha valami uncsi, nem kötelező elolvasni. Szelektálni kell a cikkeket. De azért töredelmesen bevallom, hogy egy hónap alatt majdnem minden cikket elolvasok. Még azt is ami uncsinak néz ki. Mert volt már úgy, hogy pont egy unalmas cikk keltette fel bennem a kíváncsiságot. Ez ügyben Dávid Csabával kell egyet értenem.

Link to comment
Share on other sites

CenturyFox

Üdv! Engem az érdekelne, hogy az újságban szereplő háttérképeket (pl. a tesztelt monitorokon meg notebook-okon láthatókat) honnan szerzitek? Tök jól néznek ki és jó háttérképekből nem igazán bővelkedek. :)

Link to comment
Share on other sites

Becsoft

Én még csak ma jutottam el odáig, hogy elolvassam a magazint, tele volt mobillal meg fényképezőgéppel, ami engem nem igazán érdekel, na de ez egyéni szoc. probléma, és nem bírálat, a többséget biztos érdekli azért van benne...

 

És amiért írok: elolvastam a P6T Deluxe lapról írt bemutatót, amiben hátrányként felrótták, hogy SAS-vezérlő is van a lapon. Na de könyörgöm, miért baj az, ha egy lapon extra felszereltségként ez is helyet kapott!? Miért hátrány az, hogy versenytársaihoz képest plusz funkciókat is kínál?

Link to comment
Share on other sites

scht

Sziasztok!

 

Kiváncsiságból elolvastam az IE7Pro trükkök címû cikket - Firefoxot használok, de azért hátha. Tetszett az írás, nem is ez a baj, de a képek rettenetesen kicsire sikerültek. Gondolom a hely szûke miatt, de legalább egy fokkal lehettek volna nagyobbak. Mindez tetézve volt azzal is, hogy az én példányomban még el is mosódott a festék. :(

Link to comment
Share on other sites

Gy_Máté
(Becsoft @ 2008. november 8. 22:01) 365200[/snapback]

 

Én még csak ma jutottam el odáig, hogy elolvassam a magazint, tele volt mobillal meg fényképezõgéppel, ami engem nem igazán érdekel, na de ez egyéni szoc. probléma, és nem bírálat, a többséget biztos érdekli azért van benne...

 

És amiért írok: elolvastam a P6T Deluxe lapról írt bemutatót, amiben hátrányként felrótták, hogy SAS-vezérlõ is van a lapon. Na de könyörgöm, miért baj az, ha egy lapon extra felszereltségként ez is helyet kapott!? Miért hátrány az, hogy versenytársaihoz képest plusz funkciókat is kínál?

 

Kedves Becsoft!

 

Ha jól emlékszem, a cikkben is említettem, hogy ezt a funkciót inkább valamely Workstation laphoz illett volna társítani, hiszen az Asus WS lapoknál elõforduló több PCI Express, PCI-X foglalatokat remekül egészített volna ki ez az újabb munkaállomásokra, kiszolgálókra jellemzõ szolgáltatás. Véleményem szerint erre, az elsõsorban otthoni felhasználóknak szánt Deluxe lapra inkább valami más extra dolgot kellett volna integrálni, bár az is igaz, hogy a temérdek kiegészítõ funkció mellé nehéz kitalálni újabb megoldásokat.

Szokás emlegetni, hogy a két gigabites LAN, a 6-nál több SATA csatlakozó is teljesen felesleges otthonra. Nos, ezeket még mindig könnyebb üzembe helyezni, kihasználni, mint az integrált SAS-vezérlõre kötni a két speciális HDD-t. Nem beszélve a SAS-merevlemezek áráról.

Egy szó, mint száz, a P6T Deluxe-on szvsz csupán árnövelõ tulajdonság a SAS-lapka. Picit összemosták így az alaplapot a WS modellekkel, talán jobb lett volna, ha egyéb módon növelik az amúgy sem kicsi presztízs értékkel bíró Deluxe márkanevet.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...