Jump to content
GSForum - Segélyvonal

P III. hardver-bõvítés

Recommended Posts

Posted

Tisztelt Tagtársak. A tanyára is elért az internetezési lehetőség. Segítséget kérek, hogy mit lehet "erősíteni" ezen a sz.gépen. pl.: több RAM ? másik hálókártya? erősebb videokártya? stb...A - szerintem- fontos dolgokat bemásolom, de, ha kell még valami pótolom. Köszönöm a segítséget!!

CPU típusa Intel Pentium IIIE, 733 MHz (5.5 x 133)

Alaplap neve Compaq Professional Workstation AP550

Alaplapi lapkakészlet Intel Carmel i840

Rendszermemória 128 MB (PC800 PC800 ECC RDRAM)

Videokártya Matrox Graphics Millennium G400 AGP (16 MB)

Hangkártya Analog Devices AD1881 @ Intel 82801AA I/O Controller Hub - AC'97 Audio Controller

Hálózati kártya IntelŽ 82559 Fast Ethernet LOM Alert on LAN* áramkörrel

Kötetek:

C: (NTFS) 3992 MB (268 MB szabad)

D: (NTFS) 4682 MB (1753 MB szabad)

Teljes méret 8674 MB (2021 MB szabad)

Posted

Célszerűbb lenne egy erősebb gépet beszerezni. Ennek a bővítése már nem gazdaságos. Kellene bele erősebb CPU, memória, Nagyobb kapacitású wincseszter, stb. Azt a pénzt érdemesebb egy új gépbe invesztálni még ha használtan is veszed.

Posted

Kösz, hogy végig-nézted....valószínű igazad van....'csak' iternetre alkalmas-e? Míg az első-igen kedvezményes- csomagot bekötik...aztán veszünk gépet, jobbat. Üdv!

Posted

Éppen el lehet vele döcögni, de pl. a C:-n elég kevés a hely az átmeneti fájloknak (és az egyéb átmeneti dolgoknak), valamint a memória is kevés lehet a böngészõkhöz, ha több lap van egyszerre megnyitva.

Posted

Pjotr!

Rendszermemória 128 MB (PC800 PC800 ECC RDRAM)

RIMM1: Samsung MR18R 0824AN1-CK8 64 MB PC800 RDRAM

RIMM2: Samsung MR18R 0824AN1-CK8 64 MB PC800 RDRAM

Hálózat:

Elsõdleges IP-cím 127.0.0.1

Elsõdleges MAC-cím 00-02-A5-34-05-04

Hálózati kártya Intel® 82559 Fast Ethernet LOM Alert on LAN* áramkörrel

Kicserélhetem-e a 2db 64-est 2db 128-ra? A winchester nem gond, 1 partíció lesz.

Megjelenítés:

3D gyorsító Matrox G400

Képernyõ Relisys TE555 [15" CRT] (0)

Esetleg még ezt cserélném 2x 64-re....de most elsõdleges az internetezés és nem a játék. Megoldható, ésha igen kapok-e a boltban?.....vagy bonyolultabb ez ettõl? Kösz és üdv

Posted

Ha azt mondod, lesz új gép, akkor elég, ha csak memóriát szerzel bele valamelyik használt piacról.

Posted

Nálunk a gyerekeknél egy hasonló gép van, igaz, 386 MB RAM-mal. Az átmeneti internetes fájlok és a lapozófájl a második merevlemezen vannak, simán lehet vele netezni.

Posted

Netezésre alkalmas, megfelelõ beállításokkal (átmeneti tárak a másik winyóra). Bár videók lejátszásánál lehet akadozás.

Erre költeni felesleges pénzkidobás, azt a pénzt félre kell tenni az új gépre.

Posted

Miért ne lehetne rajta netezni? Már P1-el is lehetett netezni:-)

Vegyél bele még memóriát, meg egy nagyobb vinyót, potom áron lehet kapni most õket, már 10e ft alatt is. 20e ft-ból meg is van a bõvítés. Aztán még használhatod egy ideig. Egy ilyen gép Win98 op.rendszerrel elég jól elboldogul sok feladattal.

Posted

Nem ugyanezt mondtam? Csak épp 20 ezer forintot nem érdemes rááldozni (másképp: hülyeség).

Posted

Tudom, hogy 1 hét örömet okozna a 20e Ft-os beruházás, de azt is tudom, hogy utána kezdhetnék gyûjteni egy erõsebb gépre. A kisfiam biztosan nem a hírekre lesz kíváncsi. Kösz a hozzászólásokat, nagyon egyértelmûek voltak. Üdv!

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...