Jump to content
GSForum - Segélyvonal

DV -> USB kábel


z-e-d

Recommended Posts

z-e-d

Sziasztok, van egy mini DV kamerám és szeretném összekötni a laptopommal, de csak USB van benne. A régi gépemen nem volt gond, mert vettem egy firewire kártyát és azzal jó volt. A régi laptopokhoz is lehetette kapni PCMCI foglaltú firewire csatlakozót, de ezekhez az újakhoz már nincs. Sehol nem találtam ilyen jellegû kábelt. Van valami ötletetek, hogy kössem össze a cuccot?

 

Köszi.

Link to comment
Share on other sites

mizsi

A kamerán milyen csatlakozók vannak?

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

Gondolom DV meg USB. A videó átvitelnél bizony csak a DV használható. Van néhány példány ahol megy az USB streaming is, de természetesen itt nem egy az egyben fog átkerülni az anyag, csak minõségromlással.

Azon csodálkozom, hogy mivel új a laptop, nincs benne firewire. Valamilyen bõvítési lehetõség csak van. Ha sehogy nem megy, akkor másik gépen kell beszedni, aztán egy hordozható merevlemezen (mivel elég nagy méretû) átvinni.

Link to comment
Share on other sites

z-e-d

A kamerán 4/6-os mini DV csatlakozó van (ami a legkisebb) és nincs usb, a laptopon meg nincs se firewire se pcmcia. Ez egy vadi új acer a gép qurva jó csak valahogy lehagyták a csatit, ezt írták is a tesztekben, hogy kimaradt valamiért.

Szóval nincs valami átalakító kábel, persze azért ne a minõség rovására menjen. Arra már én is gondoltam, hogy a régi gépen benyomom aztán átviszem, de ha már van az új laptop akkor csináljuk azon.:)

Link to comment
Share on other sites

nagyjani
Itt van egy ilyesmi, de konverziót használ átvitelnél, és csak a saját szoftverjével mûködik. Legalább is ezt írják róla.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...