z-e-d Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Sziasztok, van egy mini DV kamerám és szeretném összekötni a laptopommal, de csak USB van benne. A régi gépemen nem volt gond, mert vettem egy firewire kártyát és azzal jó volt. A régi laptopokhoz is lehetette kapni PCMCI foglaltú firewire csatlakozót, de ezekhez az újakhoz már nincs. Sehol nem találtam ilyen jellegû kábelt. Van valami ötletetek, hogy kössem össze a cuccot? Köszi.
nagyjani Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Gondolom DV meg USB. A videó átvitelnél bizony csak a DV használható. Van néhány példány ahol megy az USB streaming is, de természetesen itt nem egy az egyben fog átkerülni az anyag, csak minõségromlással. Azon csodálkozom, hogy mivel új a laptop, nincs benne firewire. Valamilyen bõvítési lehetõség csak van. Ha sehogy nem megy, akkor másik gépen kell beszedni, aztán egy hordozható merevlemezen (mivel elég nagy méretû) átvinni.
z-e-d Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 A kamerán 4/6-os mini DV csatlakozó van (ami a legkisebb) és nincs usb, a laptopon meg nincs se firewire se pcmcia. Ez egy vadi új acer a gép qurva jó csak valahogy lehagyták a csatit, ezt írták is a tesztekben, hogy kimaradt valamiért. Szóval nincs valami átalakító kábel, persze azért ne a minõség rovására menjen. Arra már én is gondoltam, hogy a régi gépen benyomom aztán átviszem, de ha már van az új laptop akkor csináljuk azon.
nagyjani Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Itt van egy ilyesmi, de konverziót használ átvitelnél, és csak a saját szoftverjével mûködik. Legalább is ezt írják róla.
Recommended Posts