Jump to content
GSForum - Segélyvonal

DV -> USB kábel

Recommended Posts

Posted

Sziasztok, van egy mini DV kamerám és szeretném összekötni a laptopommal, de csak USB van benne. A régi gépemen nem volt gond, mert vettem egy firewire kártyát és azzal jó volt. A régi laptopokhoz is lehetette kapni PCMCI foglaltú firewire csatlakozót, de ezekhez az újakhoz már nincs. Sehol nem találtam ilyen jellegû kábelt. Van valami ötletetek, hogy kössem össze a cuccot?

Köszi.

Posted

A kamerán milyen csatlakozók vannak?

Posted

Gondolom DV meg USB. A videó átvitelnél bizony csak a DV használható. Van néhány példány ahol megy az USB streaming is, de természetesen itt nem egy az egyben fog átkerülni az anyag, csak minõségromlással.

Azon csodálkozom, hogy mivel új a laptop, nincs benne firewire. Valamilyen bõvítési lehetõség csak van. Ha sehogy nem megy, akkor másik gépen kell beszedni, aztán egy hordozható merevlemezen (mivel elég nagy méretû) átvinni.

Posted

A kamerán 4/6-os mini DV csatlakozó van (ami a legkisebb) és nincs usb, a laptopon meg nincs se firewire se pcmcia. Ez egy vadi új acer a gép qurva jó csak valahogy lehagyták a csatit, ezt írták is a tesztekben, hogy kimaradt valamiért.

Szóval nincs valami átalakító kábel, persze azért ne a minõség rovására menjen. Arra már én is gondoltam, hogy a régi gépen benyomom aztán átviszem, de ha már van az új laptop akkor csináljuk azon.:)

Posted
Itt van egy ilyesmi, de konverziót használ átvitelnél, és csak a saját szoftverjével mûködik. Legalább is ezt írják róla.