andrasbiro Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Sziasztok. Röviden: Nemrég vettem 1 Samsung S850 kamerát, de sajnos elégedetlen vagyok a kezelõszoftverével, egyrészt mert nehézkes a kezelése, másrészt meg sehogyan sem tudom összeegyeztetni az eddig használt dátumformátummal. Eddig egy HP R717-t használtam, amit sajnos nyugdijjaznom kellett akkugyengeség miatt, és aminek a szoftvere az áttöltés pillanatától függetlenül mindig készitett egy ÉV-hónap mappát és abba töltötte át a képeket. Pl. ha ez év szeptemberében töltöttem át a képeket de már három hónapja nem, akkor a megadott könyvtárban szerepelt egy 2008 júl, egy 2008 aug. és egy 2008 szept. mappa ezekben pedig a készités napja szerint sorban a képek. Nos, a Samsung mindezt nem tudja, viszont napi bontásban akarja a képeket töltögetni, ráadásul mindig elölrõl kezdi a képek számozását, így nem tudok különbözõ áttöltések képeit egy mappába tenni, mert u.a.a nevük. NNNa most a kérdésem az lenne, hogy létezik e olyan képkezelõ v áttöltõ szoftver amivel folytathatnám az eddig készitett 12 gigányi kép rendszerét, vagy nincs remény, meg kell barátkoznom a kameráéval? Elõre is köszi
Giraffe1 Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Leírásod alapján nem töltesz le túl gyakran, így ha egy minimális kézimunkát is bevállalsz, akkor a legegyszerûbb a Total Commandert használni a képek megszokott rendszerezésére. Egyszerûen áttöltöd a képeket a számítógépre, létrehozol a hónapoknak megfelelõ mappákat, majd miután a fotókat a átmozgattad a megfelelõ mappákba, egyszerûen átnevezed õket a Fájl íl: Csoportos átnevezés funkcióval. Maga a mozgatás és az átnevezés még több száz kép esetén is max. 2 perc -- a letöltés után. Ha nagyon profi megoldásra vágysz, akkor az ACDSee Pro 2.5 egyik újdonsága pont az új Import ablak, amiben - ha nem is pontosan így, de - a készítés idejétõl függõ mappákba lehet szervezni automatikusan a képeket, de ez a program közel 30 ezer forint. Még egy megjegyzés. A mappák nevében ne a hónap nevét, hanem számát használd. Sokkal egyszerûbb áttekinteni a 01, 02, 03...12 sorrendet, mint az április, augusztus, december...szeptember elrendezést.
Zsikus Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Sziasztok! Egy kicsit bonyolultabb kérdésem lenne áttöltésrõl. Egy barátomnak van egy Panasonic NV_GS60 sz. kamerája. Kéz alól vette, tartozékot nem adtak hozzá.. Milyen kábelt kell hozzá beszereznie, hogy számítógépre tudja tenni a felvételeket? XP-t használ.. Kell valami program is? Ha igen, milyen? Köszi elõre is a segítséget.
Recommended Posts