Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Milyen progival lehet még kameráról áttölteni?


andrasbiro

Recommended Posts

andrasbiro

Sziasztok. Röviden: Nemrég vettem 1 Samsung S850 kamerát, de sajnos elégedetlen vagyok a kezelõszoftverével, egyrészt mert nehézkes a kezelése, másrészt meg sehogyan sem tudom összeegyeztetni az eddig használt dátumformátummal. Eddig egy HP R717-t használtam, amit sajnos nyugdijjaznom kellett akkugyengeség miatt, és aminek a szoftvere az áttöltés pillanatától függetlenül mindig készitett egy ÉV-hónap mappát és abba töltötte át a képeket. Pl. ha ez év szeptemberében töltöttem át a képeket de már három hónapja nem, akkor a megadott könyvtárban szerepelt egy 2008 júl, egy 2008 aug. és egy 2008 szept. mappa ezekben pedig a készités napja szerint sorban a képek. Nos, a Samsung mindezt nem tudja, viszont napi bontásban akarja a képeket töltögetni, ráadásul mindig elölrõl kezdi a képek számozását, így nem tudok különbözõ áttöltések képeit egy mappába tenni, mert u.a.a nevük.

NNNa most a kérdésem az lenne, hogy létezik e olyan képkezelõ v áttöltõ szoftver amivel folytathatnám az eddig készitett 12 gigányi kép rendszerét, vagy nincs remény, meg kell barátkoznom a kameráéval?

 

Elõre is köszi

Link to comment
Share on other sites

Giraffe1

Leírásod alapján nem töltesz le túl gyakran, így ha egy minimális kézimunkát is bevállalsz, akkor a legegyszerûbb a Total Commandert használni a képek megszokott rendszerezésére.

Egyszerûen áttöltöd a képeket a számítógépre, létrehozol a hónapoknak megfelelõ mappákat, majd miután a fotókat a átmozgattad a megfelelõ mappákba, egyszerûen átnevezed õket a Fájl :nyíl: Csoportos átnevezés funkcióval. Maga a mozgatás és az átnevezés még több száz kép esetén is max. 2 perc -- a letöltés után.

Ha nagyon profi megoldásra vágysz, akkor az ACDSee Pro 2.5 egyik újdonsága pont az új Import ablak, amiben - ha nem is pontosan így, de - a készítés idejétõl függõ mappákba lehet szervezni automatikusan a képeket, de ez a program közel 30 ezer forint. :upsz:

 

Még egy megjegyzés. A mappák nevében ne a hónap nevét, hanem számát használd. Sokkal egyszerûbb áttekinteni a 01, 02, 03...12 sorrendet, mint az április, augusztus, december...szeptember elrendezést. 8)

Link to comment
Share on other sites

andrasbiro

Köszi, próba cseresznye

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Zsikus

Sziasztok!

 

Egy kicsit bonyolultabb kérdésem lenne áttöltésrõl.

Egy barátomnak van egy Panasonic NV_GS60 sz. kamerája. Kéz alól vette, tartozékot nem adtak hozzá..

Milyen kábelt kell hozzá beszereznie, hogy számítógépre tudja tenni a felvételeket? XP-t használ.. Kell valami program is? Ha igen, milyen?

Köszi elõre is a segítséget.

Link to comment
Share on other sites

mizsi

FireWire kártya van a gépben?

Link to comment
Share on other sites

Zsikus

Megkérdeztem, nincs.

Link to comment
Share on other sites

mizsi

Akkor érdemes lenne beszerezni egyet.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...