Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Canon PIXMA iP 5200 nyomtató


Béla Néni

Recommended Posts

Béla Néni

A Canon iP-5200 nyomtatóm egyik pillanatról a másikra, minden előjel nélkül megsüketült. Befejeztem vele egy world dokumentum szürke árnyalatos nyomtatását de rá kb. fél órányira már nem tudtam vele kinyomtatni egy másik dukumentumot. A gép automatikusan nem kapcsolt be és azóta is tojik a fejemre. A patronok gyakorlatilag tele vannak, a fej hibátlan. Persze én lökött - gondolván, hogy meghajtó hiba- deinstalláltam a drivert, csak persze újratelepítését már nem tudtam befejezni mert ahhoz ugyebár a drágalátost fel kellene, hogy ismerje a gép, de mivel nem kapcsol be a nyomtató, az USB portot sem tudja hozzárendelni a gép, tehát a telepítés sem fejezhető be. Az Ég szerelmére sem tudok lelket lehelni a nyomorultba.

Be sem kapcsol amikor az "On " gombot megnyomom. Először azt hittem, hogy a kapcsolóüzümű tápegységben leledzik a probléma, de kivettem, átraktam egy másik üzemképes iP-5200-ba ahol hibátlanul üzemelt. A nyomtatófej szintén hibátlanul működik a másik gépben. Olyan mintha nem kapna a táp az elektronika panelből vezérlő jelet, persze ez nem biztos csak gyanítom. Az is lehet, hogy valami nagyon gagyi hibája lehet. Rimánkodom; SEGÍTSEN VALAKI !!! Már két hónapja szívok vele annyit mint a beduin tevéje. Nem szeretném szervizbe vinni mert ott a " falu legjobb szerellllője" azonnal falhoz állít azzal, hogy dobjam a kukába vagy letehetem éppenséggel ide a sarokba is, a továbbiakat meg úgyis tudjátok. Szeretem ezt a nyomtatót. Ezért kérem, hogy adjon valaki szaktanácsot a javításhoz, mit tegyek?

Edited by Pjotr
Link to comment
Share on other sites

Béla Néni

Az õszi szünetben volt egy kis idõm és újfent próbálkoztam a nyomtatóm javításával. Elõrelépésem annyi, hogy sikerült a neten megtalálni a Canon Pixma iP 5200 printer Service Manual-ját, letöltöttem az alábbi oldalról:

 

http://www.ebookmanual.net/canon-pixma-ip5...ice-manual.html

 

No és persze szépen belemélyedtem. Igen tanulságos volt. Javaslom a letöltését azoknak, akik szeretik maguk bütykölni az ilyen tipusú nyomtatójukat, de azoknak sem haszontalan akik mielõtt szervizbe rohannának csak választ szeretnének kapni számos felmerülõ hiba lehetséges okáról.

Melegében ki is takarítottam a hulladéktinta tartáját mert az ölég rusnya állapotban volt

Persze a nyomtatóm továbbra sem jó, de most még jobban szeretem mivel még többet tudok a nyomorult kis lelkivilágáról. Lehetséges, hogy nem tudom majd megúszni az alaplapjának a cseréjét de nem hagyom magam eltántorítani. Elõbb-utóbb kerítek én valahonnan. (Ha csak addigra be nem szárad a nyomtató fej.)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
WeghA2

Sziasztok! Canon Pixma IP5200 -on hogy kell ki illetve bekapcsolni a tinta információt?

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Ha kifogy a tinta, akkor tartsd hosszasan nyomva a folytatás gombot a nyomtatón. Ilyenkor kikapcsolja a chipet a kifogásolt patronon. Ha veszel új patront, akkor azzal kezdi elõrõl a számlálást.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
WeghA2

És, ha én utángyártottat veszek és átpakolom az eredetirõl illetve az eredetit feltöltöm hogy lehetne bekapcsolni?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...