FZoli Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 Sziasztok! Nem rég egy Creative HS-390 (ha jól emlékszem a típusszámra) fülhallgatóval hozott össze a sors, melyet ismerõseim vettek de nem igazán akart nekik mûködni. A hangeszközöket kezelõ program azt jelezte, hogy a fülhallgató és a mikrofon be van dugva, viszont hibát jelzett a hangfalra. Pedig az is be volt dugva, ám nem külön hangfal van a géphez csatlakoztatva, hanem az Acer monitoré van használva és az szól is, de a füles néma maradt. Próbaképp kihúztam hátulról a fülhallgató és a mikrofon kábelét és akkor láttam, hogy a gép hátulján az egyik bõvítõ helye ki van törve, és a gépbõl is jön kifelé egy fülhallgató és mikrofon kábel. (Ilyet még nem láttam ). Ezeket vissza dugtam, majd a fülhallgató kábeleit bedugtam az elõlapi portokba, de ott se mûködött, továbbra is a monitor hangfalán keresztül jött a hang. Valakinek van valami ötlete, mi lehet a gond/megoldás?
nagyjani Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Hangkimenet valószínû csak azon a csatlakozáson van, ahova a monitor hangszórói vannak csatlakoztatva. Ha lóg ki elõlapi csatlakozó hátul, akkor az is csak ide dugva vinné a jelet elõre. Az elsõ csatlakozók csak úgy mûködnek függetlenül, ha az alaplapi tüskékre vannak csatlakoztatva, vagy ha külön hangkártya van akkor ha azon van ilyen, akkor arra. A megoldás, ha mindkattõt akarod az, hogy veszel egy "jack" elosztót, azt bedugod a monitor hang helyére, és abba a monitor hangkábelt, meg a fejhallgatót.
Recommended Posts