payskin Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Még idõben vagyunk! Címlap már van, tartalom még nincs is van. Kénytelen vagyok bejelenteni, hogy októberben nincs websuli. Sajnos néhány nappal lekéstem a nyomdába menést. Õszi szünet. Novemberben folytatjuk.
EndrúBoy Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Sziasztok! Meg tudná mondani valaki, hogy a 108-109. oldalon található processzor-fps összehasonlításnál milyen videókártyát és milyen grafikai beállításokat alkalmaztatok?
pinteradam Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Kedves Balázs! Nagy örömmel vettem kézbe az októberi számot, de örömöm elszállt, amikor második átlapozásra sem találtam meg a weboldalkészítő suli újabb részét. Mi történt ezzel a rovattal? Ugyan már átalakítottam az eddig tanultak alapján a honlapomat, de az újabb tanácsokkal biztosan lehetne még csiszolni rajta... Köszönöm a választ: Ádám
petzolkri Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Ó de kár, hogy kimaradt a websuli. Novemberben lehet dupla cikk, a kimaradt októberi + a novemberi. Egyébként tényleg nagyon jól megtervezett a cikked S. Balázs, tanulságos, mindig ezzel a cikk olvasással kezdem. Ezeket az infokat a neten nem lehet így összeszedni. Kíváló munka, jöhet a dupla kiadás novemberben
payskin Posted October 1, 2008 Author Posted October 1, 2008 Ööö... nem lesz dupla novemberben, mert akit viszont nem érdekel, az nem biztos, hogy örülne, ha 8 oldalon keresztül websuli menne. Novemberben ragozzuk még egy kicsit a dobozmodellt, aztán decemberben összerakjuk a Lorem Ipsum weboldalt (még addig lehet, hogy át is tervezem). Aztán meglátjuk, hogyan tovább... Köszi a biztatást, egyébként.
Aneurysm Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 És az Apache+PHP+MySQL+PHPMyAdmin sulinak lesz folytatása? http://www.pcworld.hu/forum/index.php?showtopic=8249
payskin Posted October 1, 2008 Author Posted October 1, 2008 Öööö.... Nagyon kéne hozzá egy idõmegállító készülék, ha érted, mire gondolok. De nem elképzelhetetlen, hogy egy szép napon, úgy a 86. lecke körül a websuli beletorkollik ebbe az ágba.
Dávid Csaba Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 Még nem olvastam át teljesen, de eddig nagyon jó! Főleg, hogy a fiam is bekerült a lapba. Apróság, ami feltűnt: az LCD monitorok tesztjében, a NEC-nél, a szövegben és a cikk végi táblázatban a csatlakozó típusa nem ugyan az. Gondolom, hogy a VGA a helyes (táblázat), nem a szöveges rész DVI-je. Emellett kiemelten gratulálok Eke Zoltánnak a Zsebszámítógép című cikkért! Faltam a sorait.
CenturyFox Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 Üdv! Amint elolvastam az első hsz-t azonnal megnyugodtam. Tegnap ijedten lapozgattam a weboldalkészítő sulis cikk után. Már azt hittem megszűnt.
petzolkri Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 Dávid Csaba: Még nem olvastam át teljesen, de eddig nagyon jó! Főleg, hogy a fiam is bekerült a lapba. Sajna az én picike lányom nem került be az újságba, nem tudom miért nem.
payskin Posted October 3, 2008 Author Posted October 3, 2008 Bocs, nyilván helyhiány (negyedoldalunk áldozatul eset-t), én leadtam mindkét képet. De belecsempészem majd a következõ haviba.
petzolkri Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 Ezer hála érte Balázs. Úgy örülök, hogy végre megtaláltam, és - immár 2001 szeptember óta folyamatos olvasóként - kijelenthetem, hogy szerintem a legjobb informatikai magazint vehetem kézhez minden hónapban az újságárustól. És az én kicsi boldogságom is benne lesz, az már megér egy hatalmas szívdobbanást. Ami a legfontosabb, hogy a magazin írói foglalkoznak az olvasókkal. Hisz mind emberek vagyunk. És van egy pici hely az e féle boldogságok közlésére is. Na ez az ami szívmelengetõ. Ezt nagyon jól csináljátok. Ugye nem csak hideg hardver és szoftver van a világon, vannak nagyon szép pillanatok is az életben... Hát ezért érdemes élni... no meg a tudásért... amit többek közt a PCWORLD magazin nagy szeletben, emberi és érthetõ nyelven közvetít felénk. Kívánom maradjon mindig ilyen az újság, kívánok sok-sok türelmet a cikkek írásához, és a kritikák fogadására. Egy hûséges olvasó.
Aneurysm Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 A Processzorkörkép cikket olvasva fogalmazódott meg bennem a következõ kérdés. Alaplap-vásárlásnál mindig is az volt a szempont, hogy a rendszer késõbbi bõvíthetõsége és fejleszthetõsége biztosítva legyen. Manapság, amikor sorra jönnek ki az új chipsetek és processzortípusok, ez mennyire megvalósítható? Gondolok arra, hogy ha valaki vesz egy gépet, akkor mire eljut oda, hogy már nem elégedett a teljesítményével (kb 1.5-2 év), a piacon már olyan processzorok lesznek, amelyek úgysem kompatibilisek az alaplapjával (kisebb csíkszélesség, több mag, magasabb FSB, miegymás).
Dávid Csaba Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 Valamiből meg kell élnie az alaplapgyártóknak is... Meg persze kell az "illúzió" a pórnépnek is, hogy mekkora teljesítményű ultrabrutál új procit vett. (Speciel nekem egy AMD Athlon XP 2500+ proci ketyeg a gépben, 2GB DDR RAM-al, ATI Radeon 9600XT kártyával. Max annyit változtatnék, ha lehetne - de nem lehet, mert már nincs a boltokban -, hogy lecserélném a procit 3000-esre. A feleteljesítménytsekihasználó dupla meg többszörös magokat, alaplapokat meg mifenéket meghagyom azoknak, akiknek ez az erő, vagy a számok - mega és gigahertzek - bűvölete a lényeg. Nekem inkább az, hogy amire kell e gépem, arra elég. Nincs több százezres Adobe programcsomagom, nem kódolok DVD-t, nem szerkesztek házi videókat raklapszám és nem kapok se eredeti, se kalózverziós FPS-eket, mert nem szeretem ezeket a játékokat. Ezért az őskövületért én dolgoztam meg, nem családtagtól kaptam. Bár, most hogy így belegondolok, lehet, hogy lecserélném a CRT monitorom egy korszerűbb lapos fenekűre. Fogyasztásban és elhelyezésben is jobban járnék... )
Aneurysm Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 Mondjuk most olvasom hogy manapság, amikor a 22-es monitorok a legdivatosabbak, és ugye emiatt az 1680-as felbontás egyre terjed, játékoknál egy elavult CPU miatt alig néhány fps-sel kapunk csak kevesebbet. Ábra: http://i176.photobucket.com/albums/w179/ra..._bottleneck.jpg ; http://www.goldfries.com/computing/bottlen...ad-could-it-be/ Tehát ha CPU-t nem is tudunk frissíteni, videókártyát még mindig megéri, ha magas felbontásban játszunk. A lap hasábjain talán érdemes lenne foglalkozni ezzel a kérdéssel. Én ezelőtt csak olyan véleményeket hallottam hogy az ősrégi P4 3ghz-es procimhoz ne akarjak mai VGA-t venni.
Dávid Csaba Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 Ami igaz, az igaz. Ahogy az is, hogy normális ember pár óra normál szövegszerkesztéstõl a fenti felbontásban össze-visszarókázza a monitorját. De legalább is elmegy szemészhez pár hónap után.
payskin Posted October 5, 2008 Author Posted October 5, 2008 ??? 1280x1024-ben használom a monitoromat és a Word általában 120-150%-os nagyításon van úgy, hogy az "oldal" még pont kiférjen a monitorra, ne kelljen vízszintesen görgetni. Tökéletesen olvashatók a betűk, így nem a szövegszerkesztésben fáradok el, hanem az írásban.
Aneurysm Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 Itt 1680x1050. Word-ben 2 teljes lap kifér egymás mellé (ez így 77%). Tök kényelmes szerintem.
Dávid Csaba Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 Valószínûleg nem hordtok -7es dioptriájú szemüveget... Más kérdés: 127. oldal, www.publicproxyservers.com Valaki leírná pontosan, hogyan állíthatom be az ott található proxy szerverek valamelyiket FireFoxban?! Eszközök/Beállítások/Haladó/Hálózat/Kapcsolat: bármilyen módon írom be, sehogy sem mûködik, letiltja a netet. Lehet, hogy a szolgáltatómnak is köze van ehhez (nem engedélyezi)?
payskin Posted October 5, 2008 Author Posted October 5, 2008 Az volna a kérdésem, hogy miért lenne jó, ha beállítanád? (Az elmúlt másfél-két hónap során kb. két tucat proxyt tiltottunk ki a fórumból.)
Fujitsu Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 Mert nemcsak ez a fórum van a világon. Én használok proxykat Firefoxszal, de csak virtuális gépen és csak akkor, ha az általam meglátogatni kívánt oldal adatvédelmi (és biztonsági) elveivel nem értek egyet. 1280x1024-ben használom a monitoromat és a Word általában 120-150%-os nagyításon van Az én monitoromnak is 1280x1024 a natív felbontása, de a Wordöt legfeljebb 100%-os nagyítással használom (sõt, tulajdonképpen 65%-ig nincs problémám a szöveg olvasásával ).
Dávid Csaba Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Az volna a kérdésem, hogy miért lenne jó, ha beállítanád? (Az elmúlt másfél-két hónap során kb. két tucat proxyt tiltottunk ki a fórumból.) Jó, nem állítom be. De a novemberi lapban szóljatok ránk, hogy ha sikerül is beállítani, valószínűleg nem tudunk majd PCWORLD fórumozni... Vagy azt, hogy bár javasoljátok a proxy használatát, de inkább mégse használjuk!
Chr!s Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Azért elég gáz, hogy a PC Stúdióban bennhagytátok az "ezt majd vágóképnek" típusú beszólásokat (gondolok az iphone 3G-s rovatra)...
Recommended Posts