Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Telepítési gondok

Recommended Posts

Posted

Sziasztok! Nem igazán tudtam, hogy hová kéne fordulnom ezzel a problémámmal, szóval elnézést, ha rossz helyre írok. Az a gondom, hogy ha letöltök egy programot és utána telepíteni akarom, sehogy sem sikerül. Mindig megjelenik az üzenet: Unknown Publisher, és onnantól kezdve nem telepíti. Előfordul már az is, hogy nem ezt az üzenetet írta ki, hanem azt, hogy nincs elég memória, vagy sérült a kabinetfájl. A lényeg, hogy semmit sem telepít. Ebben kérném a segítségeteket!

Köszi:blackmoon

Azt még elfelejtettem hozzátenni, hogy Vista SP1-em van, de XP SP2-vel is ugyanezt csinálta. Segítsetek légyszi! Köszi

Posted

Gyanús, hogy mindkét rendszered ugyanazzal a károkozóval van fertõzve.

Posted

Ha tényleg így van, akkor mi az, amivel ezt meg lehetne oldani? Melyik a legjobb program erre?

Posted

Elõször nem megoldani, hanem kideríteni kéne. BIZTONSÁG témakörben találsz rengeteg programról beszélgetéseket, bármelyik jó. Mi védi most a gépeket?

Posted

Most a Norton - azt hiszem legújabb verziója - van rajta. Lefuttattam, de csak 1-2 sütit talált.

Posted

Köszi, de sajnos tényleg semmit nem hajlandó telepíteni... :S

Amúgy az az érzésem, hogy nem vírus van a dologban, mert azóta jópárszor formáztam már, meg újratelepítettem. A beállításokat is ezerszer átnéztem. Bár lehet, hogy csak az én figyelmemet kerülte el valami.

Posted

Az online scannereket nem kell telepíteni, pl. a belinkelt BitDefendert sem. Rendszergazadai jogokkal futó Internet Explorerrel kell lefuttatni. Ha az nem talál semmit, akkor jó eséllyel tényleg nem valamilyen kártevő.

Az oprendszert eredeti Microsoft lemezről teszed fel, vagy valamilyen buherált változat?

Posted

Az online sem megy, mert kell hozzá ActiveX vezérlőt telepíteni és azt sem telepíti. Próbáltam egy eredetivel és egy nem eredetivel is és mindkettővel ugyanazt csinálta. Egyébként érdekes a dolog, mert a torrentről letöltött, vagy a CD-ről telepített fájlokkal nincsen semmi baja.

Posted

Akkor viszont nem tudok másra gondolni, mint hogy valamilyen rendszerpiszkáló programmal elrontod a biztonsági csoportházirendet és az nem engedi a letöltött programokat telepíteni.

Normál esetben csak megkérdezné, hogy X programot letöltötted, nem tudja hitelesen megállapítani a kiadót, biztos vagy benne, hogy futtatod-e vagy sem.

Posted

Hát én nem tudok róla, hogy ilyesmit csinálnék:) Melyek azok a programok, amik erre képesek lehetnek? Amúgy tegnap láttam, hogy anyu laptopja is ugyanezt csinálja, pedig azt én sose használtam...

Posted

Nem akad össze valami? A legegyszerûbb szerintem az, ha leírod, hogy milyen programok vannak a gépen. Az összeset, de elsõ sorban a rezidensen futókat és a karbantartó programokat.

Posted

Nem tudom, hogy lenne-e értelme kiírni, mert formázás és telepítés után is, mikor még nem volt feltelepítve semmi, akkor is ezt csinálta. Egyedül az NVidia-hoz írta azt hogy valami nem teljesen oké neki, de mûködik rendesen.

Posted
formázás és telepítés után is, mikor még nem volt feltelepítve semmi, akkor is ezt csinálta

És ez egy eredeti Windows telepítő CD-ről telepített rendszer? Ez egyszerűen kizárt.

Posted

Elképzelhetõ, hogy a kártevõ a bootszektorba bújt meg. A partíció teljes törlése és létrehozása, majd a boot rész újraírása (XP telepítõlemez, fixboot, fixmbr).

Posted

Lehet, hogy kizárt, mégis ezt csinálja. Akármilyen telepítő CD-vel telepítem. Legalább 5 félével próbáltam. KeLa, lehet, hogy igazad lesz. Próbálkozom.