Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Mustek 1200 CP


szesze01

Recommended Posts

szesze01

Sziasztok!

 

 

Tudom, hogy már lerágott csont, de sajnos most szembesültem csak ezzel a problémával, mert ezidáig nem használtam a scannert és most, hogy szükségem lett volna rá nem tudtam.

 

Részletek:

Típus: Mustek 1200 CP

Port: LPT (párhuzamos)

OP: Windows XP Home, Service Pack 3

 

Mostanáig próbálkoztam rengeteg XP-s driverrel, de eljutottam odáig - ahogy a dal is mondja -, hogy "egyedül nem megy". A driver zokszó nélkül felmegy, a programok között csak egy "uninstall" található, az eszközök között nem szerepel. De ha pl a Photoshop-pal próbálkozom a File/Behozatal menüben már ott szerepel a "Mustek 1200 CP", ennek nagyon megörülvén katt rá, de ekkor kapok két hibaüzenetet;

1. "A scanner nincs csatlakoztatva. Kérem ellenõrizze a kábelt" (angolul): a scanner csatlakoztatva van, és amikor (jó régen) használtam mûködött is (még Win 98-on)

2. "Nem lehetett megnyitni a TWAIN forrást. Ellenõrizze, hogy van egy érvényes forrás a szkenneréhez a Windows könyvtárban található TWAIN könyvtárban.": nos nekem twain_32 könyvtáram van (gondolom ez az), és a driver telepítés/eltávolítás az ezen a könyvtáron belül található CIS600X könyvtárat használja, ami eltávolítás során telejesen üres lesz (a mappa ugyan megmarad)

 

Olvastam a Mustek honlapján a FAQ-ban az 1. hibaüzenetrõl: ott azt írja, hogy a hardverhibát leszámítva lehet a TWAIN driver problémája is, de itt sajnos már megállt a tudomány, lehet, hogy az SP3 kavart be és ehhez még nincs megfelelõ driver?

 

Ha valaki találkozott már ilyennel és sikerült megoldania, kérem ossza meg velem is, mert tudom, hogy a scanner ugyan nem egy mai darab, de ha még mûködõképes miért adjam át az enyészetnek..

 

 

Köszönettel:

szabi

Link to comment
Share on other sites

TheSaurus

A BIOS-ban - azt hiszem - háromféle beállítása lehet a párhuzamos portnak, valami olyanok, mint EPP... nem emlékszem pontosan, ezekkel lehet még variálni. Ha nem csak az oprendszered újabb, hanem a géped is, akkor előfordulhat, hogy egyáltalán nem fog együttműködni a szkennerrel. Legalábbis nekem is van egy 11 éves eszközöm, de már egy P3-ast sem sikerült vele szkennelésre bírnom, se W98-cal, se W2000-rel, se XP-vel. >> http://www.pcworld.hu/story.php?sid=7610&p=5

Bocs, ha elszomorítottalak.

Link to comment
Share on other sites

szesze01

Lelkiekben már felkészítettem magam arra, hogy a kukában fog landolni. A Bios-t már nézegettem, mert olvástam errõl az EPP beállításról, de ha jól emlékszem nem is volt ez a változat, csak Auto és Letiltva.

 

Már írtam a Mustek Support-jának is, de a com-os oldalról még csak nem is válaszoltak, az angolok azt írták vissza, hogy hívjam az 00... telefonszámot, a németekét még várom, de valószínûsítem, hogy ugyanazt fogom kapni, mint az angoloktól..

 

Mindenestre köszönöm

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
mizsi

A Mustek szkennerek -kiváltképp az 1200-as- hátránya az, hogy nem mindegy, hogy a drivert hogy pakolod fel. Én is sokat szenvedtem az 1200 UB Plus-sal, még egy közelharcot is levívtam Zimi-vel a Madách téri irodaépület liftjében a 2. és 3. emelet között. :D

Nos: Húzd ki a szkennert, majd távolíts el minden driverét az eszközkezelõbõl, uninstalláld a Start menübõl is (ha ott van). És most jön a lényeg: elõbb telepítsd fel a drivert, és csak utána csatlakoztasd az eszközt a gépedhez! Valami oknál fogva a Mustek szkennereket csak így lehet mûködésre bírni (legalábbis az enyémet).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
szesze01

Sziasztok!

 

 

Szóval tegnap nagy "öröm és bódóttág" ért engem és a "kiccsaládom részire". No nem azért mert megkaptuk a "szocpolitikát" és nem is azért, mert "május 1. a szeretet ünnepe", hanem azért mert sikerült zizegésre bírnom a masinát;

 

Nagy mákom volt, mert már leszedtem a géprõl, kivittem a sufniba és csak egy lépésre volt attól, hogy átadjam az enyészetnek. Valami okból kifolyólag matattam a BIOS-ban és akkor láttam meg a párhuzamos portnál az EPP beállítást (tudom, hogy errõl már írtatok nekem, amire azt válaszoltam, hogy már olvastam is róla, de amikor nézegettem ezt a beállítási módot, akkor EPP nem volt csak Auto és letiltva, de mindez az irodai gép volt, a scanner pedig az itthonin volt), s gondoltam még egy próbát megér, minden vissza elöször driver, utána csatlakoztatás és láss csodát (ami valószínüleg csak nekem volt csoda) mûködik.

 

Úgyhogy az én bénázásomból, illetve figyelmetlenségembõl fakadt a probléma, s szeretnék elnézést kérni Mindazoktól, akiket feleslegesen fárasztottam.

 

 

Üdv.:

szesze

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...