Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Sikerült vennem egy HP Pavilion DV5-1020 Home Entertainment notebookot. Minde jó lenne, ha az az átkozott hûtõventi nem süvítene megállás nélkül.

Ha valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatben, írjon.

AMD Athlon X2 QL-60-as proci van benne (1.9GHz Dual Core) SpeedFan és társai nem érzékelnek semmilyen ventit. BIOS-ban sincs semmi ilyen funkció. 165e pénzért egy ilyen dübörgõ masinát kapok??????? :nem:

Remélem meg lehet oldani. Csak megjegyzem, h egy ACER 5110-es gépem van/volt Celeron M520-as procival és nem döbörgött ennyire. Pedig ott nem lehetett állítani a proci teljesítményét. Vagy a fent említett gépen sem?

Posted

Hello!

Nekem egy DV6000-es sorozatból való van és a ventije nem annyira hangos. Ha Vistád van akkor próbáld energiatakarékosra tenni. Nekem úgy szinte semmi hangja nincs.

Posted

Vistám van, és beállítottam energiatakarékos módra, de semmi.

Alap szolgáltatások + Winamp megy, akkor is 65C-os a CPU.

Sõt, az energiabeállításnál a proci teljesítményét visszavettem 50%-ra és akkor is u.e. a jelenség.

Néztem az AMD oldalán Q'n'Q progit, de ehhez a procihoz nincs. ????

Posted

Szerintem akkor ez ilyen hangos lesz mindig. Tesóm gépét is hallom, hogy zúg mikor felhív telefonon.

Posted
Szerintem akkor ez ilyen hangos lesz mindig. Tesóm gépét is hallom, hogy zúg mikor felhív telefonon.

Hát akkor megõrülök. HP-tól nem ezt vártam! 165k-ért........... :dühös:

Azért tök jõ, h totál arra van kiélezve a gép, h videóz, zenét hallgass stb (távirányító, Win Media Center, HDMI - a neve is azt sugallja: Home Entertainment PC)

Csak hát megbolondul az ember, amikor rádugja LCD-re, elindítja a filmet és "dübörög" a gép tv-zés közben.

Na Mindegy, megy eladásra. Inkább bukom rajta, de ezt nem hallgatom.

És soha többet nem veszek HP-t

• 4 weeks later...
Posted

hallo!

Nekem is ez a problemam (HP Pavilion DV5-1005ec), az instalacio kezdete alatt fekete kepernyo, utana kek halal...

lehet hogy a sata driverrel lesz valami de ebben a biosban en nem talaltam olyan lehetoseget hogy a SATA drivert barmilyen modba at lehetne kapcsolni, szivesen tennek egy probat...

Valakinek valami otlete?

elore is koszonom

• 2 weeks later...
Posted

===============================================

HP PAVILION DV5-1020EH DRIVER PACK 2.0

ÖSSZEÁLLÍTOTTA: PANO

2008.10.30

----------------

KÉRÉS

----------------

Hihetetlen mennyiségû munkám van ebben a driver csomagban. Kérlek, ha már kisegítettelek vele, és tovább adod, ezt a leírást mindenképp hagyd benne. Ezzel kifejezed köszöneted :)

-----------------

PLUSZ INFÓ:

-----------------

Aki az elõzõ csomagot használta, az a következõket frissítse:

- SM Bus

- Flash memória eszközök.

- ENE CIR Reciver

Semmi mást nem kell tenni, csak feltelepíteni.

-----------------

A CSOMAG

-----------------

Hosszú heteket szenvedtem azzal, hogy XP-t tudjak varázsolni erre a laptopra, nem kívánom senkinek, hogy végigjátssza.

Mivel hála isten sikerrel jártam közzé teszem az összegyûjtött driver készletet, hogy mások dolgát megkönnyítsem.

A csomag a következõ laptop XP driver csomagja: HP Pavilion dv5-1020eh

-----------------

FONTOS

-----------------

A HP hivatalosan nem támogatja ezen a típuson a Windows XP futtatását!

Ebbõl kifolyólag nem vállalnak felelõsséget, mivel technikailag a Windows Vistára lett fejlesztve és tesztelve a notebook.

Tehát, szoftveres szempontból mondj le a technikai támogatásról, mert XP témában nem fognak veled szóba állni, hanem sablon szöveggel elküldenek (saját tapasztalat).

Természetesen, magára a készülékre a garancia ugyanúgy érvényes tovább, azt nem érinti.

!!! A DRIVEREKET CSAK A SAJÁT FELELÕSSÉGEDRE HASZNÁLHATOD, FELELÕSSÉGET NEM VÁLLALOK AZ ESETLEGES FELMERÜLÕ HIBÁKÉRT !!!

Nálam tökéletesen mûködik minden, de sajnos sose lehet tudni, hogy nálad éppen mi bukkan fel.

A csomag 4 darab, ilyen típusú laptopon lett tesztelve. Ebbõl 3 laptopon a mûködés hibátlan volt, 1-nél a felhasználó tanúsága szerint a Dual Core Optimizer bizonyos programoknál fagyást eredményezett (Adobe Photoshop, Java runtime környezet update 10, 7zip).

A fenn említett program nem driver kategóriába sorolható, csak kiegészítõ segédprogram, így a mûködéshez nem elengedhetetlen.

Tehát, a mûködés 100%-os.

-----------------

TELEPÍTÉSI SORREND

-----------------

1.- AMD Proci driver + szükség estén a Dual Core optimizer

2.- Raid

3.- Bluetooth

4.- LAN

5.- WLAN

7.- HDMI

8.- SM Bus

9.- HDA High-Def Audio modem.

10.- Audio

11.- Inenntõl már mindegy, az összes többi, DE MINDENKÉPP OLVASD EL A MELLÉKELT NFO FÁJLT A VGA-NÁL!!!!

Pano

Letöltés:

http://www1.zippyshare.com/v/26796033/file.html

http://www5.zippyshare.com/v/98692760/file.html

http://www10.zippyshare.com/v/25436312/file.html

(a fájlokat WinRAR-al tudod összeilleszteni)

• 3 weeks later...
Posted

Szia!

Bios-t honnan tudtal szerezni hozza, mert nekem csak vistas bios-om van es nem tudom az ahci modot valtoztatni es kekhalalozik az xp telepito az elejen!

Udv, osy

Posted
vistas bios-om van

Ez alatt mit értesz? A BIOS az BIOS.

Posted

Nem lehet az ahci-t allitani es ezert nem megy fel az xp! Telepito elejen a fajlok masolasa utan kek halal, merevlemezekre nyifog! At kene az ahci-t allitani, de ebben a biosban nincs ilyen es erdekelne, hogy akik mar megoldottak, azok milyen biost hasznaltak hozza!

Posted

Bele kell integrálni a SATA drivereket a telepítõbe.

Posted

10 napja én is vettem egy HP Pavilion dv5-1120eh gépet. /Athlon 64 X2 QL62 -2GHz- 2048,160GB/

Ezt Entertraiment PC-nek nevezi a gyártó, ennek ellenére a Media Player egy szám lejátszása közben 6-7-szer megtorpan. Az oldalsávon a processzor mûködését jelzõ "mûszer" ilyenkor a vörös tartományba leng ki.

Nem akarom elhinni, hogy egy világcég kifejleszt egy olyan eszközt, amely éppen a rendeltetésének nem felel meg. Még csak ismerkedem vele és reménykedem, hogy csupán az én hozzáértésemmel van baj. A sokszori töredezettségmentesítés hatástalan, egyébként alig van még rajta program.

Mi a véleményetek, mit tegyek?

Posted

Ugyanaz a zene XP-vel egy egymagos Turion 64-el szerelt gépen hibátlanul megy.

Posted

Márpedig valami szoftveres szinten van elrontva. Formázz, legújabb driverek, SP1, más frissítések, csak a szokásos.

Posted

Pjotr, újratelepítés merevlemezrõl, megoldotta. Köszi.

• 2 weeks later...
Posted

Sziasztok.

Beeboy a topikot azzal kezte, hogy a Pavilion-ja hangos. Most én is gondolkodom HP Pavilion-ban, de Intel Dual Core-s kivitelben.

Hallottatok valamilyen visszajelzést, hogy az milyen hangos, illetve hogy milyen gondok lehetnek vele?

Köszönöm,

Posted

HP PAVILION DV5-1020EH DRIVER PACK 2.0

ÖSSZEÁLLÍTOTTA: PANO

2008.10.30

.....

Ez eddig ok. de hogyan tudod feltenni az XP-t?

• 2 weeks later...
Posted

Kedves Pano!

A pavilion driverpack harmadik részét nem tudom letölteni, mert nem válaszol az oldal. Az elsõ kettõ sikeresen letöltõdött. Tudsz valamit, hogy mi lehet az ok?

Kérdésem lenne nekem is, hogy az XP felrakását hogyan csináltad.

Köszönöm! :(

Posted

Kedves Pano!

Közben sikerült a harmadik részt is letöltenem. remélem menni fog a telepítés.

Köszönöm!

Posted

Hi Pano!

Köszönöm a fáradozásod Pavilion DV5 XP drivereivel!

Találtam olyan Wint, ami felmegy rá. A meghajtókkal voltak gondok, de 1 kivételével minden megy.

Atheros AR5006x WIFI. Nem megy. Telepítettem a drivert, de eszközkezelõben azt írja, hogy "Az eszköz nem indítható el (Kód:10)"

Van javaslatod?

Posted

atheros-hoz én az atheros.cz-rõl szoktam letolteni drivert.

más: sata drivert én kislemezrol akarom beadni neki. el is fogadja, majd megformázza a vinyot és ezt irja ki:

helyezze be a kovetkezo cimkéju lemezt a meghajtoba (a:):

amd sata ahci controller driver diskette.

ha készen áll, nyomja meg az enter billentyut

én nyomtam rendesen, de semmi.

ez eredeti xp home sp2 lenne, amivel probálnám. ha jól nézem, még xp matrica is van a gép alján.

ötlet? nlite-tal már csináltam integrál drivert, ugyanez a hiba.

Posted
atheros-hoz én az atheros.cz-rõl szoktam letolteni drivert.

más: sata drivert én kislemezrol akarom beadni neki. el is fogadja, majd megformázza a vinyot és ezt irja ki:

helyezze be a kovetkezo cimkéju lemezt a meghajtoba (a:):

amd sata ahci controller driver diskette.

ha készen áll, nyomja meg az enter billentyut

én nyomtam rendesen, de semmi.

ez eredeti xp home sp2 lenne, amivel probálnám. ha jól nézem, még xp matrica is van a gép alján.

ötlet? nlite-tal már csináltam integrál drivert, ugyanez a hiba.

Én XP4Evert telepítettem rá. Szerintem Minden AHCI drivert integrálj bele n-Lite-al. Vagy szedd le az imént említett XP-t, és szedd ki belõle a drivereket, integráld bele a saját oprendszeredbe.

Posted

Úgy általában az, hogy esik az esõ, nincs pénz, és az, hogy már megint hekk-mekk "Windows" jött elõ. És még visszakérdez. :huh: