Jump to content
GSForum - Segélyvonal

wifi+Sb Audigy

gandrus2

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Az usb-s wifi vevõm nem volt elég stabil, így lecseréltem, egy sokkal erõsebb, stabilabb, pci-os modellre. Az a problémám, hogy amikor használatban van az új wifi, akkor a hangkártyám folyamatosan pattogó hangot ad ki a normál hangok mellett, ami nagyon zavaró. A wifi zavar be neki, de csak 2 darab pci csatlakozó van az alaplapomon, így nem tudom odébb tenni egyiket se. Beüzemeltem az alaplapi C-media CM6501-es hangchip borzadványt, ami jól játszotta le a hangokat - a wifi nem zavart be neki, mivel jóval feljebb van -, de a mikrofont nem kezelte. Jó darabig kerestem a hibát, majd utánaolvastam a neten, és megtaláltam az okát: ezeknek a típusú hangchipeknek az a hibája, hogy egyszerre nem mûködik a hang lejátszása és a mikrofon. Jelenleg a pci-os hangkártyámról megy a mikrofon, a hangchiprõl meg a hang lejátszása. Nincs valakinek valami ötlete a pci-os hangkártya árnyékolására, hogy ne zavarja a wifi?

Alaplap: Asus M2N-E Sli

Hangkártya: Sound Blaster Audigy Gamer

Alaplapi hangchip: C-media CM6501

Wifi vevõ: Belkin Wireless Pre-N Desktop Network Card

Remélem valakinek lesz egy használható ötlete. :) A válaszokat elõre is köszönöm.

Posted

Szerkesztés funkciót nem találtam, így külön hsz-ben írom:

A hangkártyám lehet, hogy nem "Audigy Gamer", hanem "Audigy Player". Nem igazán emlékszem, hogy melyik, a hozzávalók a számlával együtt meg MO-n vannak, így megnézni sem tudom. Lehet, hogy nem is különösebben számít, hogy melyik, de azért gondoltam megjegyzem.