Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted (edited)

Sziasztok!

Lenne egy kis problémám. Arról van szó, hogy van egy sorozat, ami 24 részbõl áll. Mindegyik rész AVI-ban van meg, mindegyikhez felirat (srt). A feladat az, hogy DVD formátumba kell õket kódolni a felirattal együtt. Ezzel semmi gond, megcsináltam a ConcertXtodvd-vel. A PowerDVD-ben ki lehet hozzá választani a feliratot, ami viszont nem jó, mert 3 rész ráfér egy DVD-re és nekem úgy kell, hogy a DVD-menükészítõ progiban már alapértelmezett legyen, hogy a lejátszó felirattal játssza le. DVD-shrinkkel ezt is megcsináltam (alapértelmezetté tettem, a felirattal való lejátszást). Kipróbáltam és már felirattal indult. A következõ lépés az volt, hogy ennek menüt kell készíteni, mert ugye 3 rész lesz. Erre a feladatra a TMPGEncDVDAuthor nevû progit használtam, mert ez be tud olvasni DVD-formátumot. Meg is csináltam, és amikor végzett megnéztem és nincs benne a felirat. Mindhárom film gyönyörûen elindul, csak nincs ott a felirat. Választani nem lehet (le van tiltva a PowerDVD-ben a felirat menüpont), ami logikus is. De az eredeti átkonvertáltat simán felirattal játssza le.

Kérdésem, hogy hova tûnik a felirat amikor a menükészítõ konvertál? Miért nem hagyja benne? Kerestem a beállításokban a TMPGEncDVDAuthorban, de nem találtam semmit. A menü szép, csak nincs felirat. Ja, igen a formátumnak mindenképp DVD-nek kell lennie ,mert fogalmam sincs, hogy akinek csinálom, annak milyen lejátszója van. A DVD formátumot meg mindegyik asztali lejátszó lejátssza.

Van-e esetleg olyan DVD menükészítõ program, a TMPGEncDVDAuthoron kívül, ami beolvas DVD-formátumot és a feliratokat is meghagyja a menü elkészítése után? Magyarán mintha be lenne "égetve" a felirat.

Edited by Spányik Balázs
Posted

Igazából azt nem értem, hogy ha megcsináltad ConvertXtoDVD programmal akkor minek a többi? A program mindent tud: kezeli a feliratokat, tud mozgó menüt csinálni és egybõl ki is lehet írni DVD-re. Ez miért nem elég?

Posted (edited)

Köszi szépen. Isten vagy. Mûködik. Azt hittem, hogy a Convertxtodvd egyszerre csak egy filmet tud konvertálni. Már 12-t eddig átkonvertáltam, most hármasával olvasom be a progiba menüt csinálok és tök jól mûködik.

Gondolom ez avival is mûködik ugye? Mármint az, hogy egyszerre hármat beolvasok, mindegyiket felirattal, majd utána megcsinálja nekem mindhármat DVD-formátummá és menüvel?

Edited by Spányik Balázs
Posted

Pontosan. Ha a sorozatok beleférnek 50-55 percbe, akkor 4 epizódot tudsz rátenni egy DVD-re. Avi esetén arra kell ügyelni, hogy a film címe és a felirat neve pontosan ugyanaz legyen. Plusz lehetõség, hogy a felirat színét, betûfajtáját is meg tudod változtatni, ami az olvashatóság miatt nagyon fontos. Szerintem a sárga felirat szín sokkal jobban olvasható (fõleg Verdana betûvel) mint a hagyományos fehér. Elsõre talán a beállítások nem teljesen egyértelmûek, de egy kis próbálgatással mindent meg lehet találni és át is lehet állítani! Nagyon szuper egy progi.