Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Chrome


nagygabor

Recommended Posts

nagygabor

Sziasztok!

 

Megjelent a Google böngészõjének elsõ BETA verziója. Tessék tesztelni! :)

>>Letöltés<<

 

Barátságos, letisztult kezelõfelület. Amit már a googletól megszokhattuk.

A könyvjelzõket és a jelszavaimat nekem egy az egybe átmásolta a firefoxból.

Link to comment
Share on other sites

Slim

Nekem Sandboxie-vel nem akar mûködni, de egyébként nem rossz.

Link to comment
Share on other sites

KeLa

Nyugodtan telepítheted! Nem szemeteli tele a rendszert és nem épül bele a winbe.

 

A telepítési helye kicsit szokatlan.

 

C:\Documents and Settings\felhasználó\Local Settings\Application Data\Google\

 

Bár áthelyezhetõ máshova (sajátgép, mappa áthejezése) az User Data könyvtár ismét a régi helyen jön létre. Itt tárolja a használattal kapcsolatos dolgokat, beállításokat (már ami van)

 

Az Ad Muncherrel kiegészítve kitûnõnek mondható. Az MS ragaszkodik a saját böngészõjéhez, így nem cserélhetem le az IE-t a Crhome böngészõre, pedig megtenném.

 

A Gmail és a többi goggle alkalmazás szinte villámgyors vele. Már azért is érdemes kipróbálni. Elmondható, hogy gyorsabb a többieknél és kevésbé éhes, a ram és proci használat jónak mondható. Stabilitása jó, bár egy kis szemétkedéssel sikerült kifagyasztani.

Az Opera kényelme után pár dolog hiányzik, de ez még csak a 0.2.xx Beta, még sokminden elõfordulhat a végleges kiadásik.

Link to comment
Share on other sites

nagygabor

Fél nap használat után azt tudom mondani, hogy nagyon gyors és stabil. Hosszú futás idõ után sem eszi meg a memóriát.

Link to comment
Share on other sites

janowolf

Sziasztok!

 

Teljesen szuperül működik. Egyedül a CIB JAVA-s internetbankkal nem birkózott meg.

 

JanowolF

Link to comment
Share on other sites

Garono

Egyelőre nálam is remekül működik, egyedül a firefoxos add-onokat hiányolom. De, mivel a Google támogatja a Mozillát, szerintem nem elképzelhetetlen, hogy az add-onok mindkét böngészővel kompatibilisek lesznek. :)

Link to comment
Share on other sites

KGigi
A telepítési helye kicsit szokatlan.

 

Ha jól emlékszem, a GTalk is ide települ, szóval nem meglepő az útvonal.

Link to comment
Share on other sites

Giraffe1

Így két nap után nekem abszolút pozitívak a tapasztalataim vele. Egyedül a könyvjelzõk kezelése tûnik (egyelõre?) furcsának, kényelmetlennek. Ezen kívül biztosan szükség lesz hozzá többféle pluginra, mert nagyon sokan ezek miatt szoktak, szoknak át a Firefoxra.

Webfejlesztõként is tetszik eddig, bár ott is vannak kisebb hiányosságok (még), de nagyon örülök, hogy a rókához hasonlóan a Chrome is natívan támogatja az SVG-t :D - így egyre bátrabban lehet ehhez az eszközhöz is nyúlni.

Link to comment
Share on other sites

szmolkalaszlo

Nálam java-s dolgok nem töltõdnek be. Hibaüzenet: "Nincs elérhetõ Plugin a tartalom megjelenítéséhez".

Épp most olvastam egy cikket az indexen (ez itt nem a reklám helye). Azt írták milyen szuperül mûködnek alatta a javás lapok. Hát most szuperül, vagy nem szuperül?

Ha valakinek van ötlete segítsen, én nem találtam hozzá való plugin-t.

Link to comment
Share on other sites

elin

Sziasztok!

Én is kipróbáltam a Chromot és nagyon bejött. Az Avantot használom amúgy, abban nagyon tetszik, hogy a képeket nagyítani lehet és hogy az oldalak méretét is. Ezeket hiányolom még a Chromból.

 

Viszont tudnátok-e segíteni, hogy a könyvjelzőimet hogy tudnám átvinni Avantból Chromba? Mert ha az AB-ben választom a Kedvencek exportálását, nem jelenik meg a Local Settings\Application Data\Google\, csak a felhasználó nevéig, hogy oda tenném.

Link to comment
Share on other sites

pampalini

Ameddig jobb ötlet nem érkezik-> Avant: Kedvencek exportálása (C:/-re Bookmarsk.html, Innen importálod -> IE/Importálás és exportálás/Kedvencek importálása (C:/-rõl Bookmarsk.html) -> Google Chrome/Személyre szabás/Kedvencek és beállítások importálása. Innen már a Google kiolvassa az IE-bõl.

Link to comment
Share on other sites

Razak_255

Nyugodj meg! Ez teljesen alaptalan! Én úgy hallottam és értelmeztem, hogy ez csak azért van benne, mert állítólag a szöveget egy az egyben átvették bizonyos alkalmazásokból és elfelejtették a szövegezést átírni és a a böngészõnek megfelelõ szövegezést készíteni neki. Ezt be is ismerte a google, szóval biztosan kifogják javítani.

Link to comment
Share on other sites

Fujitsu

Úgy látom, a Google böngészője itt mindenkinek elnyerte a tetszését. :) Nekem felemás érzéseim vannak ezzel a programmal kapcsolatban. :hááát: A Chrome felülete túlzottan egyszerű, s ez az egyszerűség már a használhatóság rovására megy. Nem tetszik, hogy nincs keresősáv; a keresési előzményekben így jóval nehezebb keresni. Alapvető gombok hiányoznak az eszköztárról, a könyvjelzőkezelés katasztrofális, ráadásul még kiegészítőket sem lehet telepíteni. A weboldalak megjelenítése sem hibátlan, az alkalmazás stabilitása is hagy még némi kívánnivalót maga után (nekem legalábbis sikerült lefagyasztanom). A programot magyarra fordító szakemberek sem álltak a helyzet magaslatán. A Chrome-ban vannak nagyon jó funkciók is, az is tetszik, hogy nyílt forráskódú, de annyira nem nyerte el a tetszésem, hogy a Firefox helyett ezt használjam. :hááát:

Link to comment
Share on other sites

Garono

Azért ne felejtsük el, hogy egy 0.2-es verziójú béta programról beszélünk. ;)

Link to comment
Share on other sites

KeLa

Állítólag a Google már dolgozik az API-n és annak közzététele utána biztos beindul a plugináradat.

 

Ha figyelembe veszem a kedvencem (Opera) 9.5 ös végleges kiadását ami még a 9.6.xx buildnél is sok hibát tartalmazott, a beta 0.2.x Chrome kifogástalannak tûnik 2 napos használat után. Valószínûleg ez a build csak alapja, váza egy böngészõnek, nagyon sok minden fog még belekerülni mire a végleges változatát kiadják. Ha elterjed (2 nap után 3% részesedés állítólag) legalább szabványos weboldalak fognak készülni és nem kell bajlódni, hogy IE, FF stb. jól jelenítse meg az oldalt. Nekem nagyon bejön ez a minimál stílus. Remélem a végleges verzió sem lesz agyonzsúfolva gombokkal, menükkel.

Edited by KeLa
Link to comment
Share on other sites

nagygabor

Ez a 0.2-es beta változat sokkal jobb, mint egynéhány konkurens böngésző. Google innen-onnan összeszedte a jobb ötleteket, és belegyúrta ebbe a böngészőbe. Nem kétséges, hogy a végleges verzióra sokan fognak áttérni. Nekem csak a Firefoxból megszokott add-onok hiányoznak. Mivel a Firefox alapját is használja, ezért vérható, hogy sok kiterjesztés meg fog jelenni majd Chrome alá.

Link to comment
Share on other sites

KeLa

Mire kijön a végleges verzió, addigra kijön az API is. Lesz annyi Add-on "fícsör", hogy gép kell hozzá ha teletömöd. Sok Final Release hibásabb problémásabb, mint a Chrome Beta 0.2.149.27. Azt hiszem az is magáért beszél, hogy már közel három százalék a részesedése. A többségnek tetszik.

 

Link to comment
Share on other sites

Fujitsu
Azért ne felejtsük el, hogy egy 0.2-es verziójú béta programról beszélünk.

Egy pillanatra sem felejtettem el. :)

Nekem nagyon bejön ez a minimál stílus. Remélem a végleges verzió sem lesz agyonzsúfolva gombokkal, menűkkel.

Örülök, hogy van, akinek tetszik a fapados kezelőfelület. Szerintem viszont meg kellene adni a felhasználóknak a választás lehetőségét a normális és a minimális kezelőfelület között. :démonikacaj:

A többségnek tetszik.

Ez a lényeg. :igen:

Link to comment
Share on other sites

Einstein

Ma reggel óta jómagam is tesztelem és nekem eddig nagyon bejött. Jó lenne ha bele lehetne integrálni az Oribit Downloadert.

Link to comment
Share on other sites

Skel91
Nekem nem jött be, bár nagyon szép és van ahol gyorsabb is, de nekem állandóan lefagyott a java és flash tartalmaknál. Majd az első végleges verziót újra meglesem, addig csak fejlesztgessenek.
Link to comment
Share on other sites

Csabeszka

Én pont most kezdtem használni és tényleg gyors, mindössze 7000 kb-ot eszik a ramból.

Link to comment
Share on other sites

Pjotr
Szolgálati közlemény: Ne offoljatok (és ne beszéljetek az "X Aktákról"), mert takarítás lesz hozzászólásokat és felhasználókat illetően is!
Link to comment
Share on other sites

Csabeszka

Ha a pcworld hasábjain azt fogom olvasni, hogy nyugodtan lehet használni, akkor visszatelepítem, egyébként nagyon dicsérem azt a tulajdonságát, mivel nálam a tűzróka 100 megát is fel szokott papálni (???) a ramból és a proci is egy ideig mindig 100%-on van. Ezzel szemben míg a gépemen volt a króm, RAM 7 MB, a proci 8-10%-on mozgott. Ez egy dicséretes tulajdonság. Ezt a tűzrókával miért nem tudják megtenni? Ha állítólag ők feleszti a google (???) De megvárom a PC World hivatalos tesztjét, amire szerintem nem kell sokat várni. :)

 

Csabeszka! Tűz hosszú ű (tűzfalban, tűzrókában egyaránt), de a legjobb volna, ha egyáltalán nem fordítanánk magyarra a szoftverek tulajdonneveit. Az új és az úgy hosszú ú. (Előző hozzászólás, amit időközben töröltem.) A mondatok végén meg nem vesszőt rakunk és írunk tovább egy másik mondatot, hanem pontot és kezdünk egy újat. Továbbá elolvassuk, amit írunk, mert ha nincs semmi értelme, és Balázsnak nincs kedve magyar tanárt játszani, rálép a Töröl gombra! Irgum-burgum vaskalap!

Link to comment
Share on other sites

Einstein

Nekem eddig semmi bajom nincsen vele és szerintem az októberi de legkésõbb a novemberi számban lesz egy kis ismertetõ errõl a programról.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...