Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Vélemények a 2008. szeptemberi számról


payskin

Recommended Posts

payskin

Elnézést, hölgyeim és uraim, "elaludtam"! :alszik:

 

 

cimlapok_0809.jpg

 

Részletes tartalom a szokott helyen!

Link to comment
Share on other sites

nascar

Már múlt hónapban is! Még a topicot sem Te nyitottad. :P

 

Az új számot átböngészve, csak pozitív jelzõk jutnak az eszembe. Már hónapok óta... 8):)

Link to comment
Share on other sites

Aneurysm

Weblapokat hogyan lehet PDF-be lementeni? Én FireFox-hoz használom a printpdf kiegészítõt, de teljesen szét van csúszva a lementett honlap :( .

Link to comment
Share on other sites

payskin

@Aneurysm: ??? (Hogyan is kapcsolódik a szeptemberhez?)

 

@Einstein: ??? (Nem látszódnak a hozzászólásaid és van 20%-od. Nem tudod, miért?)

Link to comment
Share on other sites

Aneurysm

Azért mert a PDF szerepel a szeptemberi témák közt.

Link to comment
Share on other sites

payskin

Eh... Szóval értem, de mégsem. Ha a szeptemberi számmal és/vagy annak cikkeivel kapcsolatban van mondanivalód, kérdésed, észrevételed stb., azt ide. A PDF-fel kapcsolatos kérdéseket meg a SZOFTVER rovat megfelelő részébe, ok?

 

Egyébként meg tedd fel az Acrobat 30 napos demóját, vagy van egy csomó, az általad használthoz hasonló ingyenes PDF-nyomtató program. Einstein ezek közül a PDFCreatort javasolná, ha megtalálná végre a HOZZÁSZÓL gombot az oldal alján és/vagy a Delete gombot a billentyűzetén.

 

És akkor innentől koncentráljunk a szeptemberi számra!

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Már megint minõségi cikkeket sikerült összehozni a mesterfogásokban. Különösen örülök a webes cikkeknek, php rovatnak, Nas, és a többi cikk is jól sikerült. Számomra külön öröm, hogy a vásárlási tanács is átdolgozáson esett át. Kifejezetten elégedetten olvastam az apróbb tanácsokat, amik már végre nem 3-4 hónaposak, (ottfelejtett okosságok) hanem igazi újdonságok. Ilyenkor mindig szivesen forgatom a lapot. Az sem kizárt, hogy minden cikket elolvasok. Végezetül nagyon tartalmas szeptemberi szám sikeredett. A pc studio is kifejezetten érdekes volt.

 

Csak így tovább és várjuk a cikkek (websuli, php, ...) folytatást a mesterfogások rovatban.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Aneurysm

A Lapindítóval kapcsolatban: én is egyet értek, hogy nem volt agyonreklámozva az Olimpiai HD-közvetítés, de internetes hírportálokon foglalkoztak a témával, sőt úgy emlékszem napilapokban is többször megemlítették, továbbá az m1-en is bemondták néha. Úgyhogy azt azért nem lehet mondani, hogy a többség nem tudott róla. Emlékeim szerint már tavaly októberben megírták az újságok az Olimpia nagyfelbontásban való közvetítésének tervét, és azóta is folyamatosan jöttek a hírek, hogy éppen hogy áll a megvalósítás. Egyetlen dolog amit hiányoltam az néhány technikai információ. Például mindenütt azt írták, hogy Budapesten tetőantennával lehet majd fogni, a fórumokon meg ment a találgatás, hogy elég erősen sugározzák-e a jelet ahhoz, hogy számítógépes DVB-T vevőhöz kapott kis botantennával lehessen fogni. Illetve azzal kapcsolatban is voltak kérdőjelek, hogy muszáj-e kimondottan HD MPEG4-képes DVB-T egységet venni, vagy szoftveresen megoldható a dolog. Továbbá hogy olyan tömörítést alkalmaznak-e, amelynek lejátszását a számítógép VGA-kártyái gyorsítani tudnak. Ezek voltak azok a kérdések, amelyek legtöbbször felmerültek az ehhez kapcsolódó fórumokon, és biztosan csak akkor tudtuk megválaszolni őket, amikor már elkezdődött az Olimpia. Egyébként a válaszok: egy 3000 forintos kínai DVB-T vevővel, a mellékelt botantennával, a VGA gyorsításának bekapcsolásával kiválóan működött minden :) .

Link to comment
Share on other sites

Telek Zoltán

Nos igen, sok a kérdés a téma körül. De én kifejezetten az elõfizethetõ ajánlatokat vártam volna - arról tényleg tudhattak, hogy van Olimpia HD-ben az emberek, csak azt nem - ahogy írtad - hogy hogyan kaphatják kézhez. Az említett "kínai" megoldás meg szerintem egy hétköznapi átlagpolgárnak túl bonyolult.

Link to comment
Share on other sites

Dávid Csaba

Számomra a szeptemberi lapszám a legfantasztikusabb! Kérdeznéd, hogy miért? Épp azt olvasgattam, mikor a feleségem odahozta EZT! :D

Link to comment
Share on other sites

payskin
:oké:
Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Gratula Dávid Csaba a kis jövevényhez! Nekem már két hetes a pici. Minél hamarabb olvassa csak ő is a Pcworld-t. Hadd ismerkedjen csak a világgal, és a magazinnal. Az biztos, hogy emlékezetes minden perce. Mégegyszer gratulálok. :ole:

 

A Magazin PcStudio-on miért nincs fenn a honlapon találhato video sorozatok? Pl a Hálózatépítés kezdőknek 1-5. Ha jól emlékszem nem láttam a dvd-n. Szerintem érdemes lenne oda is feltenni. :)

Link to comment
Share on other sites

Dávid Csaba

Nem kell aggódni, már az első gyermekemet is időben függővé tettem: 3 hónaposan PCWorld-özött. ;):D

Íme a bizonyítékok: KÉP1 KÉP2

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Annyira aranyos. Nekem is fantasztikus a szeptemberi szám. Hogy miért? Íme a bizonyiték, most múlt két hetes a picike. Úgy örülök, mert van kivel olvasni.

 

Az biztos, már leköti a figyelmét a magazin. :)

Link to comment
Share on other sites

Dávid Csaba

Ugye, hogy mennyire tudnak örülni a színes képeknek?! Nekik ez vizuális mámor. :D

Gratula! ;)

Link to comment
Share on other sites

PalGer

Sziasztok!

 

Nagyon szeretném ha Bátky-Valentin Zoltán folytathatná cikkét a Steinberg szoftverekkel való zeneszerkesztés témájában "Bitekbõl hangok". 2000 körül vettem meg a Steinberg Cubase VST Score 5.1 szoftvert 150.000,- forintért. Sajnos a mai napig nem tudtam megtanulni a kezelését. Bár sok zenét írtam az alap beállításokkal, és alap hangszerekkel a plug-inek és egyéb érdekességekkel egyáltalán nem tudtam megbarátkozni és nem jöttem rá hogy hogy tudom kimenteni wav-ba a kész mûvet. Felhívtam a céget akik eladták nekem a szoftvert de õk avval bíztattak, hogy indul egy tanfolyam (170.000 forintért) ami megtanít a Steinberg szoftverek kezelésére. Szóval hagytam az egészet... Nagyon jó lenne ha részletesen leírnátok a Cubase kezelését. Én vevõ lennék rá!!!

 

PalGer

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...