Kíváncsi Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Sziasztok! Feltennék egy számotokra biztos nagyon amatõr kérdést. .Szerettem volna egy egyszerû honlapot készíteni ,egészen jól megy- csak nem tudok olyan hivatkozást /horgonyt / készíteni, ami nem weblap csak egy egy egyszerû dokumentum. Valahogy át kellene alakítani úgy hogy a böngészõ megtalálja Ki tudná ezt nekem elmagyarázni?
Garono Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Gondolom a linkelésre gondolsz: <a href="dokumentumod.pdf">DOKUMENTUM</a> Fontos, hogy ez esetben az index.html filenak és a dokumentumod.pdf filenak ugyanabban a mappában kell lenniük. Csinálhatod azt is, ha több dokumentumod van, hogy ezeket a fileokat egy külön mappába gyűjtöd (pl. docs), majd a hivatkozás címének (ez a href utáni rész, idézőjelben) docs/dokumentumod.pdf-et adsz meg. Tehát a lényeg, hogy a file címének mindig a HTML filehoz képesti helyét add meg.
Fujitsu Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 @ Kíváncsi: Ha a "docs" mappa nem a weboldalt tartalmazó mappán belül helyezkedik el, az sem baj. <a href="../docs/dokumentum.kitejesztés">A dokumentum letöltéséhez kattintson ide</a> Ez a linkelés akkor működik, ha a "docs" mappa ugyanabban a könyvtárban van, mint a weboldalt tartalmazó mappa. A Linux tesz különbséget kisbetű és nagybetű között, ezért (amennyiben Linuxot futtat a szerver, ahová feltöltöd a weboldalt és a dokumentumokat) lehetőleg a mappák és a dokumentumok nevei ne tartalmazzanak nagybetűket (ez esetben természetesen az elérési utakban se legyenek nagybetűk). A link viselkedésének befolyásolására is van lehetőség, erre a célra vagy a "target" attribútumot, vagy a JavaScriptet használhatjuk (dokumentumtípustól függ, hogy melyiket célszerű alkalmazni).
Garono Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Fujitsu, nem is tudtam, hogy a BBCode-ban van HTML tag. Mondjuk akkor már célszerű lenne CSS és PHP (esetleg JS) is.
Fujitsu Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 Fujitsu, nem is tudtam, hogy a BBCode-ban van HTML tag. Most már tudod. Van még SQL is. A teljes listát itt találod.
payskin Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 (Ismerjük meg saját fórumunkat egy szép csütörtök hajnalon!)
Recommended Posts