Jump to content

Boot CD készítése


toogyer
 Share

Recommended Posts

toogyer

Sziasztok

 

Segítséget kérnék. Kezdõ linuxos vagyok, most szeretném kipróbálni a SUSE Linux-ot, eddig csak Windows használtam, a múlt havi PC WORLD lemezmellékletén rajta is van a 11-es verzió. Hogyan lehet boot DVD készíteni, hogy telepíteni tudjam a BIOS beállításain keresztül? Mit kell a NERO-n állítani ahhoz, hogy boot(telepítõlemez) lemez jöjjön létre? Másik kérés, van-e olyan weboldal, mely magyar nyelvû és linuxos programokat tartalmaz (médialejátszó, fájlkezelõ, vírusirtó, stb...)?

 

Üdvözlettel Toogyer

Link to comment
Share on other sites

Doc

A NERO-val pontosan a CD/DVD kép kiírása menüpontot kell választani. Ezzel lehet is boot-olni. Ha minden igaz SUSE live CD-volt a mellékletben, ekkor telepítés nélkül ki tudod próbálni milyen a linux. Telepítéssel viszont vigyázz, mert ha több OP rendszert is használsz eléggé bekavarhat. Rengeteg magyar oldal van, ahol programokkal foglalkoznak de azért vannak eltérések disztribúciók között ezért érdemes a megfelelõ oldalon keresgélni.

Kezdõ linuxnak én pl Ubuntu-t ajánlanék, azzal lehet sokat gyakorolni. Mert persze linux használatához rengeteg tanulásra lesz szükséged, de a ráfordított idõ kamatostul megtérül.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...