Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Boot CD készítése

Recommended Posts

Posted

Sziasztok

Segítséget kérnék. Kezdõ linuxos vagyok, most szeretném kipróbálni a SUSE Linux-ot, eddig csak Windows használtam, a múlt havi PC WORLD lemezmellékletén rajta is van a 11-es verzió. Hogyan lehet boot DVD készíteni, hogy telepíteni tudjam a BIOS beállításain keresztül? Mit kell a NERO-n állítani ahhoz, hogy boot(telepítõlemez) lemez jöjjön létre? Másik kérés, van-e olyan weboldal, mely magyar nyelvû és linuxos programokat tartalmaz (médialejátszó, fájlkezelõ, vírusirtó, stb...)?

Üdvözlettel Toogyer

Posted

A NERO-val pontosan a CD/DVD kép kiírása menüpontot kell választani. Ezzel lehet is boot-olni. Ha minden igaz SUSE live CD-volt a mellékletben, ekkor telepítés nélkül ki tudod próbálni milyen a linux. Telepítéssel viszont vigyázz, mert ha több OP rendszert is használsz eléggé bekavarhat. Rengeteg magyar oldal van, ahol programokkal foglalkoznak de azért vannak eltérések disztribúciók között ezért érdemes a megfelelõ oldalon keresgélni.

Kezdõ linuxnak én pl Ubuntu-t ajánlanék, azzal lehet sokat gyakorolni. Mert persze linux használatához rengeteg tanulásra lesz szükséged, de a ráfordított idõ kamatostul megtérül.