tens1on Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Sziasztok!Nagyon kezdõ vagyok még e téren, de gondolom jól tettem, hogy felétek fordultam az ügyben, és remélem, hogy érkezik vmilyen segítség a problémámra! Alaplapom: GIGABYTE GA-M52l-S3 Ház: Codegen 604AL-CA 400W Az a probléma áll fenn, hogy a ledek,illetve a power és reset gomb nem akar mûködni... Akárhogyan probáltam bekötni õket Valami mindig nem jó! A házból jövõ kábelekre ez van írva: M/B SW, POWER LED, H.D.D. LED, RESET SW, és van egy POWER nevû is! A POWER LED és a POWER nevû csatlakozó csak egy kis kockából áll, a H.D.D LED-re pedig nincs szükségem. Angol nyelvû leirás (nekem csak IE-vel hozza be, a 25.oldalon van,de állitolag van vmilyen power led csatlakozo is ,lsd24.old) Az alaplapomon lévõ csatlakozók: 2 4 6 8 - - 14 16 18 20 1 3 5 7 9 - - - - - (a 9 -es re no connector van irva) 1-3 Ide Hard Disk Active Led 2-4Msg-Power-Sleep Led 5-7 Reset Switch 9-NC 6-8Power Switch 14-16-18-20 Speaker Connectors A leirásban a rajz itt találhato: 1-7-10 Kérlek titeket aki tudja a helyes bekötési sorrendet az legyen szíves írja le, lehetõleg minél hamarabb! Köszönöm szépen elõre is!
Denibaby Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Kedves Tagok! Teljesítmény-gondjaim(?) vannak. Jó nagy villám után táp és alaplap / Gigabyte GA-945GZM-S2 azt hiszem 775 is volt a tipusjelben. /csere történt. Tudtam VirtualDubot, Windows Media Centert /tv/ és internetet használni. Az újabb alaplap: GA-G31M-S2L. Megy a film-tömörítés, de mellette már nehéz tv-t nézni v. böngészni, mert a CPU 100%on van. A win.-mailt nem tudom megnyitni. Feladatkezelõben úgy látszik, mindkét mag mûködik. A szervíz azt mondja, telepítsek újra!! Nem létezik(bocs), tiszták a programjaim és jól mûködnek. Nem gyengébb ez az újabb tipus??? http://tw.giga-byte.com/Support/Motherboar...?ProductID=2603 http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mother...?ProductID=2693 hátha ezek segítenek. Köszönöm aki segít a döntésben!!??
Pjotr Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Alaplapcsere után, ha nem formáztál, ne csodálkozz, hogy "sportszelet" került a palacsintába.
Fifus Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Voltam már így egy házzal én is, elvittem egy boltba és ott helyben bekötötték, bár pénzbe került. Jó dühös voltam, hogy ez se megy, bár ahogy megoldották, nekem eszembe se jutott volna.
tens1on Posted August 13, 2008 Author Posted August 13, 2008 Mért hogyan oldották meg? Elvihetném a boltba, de a távolság miatt macerás lenne cipelni a gépet Ameddig meg nem kapok segítséget a helyes sorrendről, addig meg kapcsolgatom resettel a gépet.
Denibaby Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Alaplapcsere után, ha nem formáztál, ne csodálkozz, hogy "sportszelet" került a palacsintába. Kedves Pjotr. A formázás megtörtént a szervízben, a VISTA-telepítéssel./ előtte lementettek mindent /. A sportszelet a hiteles progikkal nem kerül be. Marad a kérdésem. Miért nem tudom terhelni az új CPU-t, mint a régit. Üdv. Emlékeztetőül: a 2 alaplap linkjét mellékeltem, hogy ne kelljen keresni. Még valami : a hangerő is kissebb. http://tw.giga-byte.com/Support/Motherboar...?ProductID=2603 http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mother...?ProductID=2693
nagyjani Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Sziasztok!Nagyon kezdõ vagyok még e téren, de gondolom jól tettem, hogy felétek fordultam az ügyben, és remélem, hogy érkezik vmilyen segítség a problémámra! Alaplapom: GIGABYTE GA-M52l-S3 Ház: Codegen 604AL-CA 400W Az a probléma áll fenn, hogy a ledek,illetve a power és reset gomb nem akar mûködni... Akárhogyan probáltam bekötni õket Valami mindig nem jó! A házból jövõ kábelekre ez van írva: M/B SW, POWER LED, H.D.D. LED, RESET SW, és van egy POWER nevû is! A POWER LED és a POWER nevû csatlakozó csak egy kis kockából áll, a H.D.D LED-re pedig nincs szükségem. Angol nyelvû leirás (nekem csak IE-vel hozza be, a 25.oldalon van,de állitolag van vmilyen power led csatlakozo is ,lsd24.old) Az alaplapomon lévõ csatlakozók: 2 4 6 8 - - 14 16 18 20 1 3 5 7 9 - - - - - (a 9 -es re no connector van irva) 1-3 Ide Hard Disk Active Led 2-4Msg-Power-Sleep Led 5-7 Reset Switch 9-NC 6-8Power Switch 14-16-18-20 Speaker Connectors A leirásban a rajz itt találhato: 1-7-10 Kérlek titeket aki tudja a helyes bekötési sorrendet az legyen szíves írja le, lehetõleg minél hamarabb! Köszönöm szépen elõre is! Szerintem teljesen egyértelmû a bekötés a rajz alapján, jobban nem lehet leírni sem. A kapcsolóknál mindegy a polaritás, a ledeknél nem. Ha nem megy, akkor tényleg jobb ha a szervízre bízod!
tens1on Posted August 14, 2008 Author Posted August 14, 2008 A problémát megoldottam!Köszönöm a segítségeket!
Recommended Posts