Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Szevasztok!

Segítséget szeretnék kérni tõletek AVI fájl szerkesztésében.

Van egy filmem ami több cd-bõl vagyis több avi fájlból áll ezeket kéne egybevágni.

De sajnos nem tudom milyen programmal lenne ez lehetséges.

Ha van ötletetek akkor írjatok léccci!

Elõre is köszönöm a segítséget.

E-mail: kovacsandor@citromail.hu

Posted

VDub

fájl-->videofájl megnyitása-->fájl-->hozzáfûzés-->közvetlen adatfolyam másolás-->hang-->forráshang-->hang-->közvetlen adatfolyammásolás-->fájl-->mentés aviként

• 11 months later...
atomenergia
Posted (edited)

Keresek egy programot, amit eddig csak egyszer láttam. Annyit tudok róla, hogy lehet benne vágni, lassítani, gyorsítani és a fájlformátuma valószínûleg PDS. Csak a neve kellene! Elõre is köszi a segítséget.

Már megtaláltam:

CyberLink Power Director

Érdemes legalább kipróbálni a programot szerintem.

Bocsi a felesleges hozzászólásért, egy kicsit jobban utána kellett volna néznem! :) De legalább azt is tudjuk, hogy a .PDS az a CyberLink Power Director formátuma

Edited by atomenergia
Posted

Pontosabban a projekt mentési formátuma.

• 11 months later...
Posted

Van-e segítség? Műholdas tv-ról W.Media Centerrel veszek fel filmet. Sugárzási , jel-gyengeség miatt néha megáll, szaggat az avi film (nem sok helyen). Joiner, Vdub old format, Divfix nem segít. Kösz! IL

[OP]Destroy-man Köszönöm, azóta mást is próbáltam, Talán egy vágó programmal ( a filmet követve) a kockákat vágnám ki. De mivel ? Movie maker nem jó. Keresek, csak jusson eszembe, mert van ilyen....de ha kapásból tudsz...akkor köszönöm ! IL

[OP]Destroy-man
Posted

Ezzel szoftveressen nem tudsz mit csinálni. A műholdvevő a gyenge láncszem.

• 2 weeks later...
Posted

VirtualDubbal nagy felbontású avi-kat kisebbre tömörítek (640x480, és 640x352-re). Ha kész, képeket akarok menteni. Nehéz viszonylag jó minõségû képkockát találni. Fõleg, ha az alak mozog. "Szellemképesek" a képek. A filterekkel próbálkozom rég, de eredmény nélkül. Xvid Mpeg-4 codek, general porpuose, single pass.

Kb 800 MB-ig H263 és csak a B-VOPs van bejelölve.

Ugyanígy van nagyobb méretû fájlnál is, csak az MPEG Quantization type-t használom.

Már nagyon sok leírást olvastam, eredményre nem jutottam. Ehhez kérnék (tudom nem egyszerû) tanácsot!? Üdv!

Posted

Akkor a tömörítés elõtt "lopd" õket le, egy "normális" lejátszó programmal. Utána a képet már úgy méretezed át, ahogy akarod.

Posted
Akkor a tömörítés elõtt "lopd" õket le, egy "normális" lejátszó programmal. Utána a képet már úgy méretezed át, ahogy akarod.

Nagyszerû válasz...de tényleg. DE...akárkinek megmutatom a képeket, és kéri a filmet? A filmnek kellene jónak lennie, és így képet lopni. :lol: pl.: 765x625-rõl 640x480.ra...vagy kisebbre. Nagyon régi leírásokat találok. Már az XviD egészen más szerkezetû. Kösz!

[OP]Destroy-man
Posted

A megoldás egyszerü: nyisd meg a fájlt virtualdubbal, pörgesd oda a filmet ahonnan a képet szeretnéd lopni, majd egyesével pörgesd a képkockákat. 30-ból legalább 1 biztos éles lesz! Ugyis csak 3 képet akarsz csinálni, nem? :D

És lehetőleg olyan jelenetet keress, ahol kevés a mozgás.

Posted

Tömörítés nélkül kell menteni a filmet, és akkor nem csak a keyframe-ek lesznek élesek, hanem mind.

[OP]Destroy-man
Posted

Na igen, de a forrás anyag is nagy valószinüséggel tömörített képanyag. Egy tömöritetlen film iszonyatos helyet foglal ekkora felbontásban. Egy 2 órás film több száz giga.

Posted
Destroy-man' date='2010. augusztus 4. 11:55' post='422887']Na igen, de a forrás anyag is nagy valószinüséggel tömörített képanyag. Egy tömöritetlen film iszonyatos helyet foglal ekkora felbontásban. Egy 2 órás film több száz giga.

Ez túlzás 7-8 GB egy 2 órás film dvr-ms formátumban. Hauppage WinPVR 500 hardveres tömörítésû a tv-kártya. Ebbõl HandBrake-kel avi lesz jó minõségben. DE a VirtualDub-ot kell használnom más esetben (lásd fent) , mert nem 720x576 méretet akarok, hanem kevesebbet, hogy ráférjen egy lemezre. Ehhez viszont jó XviD beállítás kell.......még nem találtam el.

Posted

A DVR-MS tömörített. :hááát: Egyébként pedig sz.rból nem lehet várat építeni. :fogatlan:

[OP]Destroy-man
Posted

VirtualDUB-ba a video codecet állítsd át tömörítettlen AVI-ra, és megtudod miről beszéltem. :) Egyébként így tényleg csak a keyframekről tudsz képet menteni, ami még viszonylag jó is lesz.

De szép is lenne, ha mindenki tisztában lene a lossy és a lossless fogalmával. :(

Posted
A DVR-MS tömörített. :hááát: Egyébként pedig sz.rból nem lehet várat építeni. :fogatlan:

A dvr-ms nem Vacak. A HandBreak után sem az. (ekkor már 640x480 és avi). A VirtualDubbal a logot távolítom el, ahhoz pedig kell a full process.

A tömörítettség és helyfoglalás témával egyetértek! Azt hiszem ki is tárgyaltuk, Kösz a válaszokat!

• 1 month later...
Posted

Egy film két kb 700MB-os részre van bontva avi formátumban.Összefűztem az Allok Videó Joiner programmal, szintén ebbe a formátumba az eredeti videó,audió,képváltás és felbontás beállításait megtartva.Kaptam egy kb 600MB-os filmet ami tényleg össze van fűzve.De miért csak ilyen kicsi lett?Nem 1400MB-nak kellett volna lennie?

Posted

De. Újrakódolta valamilyen kodekkel, ami valószínûleg durván veszteségesebb, mint az eredeti volt.

Posted

@ stabipapi:

Én ezt Nandub-bal szoktam megoldani. Elõször: File -> Open video file. Utána: File -> Append AVI segment. Beállítások: Video -> Direct stream copy, Audio -> Direct stream copy. Ha ez kész, akkor File -> Save as AVI. :ötlet:

Posted
De. Újrakódolta valamilyen kodekkel, ami valószínûleg durván veszteségesebb, mint az eredeti volt.

Nem voltak tele junk fájlokkal? Nem jelent meg lejátszáskor egy nagy , fekete alapon zöldrácsos vinnyogó ablak? A joiner funkció mind kiszedi! Elõfordul, és kisebb lesz valamennyivel. A jelzett különbség nagyon durva...vagyis szokatlanul sok.

A joiner gyorsan végez. Ha átkódolta, az hosszú idõt vesz igénybe. Az összefûzés is hamar kész. Errõl nem írt.

Posted

Nos a helyzet a következő.Tegnap este még kísérleteztem vele.Ha a kimeneti formátum MPEG 4 video, akkor már 800MB-os lesz.Az előző avi formátumnál pedig az említett 600MB. Egyébként mindkét esetben először átkonvertálta valamivé a két részt majd összefűzte.Ez kb 35percig tartott. De most az előbb pedig megpróbáltam úgy hogy a kimeneti formátumot " Az eredeti videóval azonos" lehetőségen hagytam.És láss csodát a nagysága a két rész összege lett, s az egész művelet 1.5 percig tartott. A részeket most nem konvertálta egyszerre azt írta hogy "Videó fájlok összefűzése".

Hát így sikerül rájönnöm.A segítséget és a válaszokat köszönöm szépen, mert tényleg rávezettetek hogy amit eddig csináltam annak nem olyannak kellene lennie.