Csaba_# Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Üdv mindenkinek! Windows alatt használható, és egyszerûen kezelhetõ Webszerver programot keresek... Ha tudtok ilyen linkeljétek be. Elõre is köszönöm!
Csaba_# Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 Már ne törjétek magatokat a válasszal... Van itt egy mûködõ megoldás.
vmiki Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Én azért javasolnék mást: XAMPP lite, még telepíteni sem kell, és csak akkor futtatod, amikor szükséged is van rá, így nem pazarolja az erõforrásokat feleslegesen. De te tudod...
kicsig117 Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Én azt szeretném kérdezni hogy azt hogy lehetne megoldani Windows on vagy Linuxon, hogy én csinálok ithon 1 Html oldalt amit már így házilag le is teszteltem. De hogy vagy mivel tudom megoldani azt hogy mások is lássák az oldalt mert az addig nagyon jo hogy Localhost... én látom meg kipróbálni mindent arra jo de mások ha beirják a böngészõbe www.oldalamneve.hu akkor lássák az oldalt. Elõre is köszi a választ
Garono Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Veszel egy domaint, meg egy tárhelyet hozzá. Bár csinálhatsz otthoni webszervert is, de az bonyolult és valamivel költségesebb. De elsõre szerintem bõven elég lenne egy ingyenes (reklámos) tárhellyel próbálkoznod. http://www.ingyen-tarhely.info/ingyen-magyar-tarhely.html
kicsig117 Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Csak ezekkel a tárhelyekkel az a bajom hogy nekem nem elég hely... . És leírnád hogy miben bonyolultabb és költségesebb?
Garono Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Kell venned saját magadnak a szolgáltatódtól egy fix IP-t, aztán venned kell egy domaint, a domaint pedig a saját IP-del összekapcsolni. Aztán fel kell állítanod egy szervert, ami azért nem annyira egyszerû feladat.
Pjotr Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 DynDNS, és egy sima Apache beállítása linuxon kb 5 perc. Ha hozzákeverjük mondjuk a Samba-t, akkor összesen akár 10 perc is lehet.
kicsig117 Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 (edited) Hát köszönöm még csak anyit hogy szerintetek mennyit fogaszthat 1 gép 1 hónapban ha 0-24 be megy? Csak egy olyan kb. ár ne oylan brutál erőgépre kell gondolni. Edited February 25, 2010 by kicsig117
jagdtigger Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Nem fixen fogyaszt, attól függ mennyire terheled, a gépkonfigot illetően főleg proci teljesítményre kell figyelni, meg az interneted feltöltési sebességét is nézzed meg.
arpsoft Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Ha mondjuk átlagosan 100W-t fogyaszt (monitor nem kell rá, legalábbis nem állandóan), akkor egy hónap alatt: 30*24h*100W=72kWh. Egy kWh úgy 46 Ft körül van bruttó, ami így 3312 Ft költséget ad.
jagdtigger Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Amúgy otthoni webszerverre melyik linux lenne a legjobb(ez belső hálózatot szolgálná ki tárhellyel és információkkal)?
jagdtigger Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 Ne elakadtam, csinálnám az új kinézetet weboldalamnak de ha phpmyadmin-ba beakarok lépni hogy létrehozzak egy táblát akkora helyes adatok megadása után csak egy fehérséget dob ki de nem tudom mi baja . Ezek a verziók vannak fent(a win7 telepítésekor ezek voltak a legfrissebbek): MySQL 5.1 PHP 5.2 Apache 2.2 SZERK Megvan a ludas, a hosts fájlban benne se volt a localhost, de ami érdekes hogy a 127.0.0.1-el se működött , na mondom akkor próbáljunk meg mást, beírtam ezt a sort: 192.168.0.100 mg42 Érdekes mód ezután ezt a hostnevet használva működött .
jagdtigger Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Na ezúttal már tényleg halvány lila dunsztom sincs hogy mit csináljak. Gzip támogatást kéne egy WAMP szerverre tenni csak az a gond hogy a leírások amiket a gugli kidobott nem nagyon segítettek . Remélem valaki tud segíteni.
payskin Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Ezt told bele a .htaccessbe: # gzip compression. <ifModule mod_gzip.c> mod_gzip_on Yes mod_gzip_dechunk Yes mod_gzip_item_include file \.(txt|css|js)$ mod_gzip_item_include handler ^cgi-script$ mod_gzip_item_include mime ^text/.* mod_gzip_item_include mime ^application/x-javascript.* mod_gzip_item_exclude mime ^image/.* mod_gzip_item_exclude rspheader ^Content-Encoding:.*gzip.* </ifModule> Ahhoz, hogy működjön, be kell kapcsolni az Apache-ban a gzip module-t (jó eséllyel alapból be van kapcsolva).
jagdtigger Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Okés, csak az a bakkanó hogy nincs benne a gzip modul a apache telepítõjében . Tudom google, csak az a gond hogy amiket kidobott nem nagyon akartak mûködni. Note: Apache 1.3 uses mod_gzip, while Apache 2.x (2.0 and 2.2) uses mod_deflate. This guide focuses on Apache 2.x with mod_deflate to turn on GZIP support. Köszi .
Recommended Posts