Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Fekete csík

Recommended Posts

Posted

Új gépet vettem, új monitorral. A képernyõ jobb oldalán kb 1,5 cm-s fekete csík húzódik, a kép pedig kicsit összenyomódott. Az Auto beállítás nem segít.

Monitor: Acer P203W, 1680*1050, 32 bit, 60 Hz

Konfig: Intel s775 Core2Duo E8400 3,00Ghz, Gigabyte GA-EP35-DS3R alaplap, 2 GB RAM,

Galaxy 8800GT 512MB

Mit kéne tennem? Segítsetek! Köszi!

Posted

Monitorcserének hangzik. Képet esetleg? :)

Posted

A monitornak megfelelõ felbontás van beállítva a videokártya driverében? Lehet hogy az a gond.

Posted

Igen, az van beállítva, 1680*1050. Legfrissebb driver az Nvidia oldaláról. Nekem a képfrissítés gyanúsabb. 59 és 60 Hz közül lehet választani. Ez normális dolog?

Monitorcserérõl szó sem lehet, most vettem drága pénzért. :)

Szerintem a leírás elég jól érzékelteti a problémát, a képernyõképpel meg az a gond, hogy normálisnak tûnne, digitális fényképezõvel pedig nincs kedvem szórakozni. :)

Posted

A választható 59 meg 60 HZ az valóban furcsa. 60-nak jónak kellene lennie mindenképpen, ha tudja is a 72-75-öt, nem érdemes az LCD-nél használni.

Ha van DVI csatlakozó, azt kellene használni, az minden konverziót kikerül.

Posted

Acer P223W szériás képernyõm van, nekem is 59 és 60 Hz közül lehet választani. Az elvileg rendben van.

Posted

nullzero, valószínûleg Alex99 a monitorcserét úgy értette, hogy vidd vissza a boltba a monitort, ha rossz.

Posted

Ja akkor rendben. :)

Egyébként már nincs rá szükség, a dolog megoldódott. Addig próbálkoztam, míg nem sikerült: a vid. kártya driverben 59 Hz-re váltottam, megnyomtam az Auto gombot, visszaváltottam 60 Hz-re, megnyomtam megint, még rosszabb lett, ám újabb megnyomás után hirtelen megjavult, és így is marad újraindítás után is. Gondolom valami alapbeállítás volt elcseszõdve.

Azért köszi mindenkinek! :)