Jump to content

DVD felvevõ által felvett anyag lezárás elõtti szerkesztése PC-n


karcsimester
 Share

Recommended Posts

karcsimester

Kedves fórumosok! Létezik olyan megoldás, amivel az asztali DVD felvevõvel felvett mûsort, még lezárás elõtt tudnám PC-n szerkeszteni? A felvevõ, egy SAMSUNG VR355, és a felvett mûsort szeretném kényelmesen, PC-n szerkesztgetni. Fejezeteket csinálni, részeket kitörölni, stb. komplett DVD-t készíteni. A DVD felvevõn, ezeket el lehet végezni, csak nagyon nehézkes. A lezáratlan DVD-t nem érzékeli a PC, ezért nem tudok a fájlokhoz hozzáférni. Tudtok valami megoldást?

Karcsi

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

Azt, hogy egy újraírható lemezt kell használni, és lezárni. Ha minden átment a gépre, akkor törlés, és újból felhasználható.

Link to comment
Share on other sites

nagyjani
Nagyon köszi a gyors választ!

De, nem ezt kérdeztem... hanem, amit a DVD felvevővel felvettem DVD+RW re, ezt a lemezt a PC-be helyezve, tudom-e valamilyen okos programmal tovább editálni. A NERO tud valami effélét, de ott olyan lassú az idő-csúszka reagálása, hogy szinte használhatatlan. És nem elég precíz a fejezet-pont beállítás.

Valami profibb program kellene, amivel gyorsan lehet dolgozni. Persze, csak a program neve kellene...

Karcsi

A kérdésedből az derült ki, hogy nem tudja a PC kezelni a fájlokat. Ezek szerint tudja. MPG-t (mivel ebben a formátumban rögzít a felvevő), soha nem fogsz "precízen szerkeszteni", mivel csak minden sokadik (kódolástól függ) kép tartalmaz teljes képkocka információt, a többi csak a különbségeket. Ezért vagy át kell kódolni, hogy minden frame "I" frame, azaz kulcskocka legyen, vagy egy Ulead Videó Studiót megpróbálni, az jól kezeli az átmeneti kockákat is, de a szerkesztés továbbra sem lesz gyorsabb.

Link to comment
Share on other sites

payskin

Meg magán a DVD-n nem is érdemes ezzel próbálkozni, mert irgalmatlan lassú, mint adatátviteli közeg. Be kell húzni az anyagot a merevlemezre, és ott szerkeszteni.

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

Mondjuk ezt egyértelmûnek is tartottam. Akkor lehet, hogy azért volt nagyon lassú.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...