karcsimester Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 Kedves fórumosok! Létezik olyan megoldás, amivel az asztali DVD felvevõvel felvett mûsort, még lezárás elõtt tudnám PC-n szerkeszteni? A felvevõ, egy SAMSUNG VR355, és a felvett mûsort szeretném kényelmesen, PC-n szerkesztgetni. Fejezeteket csinálni, részeket kitörölni, stb. komplett DVD-t készíteni. A DVD felvevõn, ezeket el lehet végezni, csak nagyon nehézkes. A lezáratlan DVD-t nem érzékeli a PC, ezért nem tudok a fájlokhoz hozzáférni. Tudtok valami megoldást? Karcsi
nagyjani Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Azt, hogy egy újraírható lemezt kell használni, és lezárni. Ha minden átment a gépre, akkor törlés, és újból felhasználható.
nagyjani Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 Nagyon köszi a gyors választ! De, nem ezt kérdeztem... hanem, amit a DVD felvevővel felvettem DVD+RW re, ezt a lemezt a PC-be helyezve, tudom-e valamilyen okos programmal tovább editálni. A NERO tud valami effélét, de ott olyan lassú az idő-csúszka reagálása, hogy szinte használhatatlan. És nem elég precíz a fejezet-pont beállítás. Valami profibb program kellene, amivel gyorsan lehet dolgozni. Persze, csak a program neve kellene... Karcsi A kérdésedből az derült ki, hogy nem tudja a PC kezelni a fájlokat. Ezek szerint tudja. MPG-t (mivel ebben a formátumban rögzít a felvevő), soha nem fogsz "precízen szerkeszteni", mivel csak minden sokadik (kódolástól függ) kép tartalmaz teljes képkocka információt, a többi csak a különbségeket. Ezért vagy át kell kódolni, hogy minden frame "I" frame, azaz kulcskocka legyen, vagy egy Ulead Videó Studiót megpróbálni, az jól kezeli az átmeneti kockákat is, de a szerkesztés továbbra sem lesz gyorsabb.
payskin Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 Meg magán a DVD-n nem is érdemes ezzel próbálkozni, mert irgalmatlan lassú, mint adatátviteli közeg. Be kell húzni az anyagot a merevlemezre, és ott szerkeszteni.
nagyjani Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Mondjuk ezt egyértelmûnek is tartottam. Akkor lehet, hogy azért volt nagyon lassú.
Recommended Posts