Lalolib Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 Rátaláltam az Idõkép oldalra (www.idokep.hu), ahol van folyamatosan frissített felhõkép is, amit be lehet illeszteni honlapra. Erre az engedélyt megadják, csak éppen a szükséges HTML kódot nem mellékelik hozzá. Ennek hiánya meg olyan mint én, aki ehhez nem nagyon ért, csak epekedik, hogy milyen jó lenne a blogjába kitenni. Tudna valaki segíteni?
Garono Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 Illeszd be ezt az elérési útvonalat a képhez: http://terkep.idokep.hu/terkep/hu/wap_idokep.jpg
Lalolib Posted July 20, 2008 Author Posted July 20, 2008 Köszi, de nem teljesen erre gondoltam, hanem az animált változatra, ráadásul úgy, hogy nálam is folyamatosan frissüljön. Ha esetleg a képet illesztem be, akkor az is változni fog 5 percenként?
Garono Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 Egyik kép sem fog változni, az egyik ugyanis sima statikus kép, a másik pedig egy GIF animáció. A kép úgy változik ötpercenként, hogy az Időkép ennyi időközönként frissíti azt a JPG fájlt, így ha te valahova ezt a képet illeszted be (mármint ezzel az eléréssel), akkor az is változni fog (az animálttal ugyanez a helyzet). Egyetlen probléma lehet, hogy nem automatikusan, hanem új oldalletöltéskor fog csak változni a megjelenített kép. Ezt ki lehetne küszöbölni JavaScripttel, de szerintem felesleges, hiszen ki nézné 5 percig egyfolytában a te blogodon ezt a képet?! Arra viszont tökéletes, hogy aki reggel fellép a blogodra, az lássa az aktuális felhőképet.
Lalolib Posted July 20, 2008 Author Posted July 20, 2008 Köszi Garono, így már érthetõ a dolog. Az animált változat elérését nem tudod? Egy kicsit röhejes, ha már van ilyen lehetõség, ami még reklám is az oldalnak, akkor miért nem teszik közzé (vagy csak én nem találtam)? Mellesleg jó kis oldal, ahogy látom lassan elérnek ide is a felhõk...
Garono Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 Bármilyen kép jobbgombos menüjében van olyan, hogy 'Tulajdonságok', illetve FF-ben olyan is, hogy 'Elérési cím másolása' (vagy valami hasonló). A Tulajdonságok ablakában benne van, hogy 'Elérési út:'. Jelen esetben most ez: http://terkep.idokep.hu/terkep/hu/i_anim.gif
Lalolib Posted July 20, 2008 Author Posted July 20, 2008 A témát rendesen kiveséztük, köszi a segítséget Garono!
Recommended Posts