thxer Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 Hello! Most cserélem le a server 2003-at 2008-ra de problémába ütköztem. A szerver célja mindössze annyi hogy dhcp-vel kiossza a switchre dugott gépeket és azoknak átjáróként működjön meg egy ftp szerver üzemel rajta! De ebben a verzióban nem találtam arra a módot hogy megosszam az internetet ami az egyik(2ő van) hálókártyába lan kábelen jut el, ez a szerver 2003-ban simán ment, beikszeltem hogy megengedem felhasználóimnak hogy... de ebbe a verzióban még azt a fült se találom ahol be lehetne ezt állítani, így a switchre kapcsolódott felhasználók nem tudnak internetezni. Kérem segítsetek miként lehet beállítani az internetmegosztást! Előre is kösz!
fencer Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Sziasztok! Win serverek terén még zöldfülû vagyok, gondoltam próbálgatás céljából felrakom a win 2008 servert. Az az egy bajom van vele hogy nem megy a WIFI. Disabled-en van ha rányomok az engedélyezésre ujra visszaugrik disabled-re. Pedig a laptopom LED-es visszajelzõje szerint engedélyezve van. Mi lehet a probléma? A választ elõre is köszönöm szépen! Üdv
Sliderx Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Helló! Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy Fujitsu-Siemens Primergy RX100-as szerverünk amihez vettünk egy Windows Server 2008-at. A probléma az, hogy a szerver csak a FAT meghajtókat látja, NTFS-t nem, viszont a Windows server meg a FAT-et nem támogatja. Valahogy csak meg lehet oldani ezt az ütközést! Aki tud ebben segíteni kérem írja meg.
pr94 Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Helló! Sikeresen kitöröltem az írási, módosítási jogot és a teljes hozzáférést az administrators csoportnak, a C: meghajtón, a security fülön. Most a rendszermappák kivételével nem tudok semmit sem módosítani a meghajtón Szeretném ezt visszaállítani, de mivel "nincsenek jogaim", nem tudom visszaállítani a merevlemezt egy korábbi állapotra. Csak a SYSTEM tudná ezt megtenni, de azt meg hogyan csináljam? Nem szeretném újratenni a Windows Server-t, újraaktiválni sem akarom. Meg lehet valahogy oldani a problémát? --- Win serverek terén még zöldfülű vagyok, gondoltam próbálgatás céljából felrakom a win 2008 servert. Az az egy bajom van vele hogy nem megy a WIFI. Disabled-en van ha rányomok az engedélyezésre ujra visszaugrik disabled-re. Pedig a laptopom LED-es visszajelzője szerint engedélyezve van. Mi lehet a probléma? A választ előre is köszönöm szépen! Próbáld meg a szolgáltatásoknál a vezeték nélküli szolgáltatást telepíteni, újraindítani a gépet, majd utána csatlakozni. Szolgáltatást az indításkor általában felugó második ablakban telepíthetsz, ha nem jönne elő, akkor kattintsál a gyorsindítás legelső elemére, vagy a startmenü legfelső, rögzített elemére, a parancssor fölött. Keresd meg az Add Features (Szolg. hozzáadása) gombot, majd válaszd ki a WLAN szolgáltatást, és telepítsd. Ez talán megoldja a problémát.
Greene Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Le akartam tölteni a Windows Server (esetemben SBS, de ez a történet szempontjából mindegy) 2008 trial változatát a MS oldaláról. Addig el is jutok, hogy belépek a TechNet oldalra amire irányít, de ott megáll, és csak tölt folyamatosan, de semmi nem történik...
Greene Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Update: Valamiért OSX alatt nem akar a TechNet menni. Windows alól le tudtam szedni a kipróbálható verziót.
KeLa Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Két napja Küszködök egy géppel amire Server 2008 Standardot kellene telepíteni, de nem lát HDD-t. Korábban Server 2008 Enterprise Core volt rajta tesztelés céljából. Most megvették a Server 2008 Standardot mert az is elég nekik, de sehogy sem tudták telepíteni. Így hozzám került. Mivel nekem se ment, kezdtem kétségbe vonni a telepítõ valódiságát ezért megpróbáltam az MS-tõl frissen letöltött próbaverziót telepíteni de az sem lát HDD-t! Minden más hajlandó lenne települni, csak a 2008-as család nem! Felhívom az MS-t mondom a gondom. Mondják, biztos nem legális a telepítõ. Mondom itt a számla meg minden ami velejár, diktálok, mégis legális. Illetõ hölgyet valahova elhívják, egy fiatelember veszi át a telefont. Ismétlem a gondomat. Elsõ kérdése, a korábi verziót nem akarták feltörni? Hát azt én nem tudom biztosan, de nem valószínû mert csak azt akarták megtudni, melyik változat is lenne optimális nekik. Mondja, mindenesetre csináljak a HDD-n egy "alacsonyszintû formázást" és utánna próbáljam meg, vagy esetleg egy másik HDD-t tegyek be, de ezt csak mint privát ember mondja! Kiveszem az USB-s HDD-t, beteszem a gépbe és láss csodát, látja a HDD-t. Lehetne telepíteni. Vissza az eredeti 500 Gigás-t és ráeresztem a loformat.exe progit. Az hibával kiszáll. Van még egy HDD-Kill3.exe nevû, az pár perc alatt végez. Indítom a telepítõt és minden rendben! Hívom az irodát, a fõnök esküdözik, hogy nem akarták feltörni. Végül már elég emelt hangon beszélgettünk, mire az egyik fiatalember halkan (de behallatszott a telefonba), bizony õ vagy kétfajta törést is kipróbált rajta. Akkor adta meg magát a telepített Core. Õ meg azt mondta kiírta, hogy lejárt a tesztidõszak. Megjegyzem, még az elsõ 60 nap sem telt el és itt is mûködne a hosszabítási lehetõség.
solties Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Sziasztok! Feltettem próbaképp egy windows server 2008 r2-t, de bejelentkezéskor mindig elindul a kiszolgálókezelő is. Hol lehet ezt kikapcsolni? Lehet, hogy tök vak vagyok, de eddig nem találtam. köszi! -Szerk- Áááá időközben megtaláltam....
[OP]Destroy-man Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Win 2008 R2 van a server gépemen. Feltelepítettem rá az Active Directoryt, mellé pedig a DNS servert is (enélkül nem megy az AD). Ezután a gép IP beállításánál elég, ha a DNS-t beállítom 127.0.0.1-re? Mert alapból átírta magát erre. A szolgáltató által adott DNS címek nem kellenek? Most beállítottam úgy, hogy elsõdleges DNS a localhost, másodlagos, meg harmadlagos pedig amit a szolgáltató adott, de ezekre hibát dob a DNS best practice tesztje. Akkor ezek törölhetõek?
Pjotr Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 A szerver egyik kártyájának mindenképp olyan beállításokkal kell rendelkeznie, amivel elérheti az internetet. Ebben benne van a külsõ DNS szerverek IP címei. A 127.0.0.1-nek gyakorlatilag semmi értelme így. Nem is értem, miért állít be magának mindig ilyet.
[OP]Destroy-man Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Akkor jól gondoltam, hogy vissza kell írni. Viszont a szolgáltató által adott két DNS címre hibákat dob a DNS server, amikkel nem tudok mit kezdeni (hogy mit, és hol kéne beállítanom). Bár ettől függetlenül működik szépen. http://razor2060.info/dns_error.jpg
Pjotr Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Valami nem kerek a történetben. 2 hálózati csatolód van szerintem legalább. Ha az egyiket beállítod olyanra, amivel kimehet az internetre, a másikat olyanra, hogy fix legyen az IP címe, a DNS címekhez meg fel legyen véve ez a cím elsõdlegesnek, akkor nem szabad ilyenek írnia BPA-nak.
[OP]Destroy-man Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Igen, két hálókártya van a gépben. Ebbõl csak az egyiket használom, a másik nincs bekötve. Amire kiírja a hibákat azt használom. Az internet mûködik rajta, tehát a hálózat jó. A gépet Domain alapján elérem itthonról is Távoli asztal kapcsolattal. IP-nek, alhálozati maszknak, átjárónak, DNS1-2-nek azt állítottam be, amit a szolgáltató adott. A DNS beállításokhoz nem nyúltam, azokat a hálókártya beállításából másolta át. A HOST(A) meg van adva a gép internetes IP-jére.
pr94 Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Azért kell felvenni a DNS kiszolgálók közé (mindegyik kártyán (!) a 127.0.0.1-et (a gép saját belső címét)), mert a DNS kiszolgálónak látnia kell saját magát a replikációk és egyéb dolgok miatt. Hogyha ez nincs beállítva, akkor a DNS kiszolgálót csak a többi gép látja (ahol megadtad a szerver IP-jét DNS kiszolgálónak), viszont a szerveren nem, így pl. ha egy olyan címet akarsz elérni (pl.: domain.local), ami a Te kiszolgálódon van lefordítva, akkor a szerveren hibát kapsz. Van egy ilyen ajánlott szabály is a kiszolgálókezelőben: "A visszacsatolási IP címnek szerepelnie kell a kiszolgálók közt, de nem az első helyen..." Tényleg, első helyre ne tedd, mert akkor ha esetleg kimész a netre, akkor a gép előbb saját magát kérdezi meg, hogy mi a behívott lap IP címe, utána a szolgáltató szerverét. Ez is működik, csak lassabb, mintha kapásból a szolgáltató szerverét kérdezné, mivel előbb magában kutat, majd a konfigurált továbbítókat nézi meg, utána a gyökérmutatókat (néhány világszintű öreg DNS szerver)... Szóval minden hálókártyán a 2-3. helyre ajánlott betenni a saját címet is. (Több, mint kettőt úgy tudsz hozzáadni, hogy ahol beállítod az IP-t, ott Advanced, majd a DNS lapon annyit adsz hozzá, amennyit akarsz. Egyébként a 127.0.0.1 helyett a hálókártya saját címét is megadhatod, csak figyelni kell, hogy azon az IP címen engedélyezve van e a DNS szerver...
Zod91 Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 (edited) Sziasztok! A következőben kérném a segítségeteket. Adott egy gép melyen Windows Server 2008 fut. Ezen van 3 hálózatban megosztott meghajtó. Továbbá adott 2 gép, egy asztali és egy laptop. Az asztali gépre "A" és "B" meghajtót, a laptopra "B" és "C" meghajtót csatolom. A gond az, hogy rendszeresen előfordul, hogy spontán megszakad a kapcsolat, és csak a gép újraindítása után hajlandó ismét csatlakozni, ám néha ekkor sem, Utóbbi esetben azt írja "más felhasználói névvel már csatolva van" Ilyenkor még egyszer újra kell indítani a gépet és utána működik rendesen. Kérdés tehát, miért szakad meg spontán a kapcsolat, és hogyan orvosolható? Googleban semmi használhatót nem találtam. Talán valami időlimit lenne a szerverben? Ha igen hol lehet átállítani? Segítségeteket előre is köszönöm! A routerben minden gépnek fix ip cím van rendelve, és a netkapcsolat állandó. Továbbá a szerveren torrentkliens fut, így az energiatakarékosság kilőve. Edited July 7, 2013 by Zod91
Recommended Posts