Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Windows Server 2008


thxer

Recommended Posts

thxer

Hello!

 

Most cserélem le a server 2003-at 2008-ra de problémába ütköztem. A szerver célja mindössze annyi hogy dhcp-vel kiossza a switchre dugott gépeket és azoknak átjáróként működjön meg egy ftp szerver üzemel rajta! De ebben a verzióban nem találtam arra a módot hogy megosszam az internetet ami az egyik(2ő van) hálókártyába lan kábelen jut el, ez a szerver 2003-ban simán ment, beikszeltem hogy megengedem felhasználóimnak hogy... de ebbe a verzióban még azt a fült se találom ahol be lehetne ezt állítani, így a switchre kapcsolódott felhasználók nem tudnak internetezni. Kérem segítsetek miként lehet beállítani az internetmegosztást!

 

Előre is kösz!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
fencer

Sziasztok!

 

 

Win serverek terén még zöldfülû vagyok, gondoltam próbálgatás céljából felrakom a win 2008 servert. Az az egy bajom van vele hogy nem megy a WIFI. Disabled-en van ha rányomok az engedélyezésre ujra visszaugrik disabled-re. Pedig a laptopom LED-es visszajelzõje szerint engedélyezve van. Mi lehet a probléma? A választ elõre is köszönöm szépen!

Üdv

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Sliderx

Helló!

 

Egy kis segítségre lenne szükségem.

 

Van egy Fujitsu-Siemens Primergy RX100-as szerverünk amihez vettünk egy Windows Server 2008-at.

 

A probléma az, hogy a szerver csak a FAT meghajtókat látja, NTFS-t nem, viszont a Windows server meg a FAT-et nem támogatja.

 

Valahogy csak meg lehet oldani ezt az ütközést!

 

Aki tud ebben segíteni kérem írja meg.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
pr94

Helló!

 

Sikeresen kitöröltem az írási, módosítási jogot és a teljes hozzáférést az administrators csoportnak, a C: meghajtón, a security fülön. :kitiltva::lakat::fal:

Most a rendszermappák kivételével nem tudok semmit sem módosítani a meghajtón :(

Szeretném ezt visszaállítani, de mivel "nincsenek jogaim", nem tudom visszaállítani a merevlemezt egy korábbi állapotra. Csak a SYSTEM tudná ezt megtenni, de azt meg hogyan csináljam? :mérges: Nem szeretném újratenni a Windows Server-t, újraaktiválni sem akarom. Meg lehet valahogy oldani a problémát?

---

Win serverek terén még zöldfülű vagyok, gondoltam próbálgatás céljából felrakom a win 2008 servert. Az az egy bajom van vele hogy nem megy a WIFI. Disabled-en van ha rányomok az engedélyezésre ujra visszaugrik disabled-re. Pedig a laptopom LED-es visszajelzője szerint engedélyezve van. Mi lehet a probléma? A választ előre is köszönöm szépen!

Próbáld meg a szolgáltatásoknál a vezeték nélküli szolgáltatást telepíteni, újraindítani a gépet, majd utána csatlakozni. Szolgáltatást az indításkor általában felugó második ablakban telepíthetsz, ha nem jönne elő, akkor kattintsál a gyorsindítás legelső elemére, vagy a startmenü legfelső, rögzített elemére, a parancssor fölött. Keresd meg az Add Features (Szolg. hozzáadása) gombot, majd válaszd ki a WLAN szolgáltatást, és telepítsd. Ez talán megoldja a problémát.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
Greene

Le akartam tölteni a Windows Server (esetemben SBS, de ez a történet szempontjából mindegy) 2008 trial változatát a MS oldaláról. Addig el is jutok, hogy belépek a TechNet oldalra amire irányít, de ott megáll, és csak tölt folyamatosan, de semmi nem történik...

Link to comment
Share on other sites

Greene

Update: Valamiért OSX alatt nem akar a TechNet menni. Windows alól le tudtam szedni a kipróbálható verziót.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
KeLa

Két napja Küszködök egy géppel amire Server 2008 Standardot kellene telepíteni, de nem lát HDD-t.

 

Korábban Server 2008 Enterprise Core volt rajta tesztelés céljából. Most megvették a Server 2008 Standardot mert az is elég nekik, de sehogy sem tudták telepíteni. Így hozzám került. Mivel nekem se ment, kezdtem kétségbe vonni a telepítõ valódiságát ezért megpróbáltam az MS-tõl frissen letöltött próbaverziót telepíteni de az sem lát HDD-t!

 

Minden más hajlandó lenne települni, csak a 2008-as család nem!

Felhívom az MS-t mondom a gondom. Mondják, biztos nem legális a telepítõ. Mondom itt a számla meg minden ami velejár, diktálok, mégis legális. Illetõ hölgyet valahova elhívják, egy fiatelember veszi át a telefont. Ismétlem a gondomat. Elsõ kérdése, a korábi verziót nem akarták feltörni? Hát azt én nem tudom biztosan, de nem valószínû mert csak azt akarták megtudni, melyik változat is lenne optimális nekik. Mondja, mindenesetre csináljak a HDD-n egy "alacsonyszintû formázást" és utánna próbáljam meg, vagy esetleg egy másik HDD-t tegyek be, de ezt csak mint privát ember mondja! Kiveszem az USB-s HDD-t, beteszem a gépbe és láss csodát, látja a HDD-t. Lehetne telepíteni. Vissza az eredeti 500 Gigás-t és ráeresztem a loformat.exe progit. Az hibával kiszáll. Van még egy HDD-Kill3.exe nevû, az pár perc alatt végez.

Indítom a telepítõt és minden rendben!

Hívom az irodát, a fõnök esküdözik, hogy nem akarták feltörni. Végül már elég emelt hangon beszélgettünk, mire az egyik fiatalember halkan (de behallatszott a telefonba), bizony õ vagy kétfajta törést is kipróbált rajta. Akkor adta meg magát a telepített Core. Õ meg azt mondta kiírta, hogy lejárt a tesztidõszak. Megjegyzem, még az elsõ 60 nap sem telt el és itt is mûködne a hosszabítási lehetõség.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
solties

Sziasztok!

Feltettem próbaképp egy windows server 2008 r2-t, de bejelentkezéskor mindig elindul a kiszolgálókezelő is.

Hol lehet ezt kikapcsolni?

Lehet, hogy tök vak vagyok, de eddig nem találtam.

köszi!

 

 

-Szerk-

Áááá időközben megtaláltam....

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
[OP]Destroy-man

Win 2008 R2 van a server gépemen. Feltelepítettem rá az Active Directoryt, mellé pedig a DNS servert is (enélkül nem megy az AD). Ezután a gép IP beállításánál elég, ha a DNS-t beállítom 127.0.0.1-re? Mert alapból átírta magát erre. A szolgáltató által adott DNS címek nem kellenek? Most beállítottam úgy, hogy elsõdleges DNS a localhost, másodlagos, meg harmadlagos pedig amit a szolgáltató adott, de ezekre hibát dob a DNS best practice tesztje. Akkor ezek törölhetõek?

Link to comment
Share on other sites

Pjotr

A szerver egyik kártyájának mindenképp olyan beállításokkal kell rendelkeznie, amivel elérheti az internetet. Ebben benne van a külsõ DNS szerverek IP címei. A 127.0.0.1-nek gyakorlatilag semmi értelme így. Nem is értem, miért állít be magának mindig ilyet.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Akkor jól gondoltam, hogy vissza kell írni. Viszont a szolgáltató által adott két DNS címre hibákat dob a DNS server, amikkel nem tudok mit kezdeni (hogy mit, és hol kéne beállítanom). Bár ettől függetlenül működik szépen.

http://razor2060.info/dns_error.jpg

Link to comment
Share on other sites

Pjotr

Valami nem kerek a történetben. 2 hálózati csatolód van szerintem legalább. Ha az egyiket beállítod olyanra, amivel kimehet az internetre, a másikat olyanra, hogy fix legyen az IP címe, a DNS címekhez meg fel legyen véve ez a cím elsõdlegesnek, akkor nem szabad ilyenek írnia BPA-nak.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Igen, két hálókártya van a gépben. Ebbõl csak az egyiket használom, a másik nincs bekötve. Amire kiírja a hibákat azt használom. Az internet mûködik rajta, tehát a hálózat jó. A gépet Domain alapján elérem itthonról is Távoli asztal kapcsolattal. IP-nek, alhálozati maszknak, átjárónak, DNS1-2-nek azt állítottam be, amit a szolgáltató adott.

A DNS beállításokhoz nem nyúltam, azokat a hálókártya beállításából másolta át. A HOST(A) meg van adva a gép internetes IP-jére.

Link to comment
Share on other sites

pr94

Azért kell felvenni a DNS kiszolgálók közé (mindegyik kártyán (!) a 127.0.0.1-et (a gép saját belső címét)), mert a DNS kiszolgálónak látnia kell saját magát a replikációk és egyéb dolgok miatt. Hogyha ez nincs beállítva, akkor a DNS kiszolgálót csak a többi gép látja (ahol megadtad a szerver IP-jét DNS kiszolgálónak), viszont a szerveren nem, így pl. ha egy olyan címet akarsz elérni (pl.: domain.local), ami a Te kiszolgálódon van lefordítva, akkor a szerveren hibát kapsz.

 

Van egy ilyen ajánlott szabály is a kiszolgálókezelőben: "A visszacsatolási IP címnek szerepelnie kell a kiszolgálók közt, de nem az első helyen..."

 

Tényleg, első helyre ne tedd, mert akkor ha esetleg kimész a netre, akkor a gép előbb saját magát kérdezi meg, hogy mi a behívott lap IP címe, utána a szolgáltató szerverét. Ez is működik, csak lassabb, mintha kapásból a szolgáltató szerverét kérdezné, mivel előbb magában kutat, majd a konfigurált továbbítókat nézi meg, utána a gyökérmutatókat (néhány világszintű öreg DNS szerver)...

 

Szóval minden hálókártyán a 2-3. helyre ajánlott betenni a saját címet is. (Több, mint kettőt úgy tudsz hozzáadni, hogy ahol beállítod az IP-t, ott Advanced, majd a DNS lapon annyit adsz hozzá, amennyit akarsz.

 

Egyébként a 127.0.0.1 helyett a hálókártya saját címét is megadhatod, csak figyelni kell, hogy azon az IP címen engedélyezve van e a DNS szerver...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Zod91

Sziasztok!

A következőben kérném a segítségeteket. Adott egy gép melyen Windows Server 2008 fut. Ezen van 3 hálózatban megosztott meghajtó. Továbbá adott 2 gép, egy asztali és egy laptop. Az asztali gépre "A" és "B" meghajtót, a laptopra "B" és "C" meghajtót csatolom. A gond az, hogy rendszeresen előfordul, hogy spontán megszakad a kapcsolat, és csak a gép újraindítása után hajlandó ismét csatlakozni, ám néha ekkor sem, Utóbbi esetben azt írja "más felhasználói névvel már csatolva van" Ilyenkor még egyszer újra kell indítani a gépet és utána működik rendesen. Kérdés tehát, miért szakad meg spontán a kapcsolat, és hogyan orvosolható?

Googleban semmi használhatót nem találtam. Talán valami időlimit lenne a szerverben? Ha igen hol lehet átállítani? Segítségeteket előre is köszönöm!

A routerben minden gépnek fix ip cím van rendelve, és a netkapcsolat állandó. Továbbá a szerveren torrentkliens fut, így az energiatakarékosság kilőve.

Edited by Zod91
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...