Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni!

Van egy Samsung VP-D103i típusú DV kamerám és firewire-n keresztül teszem fel gépre azt, amit felvettem, de amikor felrakom, akkor nagyon rossz a minőség. Nagyon nagyon pixeles.

Megtudná valaki mondani, hogy hogyan tudom elérni, hogy ne legyen olyan rossz a minőség? Vagy azt már nem tudom elérni sehogy? Egyszerűen ennyit bír a kamera és kész? Mondjuk DV kazettára rögzít, amiről én úgy gondolom, hogy ha felrakom gépre akkor annak jó minőségűnek kéne lennie! Vagy ez nem így van?

Légyszi segítsetek! És légyszi azt is áruljátok el, hogy milyen programokat használtok rögzítéshez!

Én eddig próbáltam, Sony Vegas 7-el, Windows Movie Maker-rel.

Előre is köszi a segítséget!

Dellen

Posted

Bár szerintem a firewire nem a legjobb megoldás, de ettõl még nagyon rossz minõség nem lehet. Csak úgy, ha rosszul állítod be a bejövõ film felvételi minõségét (vagy ha eleve rossz a kamerán a felvétel ). A MovieMakert nem ajánlom, nem erre találták ki, a Sony Vegast nem ismerem, de biztos vagyok abban, ha jó a kamerán a felvétel és jól állítottad be a felvételt (DVD-PAL, mpeg2), akkor nem lehet rossz a minõség. Persze firewire-n keresztül elõfordul, hogy a gyors kamera mozgásoknál szaggatottá válik a kép. Ezért nem kedvelem a firewire keresztüli átjátszást.