Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Előre bocsájtom, nem vicc, nem poén amit írok, nem ér kinevetni! :) Viszont annál idegesítőbb nekem. :S Történt ugyanis egy szép nyári napon, hogy beszélgettünk arról, hogy ki, hogyan jegyzi meg saját kódjait. Én mondtam, hogy a telefonom PIN kódja pl. már a "kezemben" van, alapból nem is nézem, csak beütöm.

Azután rájöttem, fogalmam sincs, mi a PIN kódom! Azonnal próbáltam egy kód módosítás, természetesen bekérte a PIN kódomat, és itt ütköztem bele abba a dologba, hogy egyszerűen "elfelejtették az ujjaim." :pislog: Már napk óta nem merem kikapcsolni a telefonomat, mert biztos, hogy nem tudnám visszakapcsolni! :lol: (Vagy inkább :Sír:) Mit tehetnék??? Átkutattam mindent a telefonom papírjai után, nem találom. Nem akarok elmenni a szolgáltatóhoz - legalábbis amíg itt valaki tanácsot nem ad - mert hülyének néznek. :S

Könyörgöm, segítsetek! Nem akarom a telefonomat sem feltörni, sem a SIM kártyámat örökre elfelejteni! Sok gondot okozna, ha új kártyát kellene vennem. Mit tudok csinálni?

A válaszokat előre is köszönöm!

Üdv.

Posted

Próbáld ki azokat a kombinációkat amik az eszedbe jutnak, vagy marad a számzármódszer. Különben miért néznének hülyének? Én is felejtettem el már fontos kódokat (pl. számzár).

Posted

Köszönöm a választ!

A probléma megoldódott! :D Meg lett a PIN kódos papírom. :):) Pont ott volt, ahol eddig eszembe sem jutott megnézni. :lol:

Egyébként mi az a "számzármódszer"?

Még egyszer köszönöm a segítséget!

Üdv.

Posted

Elkezded fejtegetni, 1111, 1112...... elég pepecs módszer de nekem a számzárnál bejött, amikor pint akarsz változtatni akkor úgy tudom nincs limit hogy hányszor ronthatod el.

Posted

Szia!

Nem tudom, lehet, hogy van olyan telefon, ahol nem így mûködik, de az én Sony Ericsson K550i készülékemnél így néz ki a PIN kód csere: bekéri az új kódot, majd még egyszer. Ezután kéri az eredeti kódot. Na, én - természetesen - elrontottam, erre kiírta, hogy Hibás! Két próbálkozás van hátra. Sajnos, így ez a módszer az én telefonomnál nem jött volna be. De azért természetesen kösz a tippet!

Most meg, a papírt, amin a kódok vannak, elteszem olyan helyre, ahol mindig megtalálom, nem hagyom többé elkeveredni. Tanultam az esetbõl. :)

Üdv.

Posted

Én már 5 éve nem használok pin kódot. Csak egy fölösleges procedúra, és nem véd meg semmitõl.

Posted

"elrontottam, erre kiírta, hogy Hibás! Két próbálkozás van hátra. Sajnos, így ez a módszer az én telefonomnál nem jött volna be."

Akkor rosszul tudtam, különben ne az eredeti kódot használd hanem olyat amit könnyen megjegyzel, én is ezt teszem és még nem felejtettem el soha a pinkódomat.

Posted

Ha elveszted a PIN kódot, akkor fel kell hívni az ügyfélszolgálatot és ott megmondják. Vagy ha elrontottad háromszor akkor már PUK kódot kér, de azt is meg tudják mondani, ha esetleg neked nincs meg.

Posted

Most lehet, hogy kiröhögtök de nálam van egy hely ahova fel van írva az össes használatban levõ PIN kódom (telefon, bankkártyák). Természetesen úgy, hogy mindig nálam van és ha netalántán elveszteném akkor mások számára haszontalan információhalmaznak tünik, ha egyáltalán feltünnek neki azok a számok a többi szám között.

Hála istennek még egyszer sem volt rá szükségem, mert elég jó a számmemóriám, de biztos ami biztos. Murphy, hogy pont akkor felejteném el amikor a legnagyobb szükségem van rá.

Posted

A PIN-t háromszor lehet elrontani, utána a PUK kóddal még tudsz új PIN-t adni. Ezt pedig a szolgáltató meg tudja mondani, mert ez nem változtatható meg. Ezt 10x lehet elrontani utána dobhatod a kukába a kártyádat.

• 2 weeks later...
Posted

Igaza van zorzynak, feltöltõ kártyás telefon esetén inkább csak nyûg, mint hasznos funkció. Ha valaki ellopja a telefonodat, akkor már édes mindegy, hogy lebeszéli-e róla a pénzt, avagy kidobhatja a PIN miatt a kártyát. Elõfizetéssel ugye már más a helyzet, hiszen nem mindegy, hogy mennyit beszél le a tolvaj.

Posted

Viszont ha felírod a telefon srozatszámát, akkor állítólag a lopás után le lehet tiltatni. Akkor viszont utána semmire nem tudja majd használni, semmilyen kártyával.

Posted

Ez is azt bizonyítja, hogy általában felesleges a PIN használata.

Posted

Ha ezt mindenki ismerné, értelmetlen lenne telefont lopni.

Pedig csak be kell írni a *#06# kódot a telefonba.