Leona. Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Minidisc RW lemezt szeretnék vásárolni, de nem találok sehol. Létezik ilyen egyáltalán? Normál minidiscet is csak három helyen találtam. (Nem videokamerába kellene.) Köszönök minden segítséget!
Hintalow Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Szerintem már nem nagyon lehet kapni, a Minidisc (szerintem) egy kicsit zsákutca volt a technikában, ezért hamar eltünt. (de még abban sem vagyok biztos, hogy volt -e hozzá RW egyáltalán) Eredetileg ha jól tudom a discman-eket volt hivatott leváltani, mind méretben, mind kapacitásban, de mire bejött volna a köztudatba, megjelentek a flash v. vinyó alapú mp3 lejátszók. Amik mindenben jobbnak bizonyultak. Bocs a történelemóráért
Gereby Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Nekem van egy CD-RW minidisc-em. Ha jól emlékszem kaptam. Szerintem nagyon jól használható ha valami kis dolgot kell kirakni rá. Kapni fogalmam sincs hol lehet. Esetleg nézd meg a depo-n, vagy valamelyik nagy dvd boltban.
dakku Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 A Media Marktban minden féle van, nekem ezen van az XP.
Leona. Posted July 11, 2008 Author Posted July 11, 2008 Depon nincs, Media Marktban is csak normált találtam. Legalább megtudtam, hogy létezik ilyen valahol. Már csak meg kell találni. Köszönöm mindenkinek!
ezermester Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Leona! Ezeken a helyeken megtalálod a minidisc-et: http://www.sony.hu/view/ShowSiteSection.ac...;site=odw_hu_HU Természetesen nem keverjük össze, a minidisc-et a kamerában használatos 8cm-es mini dvd-vel, és a szintén 8cm-es számítógépben használható mini cd-vel. Hogyan is tehetnénk ilyet, hiszen a minidisk, mágnes adatréteggel rendelkezik...
Leona. Posted July 11, 2008 Author Posted July 11, 2008 Köszönöm, megvan! Azért nem találtam, mert a nevében nincs benne az RW. És mi a különbség a Minidisc és a Mini CD között, azon kívül, hogy a Mini CD 210 MB, a Minidisc 80 perc, gondolom 700 MB körül lehet. A mini CD-t csak számítógépben lehet használni?
Gereby Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Igaza van Ezermesternek! Erre föl se figyeltem... Minidisc A minidisc nem használható számítógépen, csak a mini cd/dvd.
ezermester Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 És minden másban, ami optikai olvasó, és van a tálcáján egy 8 cm-es bemélyedés is. ("Uszkve" Beszippantós autós cd kizárva.) A géped tálcáján két kör van. Nézd csak meg. Van 8 cm-es is. A 210Mb elmélet. Gyakorlatban 184Mb, ha emlékem nem csal. Tehát a 8cm-es kislemezek, mini cd, mini dvd. optikai, opál réteggel van ellátva. Ezen lézer dolgozik. A minidisk pedig a floppy lemezekhez hasonlóan mágnes adatréteggel rendelkezik. Sokkal többszö írható. "Summa summárum" vajmi kevés köze van,.. tulajdonképpen semmi köze a számítógéphez. Az optikai lemez ~1000x írható, a minidisk ~milliószor. Létezik 1Gb-os is. Késöbb: Upsz! Most van az, ha kerestem volna linket és nem az emlékezetemre hagyatkozom, akkor nem kések 10 kemény percet. Ahogy elnézem egészen jól emlékeztem.
Leona. Posted July 11, 2008 Author Posted July 11, 2008 Én úgy tudtam, (ezek szerint rosszul) hogy minidiscet számítógéppel is lehet írni.
ezermester Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Az én emlékeim szerint, létezett hozzá egy mágneses minidisk író, ami az 5.22'-os helyre illett, de nem életképes az ötlet, mivel az asztali minidisk-el is lehet írni, és a számítógépeket más irányba vitték. (Természetesen, ez meg nem keverendõ a zip drive-al.) A hagyományos értelemben, nem írható a számítógéppel.
Leona. Posted July 11, 2008 Author Posted July 11, 2008 Én is hallottam PC-hez csatlakoztatható, külsõ MiniDisc-íróról, de lehet, hogy már nem gyártanak ilyet. (A cikket 2002-ben írták) Ebben a cikkben olvastam régebben a Minidisc-rõl és azért gondoltam, hogy számítógéppel is lehet írni.
ezermester Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Nos a cikk nem ír, számítógépről, mint kompatibilis eszközről. Bár kicsit megtévesztő lehet, hogy a számítógéphez hasonlítgatja a láthatóan minidisc rajongó. Hogy is érthető félre? Egyszerű. Van a számítógép, mint alap. Van a minidisc mint alap. A kettőnek semmi köze egymáshoz. Bár technológiai összefonódásról van szó, mégis különbözik. Jobban, mint egy PS. (Bár ez jó példa arra, hogy két teljesen más funkciójú találmányról van szó) Mivel a minidisk elesett a tömegcikk elnevezéstől, ezért csak olyan erőlködés, mint a HD szabvány, vagy a Beta. (mint tudjuk, a HD mára kiszorult a leveses fazék mellől a kéklézernek köszönhetően (mellesleg azóta kitalálták, hogy a zöld lézer még jobb..). A Beta videokazetta szabványt pedig a VHS szorította falhoz. Ennek ellenére "mert ők a nagyeszevan" az amerikaiak erőlködnek a betával.) Mégis, hogy háttérben maradt a MD, a zenepiac -ból, így különböző erőfeszítéseket tettek, annak érdekében, hogy számítógép körül forgó világunk közelében legyen. Ezért ellátták mindenféle számítógéppel, kompatibilis csatlakozóval, de ez nem más, mint egy adat átviteli eszköz. Legyen az USB, vagy egyszerű hangkártya ki, és bemenet, ami nem más, mint egy hang átjátszó kábel. Ennyi erővel, lehetne akár Magnó deck is a másik végén. Összefonódás, csak az ötletlopásból adódik. A floppy adta ötletet, a Sony fejlesztette zenejátszóvá. Aztán a számítógép ipar felfigyelt a merőben nagyobb kapacitású mágneses lemezre, így ebből az ÖTLET –ből, kifejlesztették a zip-drive -ot. A számítógép ipar, az optikai adathordozók használhatóságát látva, kudarcra ítélte ezt a technológiát, mivel egyetlen előnye, a bele törölhetőség, beleírhatóság. (mint egy merevlemez, vagy hajlékonylemez) Később, ezt az egyetlen előnyt átgondolva, fejlesztették ki a dvd írókkal kompatibilis, dvd ram lemezt. (kapacitása egyezik a dvd-vel, optikai lézerrel írható, törölhető, merevlemezhez hasonlóan kezelhető adat törlés és írás, az előre particionált lemezen.) A lényeg tehát, számítógéppel nem lehet írni, de a számítógépről át lehet vinni adatokat rá, és vissza.
Leona. Posted July 12, 2008 Author Posted July 12, 2008 Minden világos, köszönöm. (Azt tudtam, hogy számítógépbe nem lehet berakni.)
Leona. Posted October 2, 2008 Author Posted October 2, 2008 Közben rájöttem, hogy nincs Minidisc RW, mert a Minidisc lemez alapból többször írható.
Recommended Posts