Babó22 Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Üdv mindenkinek! Otthon van egy Acer TFT monitor, és egy Packard Bell laptopom TFT kijelzõvel. Namost a probléma az, hogy a monitort a legyek "megköpték"(Olyan, mintha pixelhibás lenne). A laptop monitorját meg nálunk a kisgyerekek ugyebár játszottak rajta és összetaperolták a kijelzõt. Meg kellene õket tisztítani, de nem tudom hogy hogyan. Egypár dolgot mondok, hogy melyik ötlet miért nem jön be.: 1. A "laptopgél" és társai nem jönnek be, mert a környéken nem kaphatok. Szóval "médiamárkt&társai" kilõve. 2. Volt írva a PC World egy számában, hogy a TFT monitort valamilyen alkohollal lehetne megtiszítani. Namost voltam a gyógyszertárban, kértem olyan anyagot, de nem adnak ki (talán mert 14 éves vagyok). Ez is kilõve. Ezeken kívül várok egyéb praktikákat. Valami festékboltban beszerezhetõ ötlet nincs?
Alex99 Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Én kijelzõ tisztító permetet használok. Az jól takarít. A neve nem jut eszembe. Fehér hengerbe van kék cimkével. Majd ha otthon leszek megnézem. Ja és csak kikapcsolt állapotban próbálkozz.
Hintalow Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Puha anyaggal, nedvesen, finom óvatos mozdulatokkal is meg lehet oldani tapasztalatom szerint De a legjobb megoldást eddig a neovo monitoroknál tapasztaltam az X szériában, egy üveglap van a képernyő elött gyárilag, annak meg neki lehet esni ablaktisztítóval is akár
Alex99 Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Babó22 Nos a neve Ednet Screen Cleaner. Nem tudom biztosan, hogy ez a legjobb, de nekem jó.
sonykor Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Errõl az Ednet Screen Cleaner-rõl rossz véleményeket írnak: Link Milyen LCD tisztítók vannak még ami bevált?
sonykor Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Ujjlenyomatokat is leszedi? Valami sprének is kellene lennie.
Jay Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Én nem használok semmilyen spray-t. Nedves (nem vizes) törlõkendõvel eddig még minden koszt sikerült eltávolítani, az ujjlenyomatokat is.
wrxsti29 Posted December 10, 2014 Posted December 10, 2014 Sziasztok! Monitor belsejét időnként ki kell takarítani? Csinált már valaki ilyet?
petzolkri Posted January 11, 2015 Posted January 11, 2015 Szerintem nem kell a belsejét takarítani. Max kívülről letörlöd.
Sebi Posted January 11, 2015 Posted January 11, 2015 Én ki szoktam kicsit fújatni belőle a port a szellőzőnyílásokon. Szét azért nem szedem.
petzolkri Posted January 11, 2015 Posted January 11, 2015 Mivel fújatod ki? Már gondolkoztam egy mini kompresszoron, az talán a gépház takarításakor is jó szolgálatot tenne. Bár a sűrített levegős flakon is megtenné, de eddig porszívó + tüdővel dolgoztam a gépházban. A monitort még nem piszkáltam ez ügyben.
petzolkri Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Egyszer ha lesz fölös pénzmagom, akkor veszek pár ilyet.
Temporary Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Pont ilyen megfontolásból nemrég két monitort is szétszedtem, Lassan 10 éve csak kívülről voltak törölgetve, de belül nem volt jelentős mennyiségű por. A kritikus helyeken meg szinte semmi. Úgyhogy szerintem felesleges még belefújni is, elég a képernyő törölgetése. A médiamaciban szokott lenni 750 milis jó áron.
petzolkri Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Köszi az infót. Errefele is van egy médiamaci.
Fujitsu Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Én egy fél évben egyszer áttörlöm egy ronggyal, oszt' jóvan. Szarakodjon ilyen hülyeséggel, akinek nincs jobb dolga.
petzolkri Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 Azért én hetente letörlöm a monitort mert a feketén zavar a por. A gépházat évente kétszer kitisztitom, oda jó volna valami, mert a tüdő sokszor kevés.
Sebi Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Tessék, találtam neked egy tökéletes monitortisztítót. Klikk
petzolkri Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 Nahát Sebi ezt a linket közel egy évtizede láttam az interneten. Jó hogy belinkelted, már hiányzott.
Sebi Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 De legalább akkor ennyi idő után végre tiszta lett a monitorod.
Temporary Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 Hogyan lehetne ezt asztal háttérnek vagy képernyőkímélőnek használni?
jagdtigger Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 Win7-be van egy rejtett funkció DreamScene néven, sajnos a véglegesbe valamiért deaktiválták a funkciót de ezzel az eszközzel újra aktiválhatod: https://dl.dropboxus...tivator 1.1.exe (ha esetleg nem működne dobj egy PÜ-t) A "videó" meg swf formába volt de sikerült kinyerni: https://dl.dropboxus...nclean_x264.mp4
Recommended Posts