Jump to content
GSForum - Segélyvonal

USB-s billentyűzethibák

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Az alábbi problémám adódott: beszereztem egy Logitech USB-s billentyûzetet, de mivel két operációs rendszer is van a gépen /Ubuntu, XP/, indításkor kijön a boot menü. A probléma csak az, hogy az USB-s billentyûzettel nem tudok váltogatni az operációs rendszerek között, ezért most egy PS/2-es billentyûzet is be van dugva, de ez elég gagyi megoldás :) .

Ha valakinek volt már hasonló problémája, vagy csak tudja a választ légyszi ne kíméljen, mert nem akarok két billentyûzetet!

u.i.: egyébként biosban még simán jó az USB-s billentyûzet és a boot menü után is érzékeli, csak pont ott nem :mérges:

Posted

A BIOS-ban keresd meg azt a beállítást, ami kb. így nét ki: Enable USB Keyboard

(Ne gyere azzal, hogy "de hát a BIOS-ban megy", csak csináld! ;) )

Posted

Köszi a gyors választ! Majd kipróbálom, bár most nem vagyok annak a gépnek a közelében. Egyébként biztos, hogy van ilyen, mert én már keresgettem és nem nagyon találtam ilyesmit?

Posted

Kell lennie. Még az ős Acorp alaplapom is tudja. :P

Posted

OK, megoldódott a probléma...

Köszi a segítséget!

• 7 months later...
Posted

Sziasztok!

Látom van pár ember aki ért itt ehhez-ahhoz, úgyhogy kérdeznék egyet én is. Szeretném lecserélni a régi xp-met, de az a problémám, hogy usb-s a billentyűzetem, (mert sajnos szarakodik a PS2 bemenetem) és amikor azt szeretné a gép a legelején, hogy cd-ről való indításhoz nyomjak meg egy gombot, akkor a billentyűm még halott. Így nekem sovány felrakni most az xp-t.

Erre tud valaki valamilyen megoldást? Gondolom van valami mert a bill.-ek nagy része már usb-s.

Köszi előre is!

Posted

Általában a legtöbb BIOS -ban van olyan beállítás, hogy "USB keyboard support", de gondolom nálad a BIOS sem játszik. (bár valahogy csak be lett állítva, hogy CD-ről boot-oljon. :hááát: )

Ezen kívül, talán lehet úgy módosítani az XP telepítőt, hogy kérdés nélkül induljon ahogy elkezd boot -olni. Próbálkozz az nLite -al hátha van ilyen beállítás.

És végül, tapasztalataim alapján, ha nincs partíció a merevlemezen, a telepítés automatikusan kérdés nélkül elindul. :ötlet:

Posted (edited)

Igen, van a BIOS-ban erre való beállítás, így működik is. Egészen odáig hogy eljut a telepítő odáig hogy enterelni kéne a telepítés elkezdéséhez. Nos az új beállítással innentől halott a bill.

Ezt beszívtam, de rendesen!

Innentől teljesen eltanácstalanodtam:(

Edited by Pjotr
Posted

Ha nem sikerül valahogy meghegeszteni a PS/2 portot, akkor az alaplap kuka.

Posted

Hát nem lettem boldogabb, de azért KÖSZI, hogy próbáltál segíteni!

Posted

Meg lehet próbálni másik billentyûzettel, illetve ha vezeték nélküli, akkor a connect gombot nyomogasd.

Posted

Már próbáltam másikkal, de sajna ugyanaz.

• 10 months later...
Posted

Sziasztok!

Egy ismerõs "Technika" (nem nevet! :D) vezeték nélküli USB-s billentyûzet + egér párost kapott karácsonyra, és most olyan gond állt elõ, hogy az XP SP2 fél perc akadozó indulása után újraindítja a gépet. Amint a PS2-es portra visszanyomom a régi billentyût, az XP gond nélkül betölt. Anélkül azonban az XP megzavarodik. Mint ha keresné a PS2-n az eszközt, aztán eldobja magát. Az alaplap egy 11 éves "meg nem mondom milyen" harcos, AMIBIOS-szal felszerelve. "USB keyboard" enabled értéken, más erre vonatkozó beállítás nincs. (Gondoltam letiltatom a PS2-õt, hátha.. de ilyen sincs benne.) Amúgy teljesen korrekt a vezeték nélküli, XP szépen felismerte, sõt segédprogramját is feltettem, és eszközkezelõben a régi billentyût is eltávolítottam. De hiába, ha kihúzom a régit, az XP nem tölt be.. Mit kellene tennem?

Köszi elõre is!

• 3 years later...
Posted

Sziasztok!

Mai nap vásároltam egy Logitech MK330 bill.+egér párost. Előtte évekig az MK300-ast használtam és most pont az akkori kedvenc funkciómat hagyták el az újból. A 300-nál ha kikapcsolt monitornál használtam a multimédia gombokat, akkor sötét maradt a képernyő (tök jó volt, főleg esti zenehallgatásnál nem világított a képembe). Na a 330-nál nem működik, mindig bekapcsol a monitor. Lehet itt tenni valamit, vagy várjam az új drivert a gyártótól?

Köszi minden segítséget!

Posted

Az eszközkezelőben az egér tulajdonságainál van egy energiagazdás fül, ahol lehet állítani, hogy az eszköz felébressze a számítógépet.

Csak tippelek, mert lehet, így viszont nem fognak működni a gombjai.

Posted

Köszi, de ez nem segít rajtam. A Windows "alvó állapot" alatt a készenlétit érti. Nálam csak a monitor kapcsol ki, és jön vissza. Egyébként nem katasztrófa, lehet hozzá alkalmazkodni. Csak miért rontanak el valamit, ami egyszer már bevált?

• 1 year later...
Posted

Sziasztok!

A gépen telepítettem egy Win 8.1 64bitest UEFI módban. A bootolásnál nem tudok belépni a BIOS-ba mert nem indul el a billentyűzet!

Alaplap : ASRock H77 Pro4-M

Legyetek szívesek segíteni!

Köszönöm!

Posted

Másik port, CMOS-reset? Eddig működött?

Posted

Szia!

Csak akkor nem működik ha 8.1 megy fel UEFI-ben ... előző verziókkal műxik! DVD-ről sem boot-ol csak bejön a Win bejelentkezés ...

Próbáltam másik USB aljzatból is de semmi!

Win 8.1 beállítás nem lehet az oka mert a NumLock se indul csak ha benyomom …

Posted

Az USB beállítást megmondanám de nem tudok belépni illetve fejből nem tudom! USB 2.0 az aljzat de próbáltam 3-asban is!(UEFI default-ra állítottam telepítés előtt a BIOS-t és csak a SSD-t állítgattam át benne mert HDD volt alapból)A4TECH (KB-28G) Fekete Vezetékes Gamer USB billenytuzet HU

Posted

Az a gyanúm, hogy minden USB-s beállítást külön engedélyezni kéne. Most ehhez vagy csinálsz egy CMOS-resetet, vagy szerzel egy USB -> PS/2 átalakítót (vagy egy PS/2-es billentyűzetet), vagy lehúzod az SSD-t, hogy a BIOS ne lássa az UEFI-s rendszert (nem garantálom, hogy ettől be tudsz majd menni a BIOS-ba, de egy próbát megér).

Posted

Köszi, megpróbálom ... :)

Posted

Igen, sikerült! Lehúztam az SSD-t és már bent is voltam! Most bootolásnál már bekapcsolja a billentyűzetet és is szabad az út a BIOS felé!

Köszönöm a hozzáértő tanácsokat és a segítséget!

További szép estét! :)