Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Fedora

gordo

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Gondolom sokan szeretik a Fedorát és használják. Én is ezzel próbálkozok a Linux mély világába elmerülni. Ezért gondolotam szólok, hogy itt a Fedora 9.

Link: Fedora 9

szoftverbázisról: Fedora 9

Posted

Én még csak a Fedora 8 használom. Ha valakinek a van tapasztalata a 9-cel, írja. Megköszönném!

Üdv.: First

• 1 year later...
Posted

Üdv! Feltelpítettme a Fedora 12-t. Az volna a gond, hogy nincs bekapcsolva a 3D-s támogatás. Elvileg menne. Terminálba kierestem egy paranccsal. Mandriván mintha lett vonla egy kapcsoló, de itt nem találok. Még az volna kérdésem, miként lehetne elérni, hogy honlapok ugyan úgy nézzenek ki mint Windowson. Betûtípusok, méretek stb.

Posted

Telepítsd az rpmfusion repo-t: RPMfusion

Ebben már benne van a zárt meghajtó támogatás + msttcorefonts

Posted
Telepítsd az rpmfusion repo-t: RPMfusion

Ebben már benne van a zárt meghajtó támogatás + msttcorefonts

Ez már hozzá van adva a csomagkezelõhöz. Utánna mit kell csinálni vele?

Posted

A csomagkezelõbõl telepítened kell a videokártyád driverét + a microsoft true type fonts csomagokat. Nyilvánvalóan. Mondjuk ha szétnéztél volna az oldalon, a FAQ-ban benne vannak a válaszok

Posted
A csomagkezelõbõl telepítened kell a videokártyád driverét + a microsoft true type fonts csomagokat. Nyilvánvalóan. Mondjuk ha szétnéztél volna az oldalon, a FAQ-ban benne vannak a válaszok

Megnyugtathatlak szétnéztem, de az alábbi sor nem világos.

Rebuild your kernel configuration (otherwise it may try to load a conflicting driver during boot):

new-kernel-pkg --mkinitrd --update $(rpm -q --queryformat="%{version}-%{release}.%{arch}\n" kernel | tail -n 1)

Ezért bátorkodtam írni ide.

Posted

Ez érdekes, ezt hol találtad? Mert hogy erre tuti nincs szükség, mivel az rpmfusion driverek telepítése elméletileg szinte teljesen automatikus. Nos amit én olvasok ITT:

Just install the driver's kernel module by running

yum install kmod-nvidia

or

yum install kmod-fglrx

If you require the 96xx or legacy versions of the Nvidia driver, simply run:

yum install kmod-nvidia-96xx

or

yum install kmod-nvidia-legacy

Amikor régen még használtam Fedorát, akkor is 1 csomag telepítésével hozta a függõségeket + bekonfigolta amit kellett

Posted
Ez érdekes, ezt hol találtad? Mert hogy erre tuti nincs szükség, mivel az rpmfusion driverek telepítése elméletileg szinte teljesen automatikus. Nos amit én olvasok ITT:

Just install the driver's kernel module by running

yum install kmod-nvidia

or

yum install kmod-fglrx

If you require the 96xx or legacy versions of the Nvidia driver, simply run:

yum install kmod-nvidia-96xx

or

yum install kmod-nvidia-legacy

Amikor régen még használtam Fedorát, akkor is 1 csomag telepítésével hozta a függőségeket + bekonfigolta amit kellett

Itt találtam. Gugli dobta ki. Ha drivert kikapcsolom, akkor csak a parancssor fog futni a gépen onnantól?

Valamint, nekem ATI HD 4830-as videókártyám van. Tehát: yum install kmod-fglrx -ez kell ha jól veszem ki szöveget.