gordo Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 Sziasztok! Gondolom sokan szeretik a Fedorát és használják. Én is ezzel próbálkozok a Linux mély világába elmerülni. Ezért gondolotam szólok, hogy itt a Fedora 9. Link: Fedora 9 szoftverbázisról: Fedora 9
First Posted July 13, 2008 Posted July 13, 2008 Én még csak a Fedora 8 használom. Ha valakinek a van tapasztalata a 9-cel, írja. Megköszönném! Üdv.: First
skybot Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Üdv! Feltelpítettme a Fedora 12-t. Az volna a gond, hogy nincs bekapcsolva a 3D-s támogatás. Elvileg menne. Terminálba kierestem egy paranccsal. Mandriván mintha lett vonla egy kapcsoló, de itt nem találok. Még az volna kérdésem, miként lehetne elérni, hogy honlapok ugyan úgy nézzenek ki mint Windowson. Betûtípusok, méretek stb.
kurada Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Telepítsd az rpmfusion repo-t: RPMfusion Ebben már benne van a zárt meghajtó támogatás + msttcorefonts
skybot Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Telepítsd az rpmfusion repo-t: RPMfusion Ebben már benne van a zárt meghajtó támogatás + msttcorefonts Ez már hozzá van adva a csomagkezelõhöz. Utánna mit kell csinálni vele?
kurada Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 A csomagkezelõbõl telepítened kell a videokártyád driverét + a microsoft true type fonts csomagokat. Nyilvánvalóan. Mondjuk ha szétnéztél volna az oldalon, a FAQ-ban benne vannak a válaszok
skybot Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 A csomagkezelõbõl telepítened kell a videokártyád driverét + a microsoft true type fonts csomagokat. Nyilvánvalóan. Mondjuk ha szétnéztél volna az oldalon, a FAQ-ban benne vannak a válaszok Megnyugtathatlak szétnéztem, de az alábbi sor nem világos. Rebuild your kernel configuration (otherwise it may try to load a conflicting driver during boot): new-kernel-pkg --mkinitrd --update $(rpm -q --queryformat="%{version}-%{release}.%{arch}\n" kernel | tail -n 1) Ezért bátorkodtam írni ide.
kurada Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Ez érdekes, ezt hol találtad? Mert hogy erre tuti nincs szükség, mivel az rpmfusion driverek telepítése elméletileg szinte teljesen automatikus. Nos amit én olvasok ITT: Just install the driver's kernel module by running yum install kmod-nvidia or yum install kmod-fglrx If you require the 96xx or legacy versions of the Nvidia driver, simply run: yum install kmod-nvidia-96xx or yum install kmod-nvidia-legacy Amikor régen még használtam Fedorát, akkor is 1 csomag telepítésével hozta a függõségeket + bekonfigolta amit kellett
skybot Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Ez érdekes, ezt hol találtad? Mert hogy erre tuti nincs szükség, mivel az rpmfusion driverek telepítése elméletileg szinte teljesen automatikus. Nos amit én olvasok ITT: Just install the driver's kernel module by running yum install kmod-nvidia or yum install kmod-fglrx If you require the 96xx or legacy versions of the Nvidia driver, simply run: yum install kmod-nvidia-96xx or yum install kmod-nvidia-legacy Amikor régen még használtam Fedorát, akkor is 1 csomag telepítésével hozta a függőségeket + bekonfigolta amit kellett Itt találtam. Gugli dobta ki. Ha drivert kikapcsolom, akkor csak a parancssor fog futni a gépen onnantól? Valamint, nekem ATI HD 4830-as videókártyám van. Tehát: yum install kmod-fglrx -ez kell ha jól veszem ki szöveget.
Recommended Posts