Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Nyomtatás üres tintaszint jelzéssel

Recommended Posts

Posted

Üdv!

Olyan problémám van, hogy (nem akarok káromkodni) eléggé felidegesített a tegnapi nap folyamán a drágalátos Epson nyomtatóm.

Történt ugyanis hogy megvettem a nyomtatót adtak hozzá eredeti epson patront. Nyomtatott is, kifogyott a fekete. Na most 2007 márciusa után gyártott gépek nem fogadják el az utángyártott patront. Ez kiderült a boltban, jó boltból vissza megnézni mi az ábra, nem találtam gyártási dátumot.

Na üsse kõ egy ezrest rááldozok. Megvettem a patront, betettem, nem megy. Kikapcs, bekapcs nem megy. Na mondom.. Megeresztettem még egy kikapcs bekapcs játékot, nézem tintaszint a feketénél tele. Helyes, nyomtat is.

Tegnap fényképeket akartam nyomtatni, kevés a színes patron gó bolt, nincs olyan patron mint ami a múltkor volt csak egy darab, azt megvettem, a másik fajtából is vettem egyet.

Hazajövök próba, nem megy. Olvasom a papírt, amikor beleraktam a tintát írta hogy nem eredeti epson patron szerezzek be eredetit de folytathatom igen, mondom folytatom (Ez inkább teszt nyomtatásnál volt) Kattoltam az igenre nem történt semmi.

Jól van mondom ügyes vagy.. Epson Status Monitor 3 at le kell tiltani.. Letiltottam, helyzet ugyan az.

A nyomtatón továbbra is világít a tintaellenõrzõnél a piros lámpa. Jól van mondom akkor visszateszem az eredeti patront amibe van még egy kevés. Nem fogadja el... Azt mondja üres mondom nagyon jó.. Nézem fekete félig van. Mondom ez hihetetlen... Hova tûnt belõle a tinta?? :mérges:

A szomszédnak a digitális kijelzõs Cannon multifunciósa simán megy úgy hogy azt érzékeli hogy tintaszint 0.

A kérdés hogy ezeknél meglehet oldani valahogy hogy elkezdjen nyomtatni? Tinta szint nem érdekel, nyomtatás közbe úgyis észreveszem ha nincs benne tinta

Posted

Lehet, hogy meghibásodott az érzékelõ. :hááát:

Posted

Hát ez csak akkor derülne ki ha vennék bele eredeti patront, az meg kizárt dolog.

Posted

Hasonló tapasztaltaim vannak... Itt porosodik a polcomon még most is ez a drágalátos Epson nyomtató. Még annó PC World-ben össze-vissza dicsérték, azért vettem ezt. Minden színnek külön patrona van. Ha az egyik kifogy nem nyomtat kész pont. Ez ügye bosszantó, ha az egyik szín fogy ki, de én egy sima fekete word dokumentumot akarok nyomtatni. Ami meglepett: a szinespatronok mindig egyszerre fogytak valahogy ki, és valahogy mindig "párolgott" a festék az Epson programja alapján. Igen egy fekete dokumentum nyomtatása után a színespatronok szintje egy egységgel lejjebb ment :pislog: , a szememláttára... No comment.

Azóta egy Xerox gép üzemel (szines képeket meg a helyi fotós fillérekkél nyomtatja az Epson patronaihoz képest), ezzel meg fogalmam sincs mit csináljak. Én személy szerint Epsont 100%, hogy sose fogok többet venni... :mérges: . Ez egy R200-as tipus (régebbi), nem tudom azóta mi a helyzet Epsonéknál...

Annyit hozzátennék, hogy én mindig eredeti patronokkal üzemeltettem (nem utántöltött, nem más gyártmány).

Posted

Nekem egy DX3850-esem van (igen, Epson), és ugyanez a helyzet. Kifogyott az egyik színes tartály, azóta áll, mint... Ez azért lehet, mert a fekete tinta nem teljesen fekete. Hozzá kell keverni a többi színbõl is. Ki érti ezt? Egyébként magában a hardverbe van kódolva ez a "védelem", mert ha számítógép nélkül szeretnék fénymásolni, azt sem engedi. Hát elmehetnek...

Posted

Omega a Wordös témával egyet értek..

Posted

@Victorius

Nálunk sopronban az utángyártott patron 1030 FT/szin, az eredetit pedig csomagban 5500-ért házhoz hozzák. Nekem megér kb 350 Ft-ot hogy eredeti patront használjak. Egyébként ugyanezt, ugyanúgy én is végigszenvedtem mint te, mármint az utángyártott patronokkal való hercehurcát.

Posted

Gyerekek!

Senki nem próbálkozott a patron utántöltésével?

Nekem egy HP 2175-ös van tehát csak ennek tükrében tudom mondani, hogy az utántöltött patront mindaddig üresnek látja ameddig 2 db érzékelõt külön-külön "rövidrezárva" a patront le nem reszetelem.

Számtalan oldal foglalkozik ilyen patron resszettel keressetek rá!

Még valami, a nyomtatók így a HP is az összes színt felhasználva keverik ki a fekete árnyalatot, illetve a nyomtató szoftverében lehet kérni, hogy csak feketével nyomtasson, ún. csökkentett mód.

• 3 months later...
Posted

NE VEGYEN SENKI EPSONT!

Ha elõbb olvasom a topicot én sem teszem. Ugyanaz a hiba, mint nektek. Nyomtatni kellene vagy 5 oldal feketét. Boltba el, megtanultam hogy a méregdrága eredetit kell venni, otthon csere. Nem nyomtat a rohadék mert nincs sárga festék. Ezt miért nem írták rá a dobozra??????????

Én tényleg miért fogyik el olyan hamar a tinta? A régi HP-m ennél kisebb partonból is jóval több képet nyomtatott, arról nem is beszélve, hogy ha nem volt kék benne, hát kinyomtatta kék nélkül, nekem úgy is jó volt.

Posted

Most megyek a Médiába veszek egy jó kis HP-t, ezt a (fél éves) vacakot meg kalapáccsal fogom szétverni hogy levezessem az idegességemet.

Posted

Amint rászánom magam én is egy új nyomtató vásárlására (valami lézeres cuccot akarok), azonnal szét fogom verni azt :cenzúra::cenzúra::cenzúra: . Gyûlölöm! :mérges::mérges::mérges:

Sokszor (mindig) elõfordul, hogy a szintjelzõ azt mutatja, hogy üres a tartály, közben meg, ha megrázom a tartályt kb. félig van.

Posted (edited)

Hali. Ha már epson lehordás... :P

Nekem még cx3650 van, az még megy utángyártottal :D

Viszont...

Arra esetleg valakinek valami ötlet, h miért van ez, h mindig csak a lap 50%-át nyomtatja ki?

Tehát értsd a dokumentum fele megjelenik a lap felén, a másik fele viszont elmarad, a lap másik fele töküres...

Patron tuti jó, csinálok már itt mindent, nyomtatófejtisztitás, fuvókatisztitás, igazitás, etcetc

De nem változik semmi...

Különböző beállitások (lapméret stb) is elvileg jó. E a jelenség egyik pillanatról másikra jött...

Ha látott már ilyet valaki segítsen.

Köszi. :)

Edited by ajaaj