Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Linkre változó iFrame

Recommended Posts

Posted

Az lenne a kérdésem hogy ha például van egy olyan oldalam ami tartalmaz egy menüt és egy iFrame ablakot, és ha a menübõl kiválasztok egy elemet akkor nem egy új oldal töltõdik be hanem az iframe ablak nyitja meg. Hogy lehet ezt megoldani?

A segítséget elõre is köszönöm.

Posted

A linkbe beleteheted a target-et, az iframe-et meg elnevezed, és így mûködik.

Posted

Megváltoztatod az iframe src-jét mondjuk javascriptel.

De, ha elfogadsz egy tanácsot nem használsz iframet!

Üdv

P

Posted
De, ha elfogadsz egy tanácsot nem használsz iframet!

És ha olyan szerverre kell feltölteni az oldalt, amely nem futtatja a PHP-t, akkor hogyan lehet elkerülni az iframe használatát? :hááát:

Posted

Keresek egy másik szervert :D

Egyébként meg DIV+JS+DHTML :)

Ezzel a három kombóval szinte biztos hogy megtudnám oldani amit õ iframe-el akar :)

Üdv

P

Posted
Keresek egy másik szervert

Nem biztos, hogy lehetõségünk van megválasztani a szervert. :hááát:

Egyébként meg DIV+JS+DHTML

És ha a böngészõben ki van kapcsolva a JavaScript? :hááát:

Posted

Akkor csak egyetlen egy válaszom van egy ilyen nap után hogy:

Akkor .... le mind!! Ahogy Lilu is megmondta. :mérges:

Egyébként meg az iframe-t azért nem nagyon komálom mert a google nem nagyon szeresse... És az hogy valaki letiltja a javascriptet. Az oldalaknak több mint a fele használ javascriptet. Ugyan ezt mondhatnánk a CSS-re meg a képekre is. Minek használsz CSS-t? És ha le van tiltva? Minek teszel fel képeket az oldaladra? Mi van ha le van tiltva a képletöltés?

Üdv

P

Posted
Egyébként meg az iframe-t azért nem nagyon komálom mert a google nem nagyon szeresse...

Érdekes, én nem így tapasztalom. ;)

És az hogy valaki letiltja a javascriptet... Az oldalaknak több mint a fele használ javascriptet. Ugyan ezt mondhatnánk a CSS-re meg a képekre is. Minek használsz CSS-t? És ha le van tiltva? Minek teszel fel képeket az oldaladra? Mi van ha le van tiltva a képletöltés?

Inkább hagyjuk ezt. :hááát:

Posted

Köszi a sok hozzászólást, idõközben megtaláltam magamtól. :D

Közzéteszem ha valakit érdekel:

Létrehozol egy iFrame-et és elnevezed "iframe1"-nek.

És a link ami irányítani tudja:

<a href="index.html" target="iframe1">Link neve</a>

másszóval a target után be kell írni az ablak nevét. Ennyi. :D

Posted

És az hogy valaki letiltja a javascriptet... Az oldalaknak több mint a fele használ javascriptet. Ugyan ezt mondhatnánk a CSS-re meg a képekre is. Minek használsz CSS-t? És ha le van tiltva? Minek teszel fel képeket az oldaladra? Mi van ha le van tiltva a képletöltés?

Inkább hagyjuk ezt. :hááát:

Miért, nem ugyan az? Nem egy olyan embert láttam aki CSS és képek letöltése nélkül böngészett...

Posted
Miért, nem ugyan az?

Nem. ;) Sokkal többen böngésznek JavaScript nélkül, mint CSS nélkül. (Arról nem is beszélve, hogy vannak, akik nem azért böngésznek JavaScript nélkül, mert letiltják a JavaScriptet. De úgy emlékszem, hogy ezt már egyszer megbeszéltük. :hááát: )

Posted

"Megbeszéltük" de akkor sem értettem veled egyet :P

• 5 months later...
Posted

Hali!

Létrehoztam egy css menüt. Az abból hivatkozott oldal egy reader nevû iframe-ben jelenik meg. Ez eddig mûködik, de ha az oldala adott pontjára hivatkozok, így:

<a href="pages/intezmeny.html#epulet" target="reader" class="submenu">

az már nem mutat semmi eredményt. Mi a megoldás?